• cok mesakkatli bir iştir.o takimin maçlarini televizyondan izlemek,olmadi netten takip etmek gerekir.yerinde izlemek cok pahali olacağından yanlızca yağlı kesim tarafindan yapılabilir.
    ama boyle bir futbol aşkı gerçek futbol aşkıdır.kendi liginizde tuttugunuz takim onlarla maç yaparsa onlari tutcak kadar seversiniz,bilgisayar oyunlarinda onlari alırsınız,takiminiza gol attiklarinda mahallede bi siz sevinip,vatan haini,kahpenin dölü,jenna jameson ilan edilirsiniz.cok mesakkatlidir cok
  • "hangi takimlisin?" sorusuna "aston villa abi." cevabi verilmedigi surece makul bir eylemdir.
  • memlekette bazı tiplerin marjinallik mi desem hava atma kaygısı mı desem bilemediğim bir nedenden ötürü bokunu çıkararak yaptığı bir olay. yurtdışında olay ne pek bilemiyorum. 50 tane takım tutan adam da gördüm kanadalısı, finlisi falan ama bizimkiler gibi özümseyenine, takımı tutma nedenini ideolojisine, hayata duruşuna kadar bağlayanına denk geldiysem de hatırlamıyorum. şahsen fenerbahçe dışında bir tek juventus'a az biraz sempatim vardır ki onun da hayat görüşümle en ufak bir alakası yoktur. tamamen güntekin onay yüzünden. gerisinde de maçına göre takım tutarım. neyse işte kimdir nedir hiç bilmediğim bir arkadaş internet'te konuyla alakalı mükemmel bir yazı yazmış kraldan çok kralcı geçinenlerle ilgili. bu işlerle alakalı herkes şöyle bir göz gezdirmeli en azından.

    http://vliegendenederlander.blogspot.com/…mpaa.html
  • iddaa oynarken yaptığım şey.ancak sonunda sadece siki tutuyorum.
  • mirc ve icq nun hukum surdugu iki binli yillarin basinda, mirc in bi kanalinda iki lafindan biri sunderland olan, "sunderland icin canim feda" diyen bir memleketim insanina sahit olmus biri olarak, tutmanin otesine gecildiginde manyakligin siniri nedir sorusuna ilk cevap bulma cabam. her ulkeden bir veya birkac takima insan sempati besleyebilir, lokal derbilerde bi tarafa meyledebilir, atki forma koleksiyonu da yapabilir lakin kartpostalini bile gormedigi bir sehrin takimina, onune gelene kufur edecek derecede sirazeden cikacak kadar nasil bagli olabilir bir insan, hala anlayabilmis degilim.

    internetle dunyaya acilabilmis bir jawa adasi sakininin , msn status bosluguna "besiktas adamin amina kor!" yazmasi ne derece manidarsa, yabanci takim hastaligi da o derece mantik sinirlari icerisinde bana gore.
  • özgürlüktür. istediğin ideolojiden, istediğin yerden takım tutarsın. yozlaşmış, tüm ahlaki değerleri yerle bir olmuş üç büyüklere muhtaç olmazsın. ben, arsenal'in golünde belki arsenal'liler gibi sevinemiyorum ama artık beşiktaş'ın golünde de beşiktaş'lılar kadar sevinemiyorum. futbol desen futbol yok, kulüp kültürü desen o yok. hiçbir şey yok. o zaman iyi oynayan, zevk veren takımı tutarım bu kadar doğal bir şey de yok. bugün, arsenal'i desteklemek, futbolu oynayış biçimlerine yapılan bir iltifattır yoksa bana ne tottenham'la girdikleri rekabetten...
  • yaptigim bir sey. tutarim yabanci bir takimi. ve hatta sikca dalga gecilmek üzere örnek teskil eden st pauli, livorno gibi takimlari ayriyetten severim. tarihine, tavrina da hastayim.velakin bunun ölcütünü belirleyin, ona göre ben de kendimi size ayip kacmayacak seviyede ayarlayayim. ne kadar özümsemem gerekir, ne kadarisi makbuldur, ne kadarisi arkadas arasi "ahaha bunlar da iste boyle katalan filan ronaldinho kac para eder haberleri yok eheheh" geyiklerine malzeme olmayacak kivamdadir bilelim.. her bi skimi ortalama yapmak durumundayiz ya.. insan üc buyuk klupten bir takim tutar, üzerine biraz da sempati beslemek kaydiyla yabanci takimlari.. bak bak..

    solcu klupleri tutup bununla kendisini özdestirip takim tutanlarin fanatikligi gibi ayni zamanda bu kluplerin aslinda solcu olmadigini, bu gibi tavir de davranislarin dangalakca oldugunu belirtmek icin kasan ayri bir fanatiklik söz konusu. hangisi daha makbul onu bilemiyoruz elbette..
  • sozlukte ozellikle barcelona ve liverpool orneklerinde oldugu gibi oldukca sinir bozucu haller alabilen bi$iy..

    destekleyin arkada$im hic bir lafim yok buna.. ama bana "neu camp'in sıvasını ben atmi$tim", "kopun isim babasi benim dayim recai kop'tu" diye gelmeyin.. "barselonamin yine super oynadigi mac", "liverpulumun co$tugu hede" gibi entryleri okumak, uefa $ampiyonlugumuzun tesaduf oldugunu anlatan fenerbahceli gormekten daha sinir bozucu geliyor bana.. yedi ku$ak katalansiniz amina koyim hepiniz..
  • bazı illerimizdeki yabancı nüfus varlığı düşünülecek olursa, gayet mümkün bir olay. belki çok uç bir örnek ama hatay'daki suriyeli & suriye kökenli insanlar açısından önemli bir de şu yabancı takım var : (bkz: al ittihad)

    yabancı bir takımla gönül bağı kurma - ideolojik nedenlerden yakınlık duyma ( mesela livorno) ise başka bir entry konusu olsun.
hesabın var mı? giriş yap