• venezuela'nın über-süper-düper ekonomik ve sosyal durumunu gösteren kuyruktur.
  • dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan, dev!, bağımsız!, özgür! ve demokratik! ülkesi olan türkiye'nin üç kuruşluk sosyal yardımlar ve kömür kuyruklarıyla kafa kafaya yarışır...
  • sanki türkiye'de yaşamadığımız kuyruktur. şekilsiniz ya hamına koyim.

    böyle venezuela olsun, kolombiya küba vs. olsun, veya suriye, fas vs., bu tür ülkelere karşı türk insanında genel bir kanı var sanki orası 3. dünyaymış da burası 1. dünya. git gör, türkiye'nin oralardan pek farkı yok. mesela bogota'nın metrobüsü istanbul'unkinden hem daha gelişmiş hem daha konforlu.
  • şimdi o kuyruktakiler gerçekten açlık çekiyor olmasına rağmen bu kuyruğu oluşturabilmişse bu ülke için hiçbir zaman umut bitmeyecektir diye düşündürmüştür. kimsenin aç açıkta olmadığı iddia edilen cennet vatanımda 3 kuruşluk yardımları yağmalarcasına birbirini ezen insanların görüntülerini akıllara getirerek düşünün bunu.
  • ne dağıtıyorlar ki kuyruğu böyle olmuş dedirten kuyruktur.
    en son böyle bir kuyruğu acun un yeteneksizsinizine girmeye çalışan yurdum insanlarında görmüştüm. ama olsun yemek değil ya sorun yok!
  • venezuela'da petrol sudan ucuzmuş ama çorba değil ki içesin.
  • dünyanın diğer ucundaki ülkenin derdi bizim milletimizi nasıl da geriyor son zamanlarda. şaşırıyorum. ülkemiz on numara, yakın komşularımız süper ama şu dünyada bir tek venezuela boku yemiş durumda. kapitalizme hizmet edeceksin ya, et bakalım.
  • zenginin aşırı zengin fakirin aşırı fakir olduğunun göstergesidir. bana bir ülkeyi hatırlattı nedense.*
  • bolivarcı venezüella halkının (madem bok atcaz resmi adını kulanalım dimi) birbirine saygısı olduğunu ve sıra bekleme kültürü olduğunu gösteren resim. daha türkiyede otobüs sırası beklemeyi bilmeyen millete tuhaf gelmiş.

    ayrıca 2 yaşında açlıktan ölen çocukları venezuellada aramak yerine türkiyeye bakmak yeterli yada geç onu da çocuklarını ısıtacak iki parça odun alamadı diye intihar eden anne türkiyede. ama bizim gerzekler sever kendi ülkesi çok iyimiş gibi başka ülkeye bok atmayı. en zengin ile en fakir arasındaki uçurum dünya listelerine girmiş 3 dünya ülkesi değilmişiz gibi yapmayı sever.

    neyse resme dönelim, yazık yeaa, hepsi açlıktan ölüyomuş aslında venezüellalıların.
hesabın var mı? giriş yap