• mangal yaptıkları da sık sık gorulur. ailenin erkek cocuklarıyla genelde "sunnet oldun mu lan sen" sorusuyla dalga gecilir. cocuk sunnetli olsun ya da olmasın o alay konusudur artık. kız cocuklar ise girisken degildir,yazlık hayatları deniz kenarında kumdan kale yapma ile sınırlı kalır. bir de bu ailelerin diger yazlıkcılardan cok daha yogun olarak okey seansları düzenledikleri görülür. okey taslarının sakırtıları yan evlerden bile duyulur.
  • ailenin iri yapılı oğlunun eblek bakışlarının, dizaltı şortunun ve kolsuz, bol, uzun t-shirt'ünün olması da allahın emridir.
  • geri donerken tum turkiyeyi kamyonetlerine yada mercedeslerine doldurup goturen aileler. koca arabada sıkıs tıkıs geri donerler.
  • buyuklerin degil ama almanyada dogmus aile cocuklarinin kalabalik ortasinda almanca konusmalari da ayri bir gicik durumdur. bilerek mi yoksa alismis olmaktan dolayi mi bilinmez ama eger turkce konusabiliyorlarsa buyuk ihtimalle etraftakilere hava atmak veya gizli seyler konusmak icin bu olayi gerceklestirirler.
  • bu almancı aile geli$ kalabalıgına gore manda kasa mercedes ya da büyükcene bi volkswagen tercih eder.ailenin babasının bıyıksız oldugu pek görülmemi$tir. bu bıyıklar genel olarak dagınık düzende ve
    sigaradan sarı renge gecmi$ olur.

    eger alman bi kadınla evlilik yapmı$sa genel olarak cocuk sayısı ikiyi gecmez . erkek olan yazlıga gelinen ilk gunlerde yabancı olmanında verdigi cekingenlikle elinde gamewatch sahilde eblek eblek
    oyun oynardı. daha sonra gamewatch'la oynamak isteyen diger cocukların yakınla$masıyla gruba girer ve tatilini dolu dolu ya$ardı. bu erkek cocuklar ilerleyen ya$larında üstlerine deri gibi yapı$an kolsuz armani atlet ve kuma$ pantalonla yazlık diskosunun en janti cocugu olur. kız cocuk biraz daha icine kapanık olmasının yanında biraz acılmaya ba$ladıgı zaman abisinden fırca yer.
    ailenin sahilde gecirdigi zamanlar $i$me botlar ve degi$ik ebatlarda deniz yataklarıyla süslenmi$tir, bir dönem insanı degi$ik renkteki deniz toplarını bu aileler sayesinde tanıdı. ögle sıcagında ana yemek kesin olarak karpuz olmakla beraber ailenin ayakları kuma gömülü olan
    ya$lı teyzesinin yaptıgı köftelerde yenir.
    almanya'da fazla mangal yapamamanın verdigi hısla her gece mangal yaparlar, her gece misafir olanların degi$mesine ragmen rakı e$liginde alman ekonomisi ve futbol degi$mez iki konu maddesi olur. ailenin kadınları bu sırada kesin olarak okey oynar ve alman biskuvisi yer.
    aile almanya'ya dçnerken bu en fazla yazlıgın almancı cocuklara a$ık
    olan genclerine koyar, telefonlar alınır, seneye bulu$mak icin söz
    verilir lakin pek uzun süreli aramalar olmaz.

    bugun dogan almancı cocukları icin isimler;
    erkek: fatih, tolga
    kız: derya, özlem
    muallakta kalanlar icin: peter murat, hans ibrahim
  • yazlık sizi yazlığınız, gelen ailede akrabalarınızdan bir kısmıysa, kendi evine gelmiş almancı bir aileden daha çekilmez olan aile. türk bayraklı t-şhirtlerin türkiyede moda olmadığını ve bilgisayarınızın size ait olduğunu anlatamazsınız kuzenlere.
  • bu ailenin çocuklarının yaşı ilerledikçe saç renklerindeki değişim görülmeye değerdir. türk tipi insan tabir edilen esmer çocuklar seneler ilerledikçe sarı perçemleriyle dikkat çekerler. kızlar ise en dekolte kıyafetleriyle sahil gençliğinin favorisidir. ayrıca bu genç kızlarımız doğuştan gelen bir yetenekle, topuklu ayakkabılarla çakıl taşlı yollarda yürüyebilme konusunda ihtisas yapmıştır. bu kızları yaz başlamasından bir süre sonra, site kapısından arabası olan bazı esrarengiz gençler almaya başlar..evet almanya'dan gelen kızımız türkiye'de pek çılgın atmaktadır.
  • umumiyetle gürültü konusunda ihtisas yapmıştır. diyalogların anlaşılmazlığı bu gürültüye ayrı bir boyut, ayrı bir dehşet katar. işte diyelim uyuyorsunuz böyle bir beybi gibi. aniden bir ses...

    alamancı çocuk: "anniiiiiiiiiiiii, annniiiiiiiiiii............. das izt manşıtın du zayniyn.... anniiii...... annnii diyom ya...annniiii..."

    alamancı anne: "ne diyon?"

    alamancı çocuk: "münşenden aldığım beyaz reyboklarımla havluyu at..."

    allah allah... kardeşim bana ne, neyi nereden aldın, kaça aldın... zaten konuşmadan anladığım tek şey "anniii", "reybok", "münşen" (anne, reebok, münih).

    bir de bu ailenin çocukları genelde kuzenleriyle falan geldikleri için grup halinde gezerler. havuzda türlü atraksiyonlar yaparlar. türk bayrağı kolyeli dev bir oğlan kuzeni olan kızı boğmaya çalışır, kendinden küçükleri kolundan tutup havuza atar, çivileme dalar vs vs. bu arada diyalog da "ya serkan... bak yapma diyom ha... şundiwın zu bi..." bilmem ne şeklindedir. su sıçratırlar hep.

    hepsi böyle değildir mutlaka ama ne bileyim bana denk gelen hep böylesi olmuştur. sırf böyle insanlar yüzünden ismail yk gibi bir dünya starına karşı bile mesafeliyim bugün.

    (bkz: yoksa ben zurna mıyım he)
  • bu ailelerin yaşça en büyük çocukları hep erkek olur. hiç abla abla diye koşturan almancı çocuk görmedim. hep abi abi abi.
  • "bana bi şıprayt*!" diye sipariş verirler.. herşeyden önce karakan şarkı konusudur bu tarz aileler... aile büyükleri türkiyeyi 40 sene evel bıraktıkları gibi sanarlar ve çocuklarınıda bu şekilde yönlendirirler. halbuki iş işten geçmiştir. misal almanyadan 1 kasa kutu kolayla gelen aileye tanıklık etmişliğim vardır ki memleketin her köşesi marketlerle doludur, anlatamazsınız. ayrıca yeni nesilde gözlemlenen başka bir ilginçlik almanyada türkiyeden bahsetme türkiyeye gelincede almanyadan bahsetme gibi davranış bozukluğudur... kendi aralarında bir çeşit ikinci kanal geliştirmişlerdir, sıkışınca diyaloğa almanca devam edilir. ama öyle veya böyle ortalığı şenlendirdikleri kesindir... yazlık sitelerin emekli albay ve dedikoducu bakkaldan sonra olmazsa olmazıdır bu aileler.
    konuyla ilgili ısrarla (bkz: kapıkule ye kadar)
    (bkz: yazlik sitelerdeki moron arkadas gruplari)
hesabın var mı? giriş yap