• ibn arabi, mevlana gibi isimlerin eserlerini ingilizceye kazandıran karşılaştırmalı araştırmalar profesörü. bir dönem seyyid hüseyin nasr'ın öğrencisi olup fars edebiyatı üzerine eğitim almıştır tahran'da. kitapları insan yayınları, kaknüs yayınları, iz yayıncılık, sufi kitap'tan çıkmaktadır. [varolmanın boyutları, hayal alemleri, kozmos'taki tek hakikat, islam'ın vizyonu, tasavvuf - kısa bir giriş, s. hüseyin nasr'ın temel düşünceleri]
  • sufi'nin aşk yolculuğu kitabı (mevlana'nın manevi öğretisi) litera yayıncılık'tan çıkmış. http://www.literakitap.com/…yolculugu,pr-12538.html
  • "..bu aşkın diyalektiğidir. yaratılmışlık alanına özgü altüst oluşlar olmaksızın hiçbir aşk mümkün değildir." demiştir tasavvufa giriş kitabında.

    türkiye'de bir konuşmasında da "günümüzde müslüman islam'a tapan biri oldu, allah'a değil." demiştir.
  • faruk dilaver şems isimli kitabında kendisinden istifade etmiştir gelgelelim kitap gene de azap gibi bitmiyor akmıyor çok eksik yazılmıştı...
  • amerikalı islam bilgini william chittick, tasavvuf (islam mistisizmi) konusunda çağdaş batılı önde gelen alimlerden biridir ve belki de en iyi ¬bilinenidir. yirmiden fazla kitabın ve yüzden fazla bilimsel makalenin yazarıdır .¬
    connecticut, milford'da doğdu . lisans derecesini aldığı worcester koleji'nde (ohio) tarih okudu. bir süre ¬beyrut'ta amerikan üniversitesi'nde okudu. orada iranlı bilim adamı s.kh ile tanıştı. nasrom. bu tanıdık ¬, belli ki, gelecekteki kaderinde kilit bir rol oynadı: nasr'ın tavsiyesi üzerine çittik, 1966'da fars dili ve edebiyatı ve islam felsefesi okumak için iran'a gitti ve ¬ocak ¬1979'a kadar bu ülkede kaldı . 1974'te tahran üniversitesi'nde ibnü'l-arabi üzerine yorumcu olarak abd al-rahman jami'ye adanan doktora tezini savundu (bkz: eserler listesi ¬) . birkaç yıl ¬tahran'daki aryamehr teknik üniversitesi'nde karşılaştırmalı din dersleri verdi ¬, ardından ayrılmadan kısa bir süre önce ¬iran felsefe akademisi'nde araştırma görevlisi oldu.
    iran'da kaldığı süre boyunca, chittik farsça ve arapça'yı akıcı hale getirdi ve (badi' al-zaman furuzanfarr ve celal ad-din khumai'nin rehberliğinde ¬) klasik fars edebiyatını ve (seyyid celal ad'ın rehberliğinde) islam felsefesi ve sufizm'i derinlemesine inceledi. - dina ashtiyani, toshihiko ızutsu ve henri corbin). buna ek olarak, burada müstakbel eşi japon saenko murata ile tanışır ve daha sonra ¬seçkin bir islam alimi ve birçok kitabının ortak yazarı olur.
    amerika birleşik devletleri'ne döndükten sonra iran ansiklopedisi'nde (epsusiopedia ıranica, www.iranica.com ) üç yıl yardımcı editör olarak çalıştı ve 1983'te stony brook üniversitesi'nde (new york) din bilimleri bölümü'nde profesör oldu. state, www.ston?brook.edu ), bugüne kadar çalışmaya devam ettiği yer.
    chittick'in de kabul ettiği gibi, ¬yazılarının büyük çoğunluğu - özellikle kitapları - öncelikle müslüman kökenli genç amerikalılara hitap ediyor 1 . bunu göz önünde bulundurarak, basit ve net bir şekilde yazmaya çalışır - ancak, kural olarak, kendini öne çıkarmaz ve ne pahasına olursa olsun, ortaçağ müslüman düşüncesini modern fikirlerimizin procrustean yatağına sıkıştırmaya çalışmaz. ¬belki de bu iki an - günümüzün genç izleyicisine (tabii ki ¬öncelikle amerikalı) hitap ediyor ve ¬kendisi tarafından değerlendirilen yazarlara birinci şahıs olarak ayrıntılı konuşma fırsatı sağlıyor ¬(bunun sonucunda, kural olarak en az ¬yarısı) kitap alıntılardan oluşuyor) - bana chittika'nın çalışma yönteminin en karakteristik özelliği gibi görünüyor.
