• gün gibi ortada olan durumdur.

    1 ay önce can sıkıntısına yazılım çalışmaya başladım. normalde hali hazırda başka bir işim olduğu için günde anca 2-3 saatimi ayırabildim. yani toplasanız 80-90 saat anca çalıştım.

    geçen süre zarfında 2 tane web sitesi 1 tane program yazdım. kodlar zaten internette hazır kopyala yapıştır yapıyorsun. isimleri değiştir yeter. bu yazılımcıların neden bu kadar yüksek ücretler kazanıp mesleklerini büyüttüklerini anlayamıyorum.

    dediğim gibi nette kodlar hazır zaten kopyala/yapıştır yap geç.
  • hazır kodları yazanlar manav çünkü
  • hata verince yeniden baslat yazmamışsın kanka.
  • güzel yöntem. ya yazılımcılığın kolay olmadığını iddia ederek arkadaşın üstün zekasını onaylayacağız ya da yazılımcılığı gömüp başlığı haklı çıkaracağız.

    belli bir seviyede bu işler öğrenilir. web sitesi yapmayı zaten 3 ayda öğretiyoruz. ancak maaşı iyi olan yerler kopyala yapıştır yapıp "web sitesi yaptım." diyenleri almıyor işe. maaşını düşündükçe kudurup ekşide içinizi dökmenize neden olan yazılımcılar o dili yazmak zorunda. bir problemi çözmenin sayısız yolu var ve o yolların hepsi mevcut süreçte uygun olmayabiliyor. iyi yazılımcılar bunu bilir. hintli adamdan tutorial izleyip "ben yazılımcı oldum." diyenlerin bunu anlaması ya da 2500 liranın üzerinde bir maaş alması pek mümkün değil. bionlukta 300 liraya site satarsınız ama <3

    bu arada başlık sahibinin de bu dediklerinin hiçbirini yapmadığı çok bariz ama biz yine de karşımızda sürü arasında kendine yer bulmaya çalışan bi ergen irisi yokmuş da hakikaten bir yazılım dehası varmış gibi davranalım bakalım. bu başlık işe yaramazsa öğretmen ya da kadın düşmanlığı alanlarında aktif olarak yalnızlığınıza bir nebze olsun çare bulabilirsiniz.
  • evet bütün kodlar internette, hangisini kopyalayıp yapıştırman gerektiğini bilecek kadar bilgi ve tecrüben olduğunda çok kolay bir meslek.

    not: senior yazılımcı

    edit: arkadaşlar trolle troll oluyoruz işte. copy paste'i nadiren kullanıyorum mesela. işimin büyük çoğunluğu süreçler hakkında düşünmek, tartışmak ve ihtiyaçları anlayıp karar vermek ve koda dökmek.
  • yazar kişisi, youtube videolarında veya stackoverflow'da çare ararken tabi her şey kolay ilerleyebilir. hikaye tam o noktalarda başlıyor. önünde devasa bir algoritma kurulması gerekir ve bu proje eğer kopya değilse yüksek ihtimalle o kodlar ilk defa yazılacaktır.

    çok benziyor dediğin kodlar bile çalışmaz, bir yerden bug verir ve çözene kadar haftalar geçer gider fakat özel şirkette sana haftalarca zaman vermezler tabi.
    bir programı 2 hafta düşünüp 2 saatte yazdığımız aklıma geldi. öznel bir yorum olsa da, zordur efenim
  • geldi yine tipini commitlediklerim
  • kopyala yapıştır yazılım budur.
hesabın var mı? giriş yap