• eğlence vergisi gercekten haraç gibi değil midir?
  • solculuk aslında vergiyi destekleyen bir akimdir. vergiye harac diyen solcu sosyal devletin alternatif finansal kaynaklarini da söylerse iyi olur.

    ozellestirme, rekabet ve serbest piyasa karsiti olup vergiye de karsi olunca acaba ne kaliyor geriye bilmiyorum.
  • karşılıksız alındığı için haklıdır. harçlar ise karşılığa tabiidir.
  • (bkz: ispark)
  • 100 bin tl kar gösterince devletin ne kadar vergi aldığını bilmeyenler tarafından eleştirilen insandır.

    vergiyi verelim zaten. ama usulünce verelim. ebemizi sikmesinler.
  • makine kırıcı bir pozisyonda olduğunu bilmeyen solcu olabilir. çünkü asıl mesele vergi değil verginin toplanma biçimi ve toplumsal işleyişteki rolüdür. toplumsal bir varlık olan insan bireysel olarak altından kalkamayacağı maddi ve kültürel sorunların çözümü için kolektif bir emek üretmeye meyillidir. bu nedenle de toplumun oluşması için gerekli olan güvenlik, iaşe ve adalet gibi daha da çoğaltılabilecek olan alt ve üst yapısal ihtiyaçların giderilmesi için belirli bir sürede belirli bir guruba vergi verilmesinde bir sorun yoktur. dolayısıyla bir solcunun öncelikle verilen vergilerle eğitim, sağlık, adalet, bayındırlık ve güvenlik gibi kamusal hizmetleri alarak solcu olabileceği açıktır. bunun yanında solcunun samimi ve inandırıcı olan hak temelli bir mücadele vermesi için öncelikle burjuva demokrasisinin ve hukukunun gereklerini burjuvaziden dahi daha iyi uygulamakla yükümlü olduğu da bilinmektedir.

    bu bağlamda sorun talep edilen verginin muhataplarının rızasını alabilecek derecede uygun bir biçimde olup olmadığıdır. en nihayetinde toplumun ihtiyaçlarına odaklanan esnek bir vergi politikasının, vergi verilmesine ihtiyaç duyulmayacak bir toplumsal dönüşümün basamağı olma ihtimalini de gündemde tutmak gerekmektedir.
  • bu yaşıma geldim henüz tanımadığım solcudur.
hesabın var mı? giriş yap