• futbol oynanan her yerde görülür bunlar.. genelde aile tarafından yönlendirilirler. ağabey biraz toptan para kazanıp, karı kız götürürse baba direk kardeşini de ağabeyinin futbol oynadığı takımın altyapısında antremana götürür, istasyon calışması yaparken kenarda yavrum hele ne güzel koşuyor aynı ağabeyi gibi olacak diye gazı verir..

    memlekette dolu örnegi de dünya'da da az degildir..

    dünyanın en büyük futbolcusu olarak kabul edilen diego armando maradona'nın 1969 doğumlu hugo isimli bir kardeşi var. top oynarken topu kafasıyla 10 kere sektiremez, ağabey torpiliyle oradan oraya transfer yapmıştı. italya ligine transfer olmuş en kötü futbolcular icinde gösterilir. hani bidon diyorlar, bu ibne damacana.

    (bkz: diego armando maradona) -->> (bkz: hugo hernan maradona)

    altın ayakkabı alıp türkiye liglerinin -hala- en golcü oyuncusu tanju'nun kardeşi yücel vardı.. tanju nasıl güzel bir golcüyse yücel o kadar kötüydü. ağabey torpili ile galatasaray'a dahi transfer oldu. her açıdan abiyi takip etmeye calıştı, tek şanssızlığı helin avşar'ın kendisinden 11 yaş küçük olmasıydı.

    (bkz: tanju çolak) -->> (bkz: yücel çolak)

    hakan şükür 32 macta 38 gol atarken florya'da gökhan şükür paso düz koşu yapıyordu. gökhan icin de forvet söylentisi vardı ama gol attığını gören olmadı.. sonra borsada ince işlere girdi. en son nişantaşı'nda seda sayan'a lavaş ekmeğinin üzerine susamlarla bu sevda bitmez yazdırdı.. koptu gitti

    (bkz: hakan şükür) -->> (bkz: gökhan şükür)

    erman toroğlu tiflis'te şota'yı izleyip hayran kaldıktan sonra trabzonspor yöneticilerine bir sohbette çok iyi mutlaka alın deyince geldi şota ve kımıl zararlısı arçil. şota ne kadar şukela bir oyuncu ise arcil o kadar yalan dolandı. senelerce uyuttu trabzon'u. trabzonspor'da şota'nın performansı düşmesin diye arcil'e mecbur katlandı. sonra hollanda'da ayrı takımlara gidince sadece bizi uyuttuklarını anladık..

    (bkz: şota arveladze) --> (bkz: arcil arveladze)

    adrian ilie geldiği zaman romanya'nın yeni hagi'sini aldı galatasaray demişti herkes. ilie, hagi değildi ama bambaşka biriydi. oynadı oynadı oynadı. soldan girdi, sağdan çıktı, ayak üstüyle daha önce görmediğimiz şeyler yaptı. sonra bir de kardeşi olduğu ortaya çıktı. kimi sabun ilie dedi ona. golcüydü hesapta ama yalan dolan çıktı. kocaelispor'a falan verildi. olmayanlar tarafına adı yazıldı. emin değilim ama sanırım sabin ilie tüp bebek olarak doğmuştu.

    (bkz: adrian ilie) -->> (bkz: sabin ilie)
  • ricardo izecson dos santos leite "kaka"- rodrigo izecson dos santos leite "digao"

    kaka, serie a'ya transferi gündeme geldiğinde, juventus menejeri luciano moggi, öyle kaka maka isimli adam juventus forması giyemez dedi. kaka milan'a gitti. sonrası malum. kardeşi digao, ağabeyin gönlü hoş olsun diye milano'ya getirildi. milanello'da fazla ayak altında dolaşınca rimini'ye kiralandı. bu sezon kaka, real madrid'e gitmesin diye tesislerde yine yan odaya koydular.