    ibn 'arabi ve ekolü hakkındaki makalelerinin bir kısmı bununla birlikte, daha dar bir uzmanlar çevresine hitap ediyor ¬- şu anda açıkça , bir bütün olarak batı'da olmasa da, amerika'da ibn 'arabi konusunda en iyi uzman .¬
    okuyucuya tasavvuf ve islam felsefesi tarihine yeni bir bakış sunacağı herhangi bir felsefi teori yaratmadı ve yaratmaya teşebbüs etmedi . çalışmasının amacını ¬, ortaçağ müslüman doğu'nun büyük filozofları, mistikleri ve şairleri -tarafından yaratılan düşünce ve imgeleri modern okuyucuya en az çarpıtılmış biçimde iletmek olarak görüyor ¬. chittick'in bilimsel kariyeri boyunca dikkatle takip ettiği bu temel tutum göz önüne alındığında , haklı olarak şu ¬anda öğretmeni s.kh tarafından yönetilen sözde gelenekçi okula atfedilebilir. -nasrom.
    1995 yılında, moskova yayınevi "ladomir", "gizli anlam arayışında: rumi'nin manevi öğretileri" başlığı altında, chittik'in m.t. stepanyants ve a.v. smirnov. on altı yıl sonra ikinci kitabı yayınlandı. ( ¬bildiğim kadarıyla, ladomir yayınevi şu anda onun bir başka kitabı olan ¬the vision of ıslam'ın rusça çevirisini yayına hazırlıyor. ) rusya çok geçmeden ¬kendi chittiki'sine sahip oldu.
    ı. eshot'lar
    ana işler.
    william chittick
    abdurrahman cami. naqd al-nusus fi şerh naqsh al-fusus. düzenlendi ve tanıtıldı. tahran: iran felsefe akademisi, 1980.
    bir şii antolojisi. albany: suny press, 1981.
    fahreddin ırak. ilahi flaşlar. geçiş, paul wilson ile. new york: paulist press, 1982.
    tasavvuf aşk yolu: mevlana'nın manevi öğretileri. albany: suny basın, 1983
    zeyn el- abidin . islam'ın mezmurları. transi ve tanıtıldı, londra: muhammadi trust, 1988.
    tasavvuf bilgi yolu: ibnü'l-arabi , hayal metafiziği. albany: suny press, 1989.
    islam'ın inancı ve uygulaması: üç on üçüncü yüzyıl tasavvuf metni. albany: suny press, 1992.
    çeşitlilik ¬problemi . albany: suny press, 1994.
    saçiko murata ile. islam'ın vizyonu, new york: paragon, 1994.
    tanrı'nın kendini ifşası: ibnü'l -arabi'nin kozmolojisinin ilkeleri ¬. albany: suny press, 1998.
    tasavvuf: kısa bir giriş. oxford: oneworld, 2000.
    abdurrahman cami. parıltılar. transit, içinde: sachiko murata. çin ¬sufi ışığının pırıltıları: wang tai-yu'nun saf ve gerçeğe ilişkin büyük öğrenimi ve liu chih , gerçek alemin gizliliğini gösteriyor. albany: suny press, 2000.
    islam felsefesinin kalbi: afdal al-din kashani'nin öğretilerinde kendini bilme arayışı. oxford: oxford üniversitesi yayınları. 2001.
    molla sadra. gnostiklerin iksiri. transi., ed., ve tanıtılan, provo: brigham young university press, 2003.
    şemseddin tebrizi. ben ve mevlana: şems-i tebrizi'nin otobiyografisi. açıklamalı ve transi., louisville, ky: fons vitae, 2004.
    ibn arabi, mekke vahiylerinden çevirileri seç. transi, içinde: mekke vahiyleri. ed. michel chodkiewicz tarafından. new york: pir press, 2004.
    ibni arabi : peygamberlerin varisi. oxford: oneworld, 2005.
    mevlana'nın tasavvuf doktrini. bloomington, içinde: world wisdom, 2005.
    iç yolculuk: islam geleneğinden görünümler. ed. ve sunulan, sandpoint, ıd: white thread press, 2007.
    esansiyel seyyed hossein nasr. ed. ve tanıtılan, bloomington, ın: world wisdom, 2007.
    kozmos bilimi, ruh bilimi: modern dünyada islami kozmolojinin uygunluğu. oxford: oneworld, 2007.
    sachiko murata ve tu weiming ile. liu zhi'nin bilge öğrenimi: konfüçyüsçü terimlerle islam düşüncesi. cambridge, ma: harvard üniversitesi asya merkezi, 2009.
    ?? ????????????
    ) tarafından ortaklaşa çevrildi . ¬aynı zamanda m. g. romanov, yazarın metnini ingilizceden ¬w. chittick tarafından tercüme etti ve alıntıların tercümesi doğrudan arapça ve farsçadan j. eshots tarafından yapıldı.
    i.yu. krachkovsky (baskıya göre: kuran. moskova: grvl, 1963) ve g.s. sablukov (baskıya göre: kuran. 3. baskı. kazan: merkez matbaa, 1907). kendi çevirimizi sunduğumuz durumlar ¬dipnotlarda özellikle belirtilmiştir ¬.
hesabın var mı? giriş yap