• ajda pekkan'ın evine görütüp parti verdiği pilavcı.

    her gün akşam 8 gibi başlar mesaisine. ilerleyen saatlerde önünde araç kuyrukları oluşmaya başlar.
    bir keresinde üşenmedim saydım. tamı tamına 26 araç vardı önünde. genellikle taksicilerden oluşan bir müşteri kitlesi var.
    çoğu zaman ünlüleri görmekte mümkün ayrıca.

    gidip yemek nasıl olmadı ama bu kadar popüler olmasında vardır bir hikmet!
  • imç bloklarının hemen önünde, reşat nuri sahnesinin 100 metre aşağısındaki ışıklarda duran seyyar pilavcıdır. kendisiyle aynı hizada, yolun karşısında ve 200 metre aşağısında bulunan seyyar pilavcılardan on kat daha fazla müşteri barındıran bir pilavcıdır. günün her saati başında bekleşen 8-10 kişi görmek mümkündür. iş çıkış saatlerinde pilav yiyebilmek için 10-15 dakika sıra beklemeniz işten bile değildir.

    sanırım müdavimleri çoktur, zira civardaki üç pilavcının toplamından daha çok müşteriye hizmet vermektedir.
  • paranın amına koyduğundan şüphem olmayan seyyar pilavcı. birkaç kere gece yarısında gittiğimde bile abartmıyorum onlarca müşterisi vardı. buranın pilavı biter ama müşterisi bitmez. yaptığı pilavlar gerçekten de ilgiyi hakediyor.
  • geçen yıl içinde, pilav almak için birkaç kez gittim kendisine. hiç de öyle bir kalabalıkla karşılaşmadım. gerçi gecenin köründe gittim ama madem o kadar meşhurdu, nereloloyor? herkes aynı pilavcıdan bahsetmiyor olabilir tabii. caddenin biraz yukarısında bir pilavcı daha vardı yanlış hatırlamıyorsam fakat o da tenhaydı. methedilen pilavcı hala oradaysa artık ikisininden birini seçmek gerek.
  • zaman zaman atatürk bulvarı'ndan geçerken 23:00 sularında gördüğüm pilavcıdır. ışığa koşuşan kelebekler gibiydiler müşterileri. bi gün durup ben de yiyecem. hatta analiz için günlük cirosunu da hesaplarım sizin için.
  • mardinlidir.
  • 50 metre yakınında sinek avlayan bir pilavcı daha vardır. kuyruktan ziyade pilavına kavuşmuş ve etrafa mutluluk içinde saçılmış pilav yiyicilerden oluşur çevresi ve bu çevre işte o fukara pilavcının oraya kadar dağılır bazen.

    ayrıca bu abimizin pilava ketçap katan mundar edicilere de tekme attığı rivayetler dahilindedir.
  • gecenin 3'ünde bile başında pilav yemek için sıra bekleyen insanları görebilirsiniz. hayretler içerisinde her geçişimde izliyorum ve her seferinde de inatla şaşırmaya devam ediyorum, kendisinin önünde devamlı 15-20 kişi varken bölgedeki diğer pilavcılar sinek avlamaktadır. işin ilginç tarafı ise bir kere bile fırsat bulup yiyememiş olmam. kim bilir belki de müşterilerinin çoğu böyle merak edipte geçerken yiyenlerden oluşuyordur.
  • malesef iyice tok satıcı moduna bağlamıştır. ayvaz usta sorduğunuz sorulara cevap vermiyor, adamı tersliyor. ayrıca peşin ödeme diye bir mevzu uydurmuşlar ki, adamın pilav yiyeceği kalmıyor. caddenin karşısında bulunan tenha pilavcının hem davranışları insan gibi, hem de pilavı çok daha lezizdir.
  • müşterisi her daim bol pilavcı. pilavları oldukça lezzetli, ağaçtaki karabiber-ketçap fikri ise yaratıcı, lakin biraz dikkat edilesi. bir gece vakti nasıl da acıktıysam artık, ağaca asılı karabiberleri tabağım yerine yerde oturan ablanın saçlarına döktüydüm son ana kadar fark edemeden.
hesabın var mı? giriş yap