• bu tip ogrenciler otu boku derse giren hocanin***** anlatmasini beklerken, sinavlarda da sadece verdigi orneklerin benzerlerini sormalarini beklerler. ara$tirma yapmak falan bunlara gore degildir, armut pi$ agzima du$ tarzini benimsemi$lerdir (bkz: ogreten adam ve oglu ekolu)
  • dersleri biter bitmez koşar adımlarla evlerine giden, okulda durayım da bir aktiviteye katılayım, şu öğreci klüpleri ne işe yararmış bir bakayım, sadece diploma almaya değil biraz da adam olmaya bakayım diyemeyen tiplerdir.
  • bu tarz öğrenciler ders olmadığı zamanlar ayrı bir panik olurlar.

    -"arkadaşlar hoca yok sessizce kaçalım" şeklinde sarf ettikleri acı cümleler
    " yaw ne kaçması ne sessizi? ders yok madem gayet rahat çekip gitsek olmaz mı...müdür mü yakalar döver felan?!" gibi tepkilere yol açabilir.

    bu insanlar not alamazlar, dersi takip edemezler, bu yüzden hocayı anlamazlar ve hocaya kızarlar...

    bu olaylar genelde birinci sınıf öğrencilerinde görülür ve zamanla üzerlerinden atarlar*
  • bu öğrenciler genellikle derste hiç işlenmemiş bir konuda karşılarına çıkan yorum sorusu karşısında afallarlar , anında tepki vererek
    "-ama hocam bu konuyu derste göstermemiştiniz ki" diye tepki gösterirler.
  • son gece çalışarak iyi not alabileceği yanılgısında olan bu arkadaşlarımızın sınav sonrası hocaya "hocam gittiğimiz yere kadar puan verir misiniz?" şeklinde sorular yönelttiği gözlemlenmiştir. özellikle sosyal bir bölümde okudukları düşünülürse* bu tür sorular onların çöm sıfatlarını pekiştirmektedir.
  • lisedeki calisma sistemiyle basarili olmus, bu sistemin universiteye uyarlanmasiyla ayni basarinin yaratilabilecegini dusunen ogrencinin girdigi trip. sanirim genellikle lisede sicanlar universitede daha basarili oluyolar cunku; yeni bir baslangic, "artik kotu bir ogrenci olmak istemiorum" dusuncesinin varligi, hayata atilmanin bu kadar hissedilir olmasi, lisede cok fazla konuya calismayi sevmedigi icin tek konuya odaklanmanin zevkli ve daha kolay gelmesi gibi durumlar sozkonusudur.
  • sanki hoca kanaat notu vericekmis gibi amfide ota boka atlayan tiplerdir...
  • hocam istedigimiz sorudan baslayabilir miyiz, der hep bunlar yilmadan usanmadan her sinavda...
hesabın var mı? giriş yap