• yemeksepeti.com'un yeni ofisi. nevzat aydın, hafta sonu ayşe arman'a verdiği röportajda anlatmıştı:

    http://www.hurriyet.com.tr/…uyku-odasi-var-40738137

    bugün de webrazzi'de videosu yayınlanmış. hakikaten müthiş görünüyor:

    https://webrazzi.com/…-yemeksepeti-park-karsinizda/
  • valla ne yalan söyleyeyim, tanıtım videosunu izleyince orada çalışmaya çok özendiğim mekan.

    yalnız şöyle bir eksisi var; hep açık ofis... ben sevmiyorum öyle banka gibi herkesin her mekanı iç içe ortak kullanmasını. yani ortak alanlar olur hem de olması çok iyidir ama bir de kapısını kapatabileceğin sırf sana ait olan bir odan olmalı.

    yalnız, videoda gördüğüm kadarıyla bir tek nevzat aydın'ın kendine özel odası var.. bir de it'de gördüğüm beyaz saçlı ağbinin orada bir oda gördüm ama tek mi kullanıyor bilemiyorum.

    onun dışında gerçekten hayran kaldım.

    videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=_fiyzyg3hdg
  • evet. her ne kadar kıskansak da türkiye'nin en modern, gelişmiş ofisidir. aslına bakılacak olursa yemeksepeti çokta büyük bir proje değil. nevzat bey zamanında silikon vadisinden görmüş, gelip burda dükkan açmış ve ne yazık ki türkiye'deki en büyük işlem hacmine sahip sitemiz, bir yemek siparişi üzerine ev sahipliği yapıyor. çok ilginç.
  • çok güzel görünüyor, merak ediyorum acaba üzgünlüklerine oradan mı devam edecekler yoksa eskisi gibi kaliteli hizmet mi vermeye başlayacaklar.

    şimdilik yeniden yemeksepeti hesabı açmayı düşünmüyorum ama türkiyeden çıkmış olan en kaliteli en orijinal girişimlerden biri bu ve haliyle normalde facebook ve google'dan ağzımızın suyu akarak izlediğimiz ofis tasarımları ile yarışacak tasarım yapmaları gayet güzel bir gelişme.
  • şirketlerde böyle atılımlar gördğümde bir yandan seviniyorum, diğer yandan "acaba dekor mu lan bunlar" demeden edemiyorum. zira çalışana imkanlar sağlamak, aynı zamanda çalışanların o imkanlardan faydalanmasını sağlayacak bir kurum kültürü ve onları bu imkanlardan faydalanmaya teşvik edecek bir yönetici seti de gerektiriyor. yemeksepeti özelinde direkt bir bilgim yok ancak çalıştığım ve arkadaşlarımdan bildiğim şirketlerde yapılan benzeri çalışmalar bir süre sonra idari birimlerden gelen

    "spor salonunun çalışma saatlerinde kullanımı hakkında"
    "dinlenme alanlarının kullanımı hakkında"
    "öğle aralığının süresi -hatırlatma"

    falan gibi aba altından sopa gösteren maillerle tırpanlanıyor, yöneticilerin de sözlü uyarıları ya da tavırlarıyla personelin bu imkanlardan faydalanmayı çile haline getirmesiyle ("iş çıkışında iki saat spor yapacak vakti varsa iki saat mesaiye kalsın da işini halletsin") o bütün renk cümbüşü alanlar, play stationlar, kantinler, dinlenme odaları falan "dekor" olarak kalıyor.
  • ilgili videoyu izledim. hem yemeksepeti'nin kendi hazırladığı hemde webrazzi'nin tanıtım videoları.

    benim işim müzisyenlik. yani ofis falan geçiniz. dünyanın en rahat işlerinden birisidir çalışma ortamı anlamında. ancak adam beni bile gaza getirdi, yarın geliyim başliyim moduna girdim. türkiye'de bundan daha iyisi varsa buyrun yazın bileyim.

    milyonlarca dolar harcamışlar. tebrik ediyorum. bunun bir benzeri ben yok diye biliyorum. yani hala olmadı. olmayacak gibide. adam türkiye'nin internetten en fazla para kazanan adamı sanıyorum. ve bu gidişle bu hep böyle olacak.

    grafikler hep yukarı doğruymuş, umarım hep öyle de kalır.
  • üniversitede bir arkadaşım okuldan arta kalan zamanlarında çalışmak için buraya girdi. sonra sınıftan başka bir arkadaşı daha çekti içeri. sonra bir arkadaş daha girdi. işe her giren memnun kaldı ve toplamda 6 arkadaşım çalışıyor şu an da ve okudukları sektörleri bıraktılar.gözlemlediğim kadarıyla bu ülke standardının üzerindeler. umarım bütün patronlara örnek olurlar
hesabın var mı? giriş yap