• ilk 1000 adedinin olmazsa olmaz istinye parkta satışa çıkarıldığı ve kapış kapış gittiği anlaşılan yeni moda dergisi. "nihayet!"
  • yeter vög dediğim dergi, yeter.
  • reklamlarini gorunce, "eh, bi siz eksiktiniz" diye dusunduren dergi.
  • moda dergisi alıp okuyan biri değilim, tesadüfen bir yerde görürsem göz atarım ve birbirlerinden hiç bir farkı olmayan bunca kuşe kağıt tomarını kimin, neden aldığına da bir anlam veremem. fotoğraflar güzeldir, renkler güzeldir, bunlara bakmak insana hoş gelebilir, kafa dağıtmak için alınabilir belki eyvallah ama bunun ötesinde hiç bir anlam taşımazlar benim için. bilmemhangi modacının yeni kreasyonundaki ayakkabı beni hiç heyecanlandırmaz mesela, çünkü ne her gün farklı modacının ayakkabısını giyip salınabileceğim bir ortamım vardır, ne de bir ayakkabıya dökecek o kadar param; işime yaramayan bir bilgi olduğu için de kafamı modacıların kreasyonlarıyla doldurmaya gerek duymam.

    ben olaya böyle bakan biri olarak, insanların bu derginin türkiyeye gelmesini bu kadar heyecanla beklemelerini anlayamıyorum.
    o dergideki kıyafetleri alabilecek maddi gücün olsa zaten gider pariste kahveni yudumlarken vogue fransa'ya bakar sonra da gider alışverişini yaparsın. ya da modayla çok ilgili biriysen internetten her bilgiye ulaşırsın zaten. "vogue sonunda türkiye'ye geldi ve türkiye'yi onore etti." tavırlarına girmeye gerek yok ki. ne zaman ünlü ve üst düzey bir marka türkiye'ye gelse aynı tavırlar. her yanımızdan görgüsüzlük akıyor yeminle...
    plazada çalışıp, topuklu ayakkabı giyince, öğle yemeğinde salataya 25tl verince kendini sex and the city kadını sanan hatunların yeni oyuncağı da bu dergi işte.
    altı üstü moda dergisi, bu kadar tantana niye? gerçi tantana demek de yanlış oldu sanırım. zira reklamları sıkıcılıkta tavan yapmış durumda, biraz önce 30 saniyelik reklamlarını izlerken uyuyakalıyordum nerdeyse. "vogue modayı yarattı" sloganı için herkesin aklına gelebilecek şeyi ilk şeyi çekmişler (onu bile kendileri çekmemişler, önceden çekilmişi varken ne gerek var değil mi?). sonra bir de hussein chalayanlı bir reklamı var ki bence daha başarılı, en azından hedef kitleyle aynı aksanlı dili konuşuyor kendisi (burdaki eleştiri hüseyin çağlayan'a değil, kendisini ayrıca sever sayarız.)

    sonuç olarak, her ne kadar ilgilenmesem de en azından önceden kafamda bir "vogue" imajı vardı, türkiyedeki pazarlama stratejileri sayesinde yerle yeksan oldu.*
  • genel yayın yönetmeni: seda domaniç

    yayın koordinatörü: özge sarıkadılar

    sanat yönetmenleri: andrew foxall & iain foxall

    moda direktörü: mary fellowes

    yazı işleri müdürü (sorumlu): zeynep üner uygur

    görsel yönetmen: özgür özdoğan

    grafik tasarım: elif eren, eşref şengenç

    fotoğraf editörü: ashley lumb

    moda ve stil danışmanı: ece sükan

    moda editörü: konca aykan

    alışveriş editörü: ece candan

    prodüktör: murat öktensoy

    konular editörü: zeynep yapar

    new york editörü: gamze ateş

    konular yazarı: cansu canayak

    güzellik ve sağlık editörleri: zeynep bölükbaşı, zeynep orcan

    vogue.com editörü: melis pekand

    multimedya editörleri: bediz yıldırım, didem dayıcıoğlu

    genel yayın yönetmeni asistanı: naz bileydi

    moda asistanları: hayley simmons, matthew preinhold, semih güngör
  • içindekiler kısmına gelene kadar 90 sayfa reklam aldığına göre uzun ömürlü bir dergi olacak
  • ferit şahenk'in 'türkiye vogue'u haketti' beyanatına konu olan moda dergisi. reklamlarında da 'nihayet' deniyor.

    tamam anladık, biliyoruz... önemli bir dergi, en önemli moda dergilerinden birisi... fakat türkiye ne zaman bu hale geldi ben anlamıyorum. bana biraz alçaltıcı geliyor bu söylemler, o yüzden tepkiliyim. (belki de fazla duygusal yaklaşıyorum bilemedim) yani ilerde türkler olarak vogue'un gelişini kutlayacak mıyız? bunun için şükredecek miyiz? ya da bundan banane onu da bilemiyorum...
  • g-20 uyesi turkiye'nin senelerdir calismasinin sonucunu alarak hakettigi dergi.
    aman efendim, teveccuhunuz.
    mutluyuz, gururluyuz.
    simdi onumuzdeki dergilere bakicaz.
  • içinde vinyetleri olan bir arkadaş sayesinde gördüm ve "vogiyye" veya "vogue turque" deselermiş daha şahane uygun olurmuş dedim. iki kilo üç okka, içerik vasati 40 gram. vaguely anorexica, battal fiyat keçi boynuz edişın.
  • internet sitesi şu an için çok sönük bir dergidir.
hesabın var mı? giriş yap