    samet aybaba - adnan aybaba
    beşiktaş'ın gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncularından. 2030 yılına kadar beşiktaş'a teknik direktör olması beklenen konsomatris gibi calisan teknik direktörler den. adnan aybaba telegol'un olmazsa olmazı. en son dün gece programa yelkenliyle denizden katıldı. gordon milne döneminde fulya'ya sızmış sonra kovulmuştu. gazetelere birgün döneceğim dedi en son beşiktaş meydanında görüldü.
  • ronaldo 'ronaldinho' de assis - roberto de assis

    abisi bi baltaya sap olamayip, kosebaslarinda kariya kiza laf atip kavgaydi gurultuydu serserilik yapinca ronaldinho onu menajeri yapmistir zannimca, otursun para saysin bi mesgalesi olsun diye. ama robertonun futbolcu namzeti oglundan ovguyle bahsetmis kendisi.
  • (bkz: ümit karan) --> (bkz: donna karan)

    ümit karan galatasaray'da oynayan mükemmel bir forvet olmasına rağmen, donna karan halen 4. lig 8. amatör kümenin adsız.jpg takımında 3. kaleci olarak görev yapmakta, bazen de top toplayıcı olarak çalıştırılmaktadır.
  • ben ----> abim

    bundan yıllar önce halı saha maçında mahallenin manavı ismail abi ayağımı biçene kadar bir yıldız adayı bir futbolcu iken, abim maçlarda kaleye koyduğumuz bir yeteneksizlik abidesiydi.
    şans işte belki buraya ben yazmak yerine adım soyadımı yazacaktım, ahh ulen ismail abi siktin hayatımı.
  • abim ----> ben

    profosyonel futbolcu abim yüzünden halı saha maçlarında her zaman için kalede o da olmadı defansta kalmak durumunda kaldım.hele bir de 20 gol atılmı$ ama tek bir alkı$ olmamı$ maçta kazara bir gol attığımda yapılan alkı$lama yok mu.en çok o kanıma dokunuyor.tabi bir de kimsenin (madara olmak çekincesiyle)ayağına dalmaya cesaret edemediği ki$iye bodozlama dalmak da ayrı bir zevktir.
  • (bkz: andy cole) (bkz: dwight yorke) (bkz: thom yorke) (bkz: andy yorke) (bkz: ashley cole) (bkz: joe cole)

    hangisinin yıldız hangisinin yeteneksiz olduğu konusunda henüz erman toroğlu ve şansal büyüka bir açıklama getirememiştir. belki de bir yeteneksiz varsa o da benim!!
  • ufaktan da olsa fuat burukun dahil olduğu topluluk. fuat öyle çok da kötü bi topçu değildi, ama okanın yeteneği ve kariyeri yanında hiçbir şey yapmadı fuat.
  • (bkz: ronald koeman) - (bkz: erwin koeman)

    mahallede top oynarken, serbest vuruş falan kullanırken "koemaaaan" diye bağırmayı alışkanlık edinmiş bir ülkede, abi koeman'ı ayrıntılı anlatmak için pek fazla neden yok. aslında o kadar da kötü bir futbolcu olmayan küçük kardeş erwin'i hatırlayanlar ise gene soyadı yüzünden hatırlayacaklardır, milli takıma kadar yükselmiş olsa da, ronald'ın değil koeman'ın kardeşi olarak anılmıştı hep. teknik direktör olarak kariyerlerine devam eden kardeşlerden küçük olanın talihi gene pek açık gözükmüyor, abi koeman psv ile yoluna emin bir şekilde devam ederken, küçük kardeş erwin, feyonard ile geçirdiği felaket bir sezondan sonra takımı bırakmak zorunda kaldı.

    (bkz: samuel eto o) - (bkz: david eto o)

    babasının üç evlilik yapması sebebiyle kardeş konusunda çok sıkıntı çekmeyen samuel eto'o'nun şimdilik en fazla tanınan futbolcu kardeşi. üvey abisini takip edip mallorca'da başlayan kariyeri ukrayna'da hasbelkader sürmekte, zamanında real madrid'den adam olmaz diye gönderilen abisi gibi bir patlama yapması da artık zor gözüküyor. bir de daha küçük kardeş etienne eto'o var şimdilik mallorca'da abisinin hatrına takılan, onun da bu istatistiklere girmesi an meselesi gibi gözükmekte.

    (bkz: filippo inzaghi) - (bkz: simone inzaghi)

    her ne kadar büyük kardeş ve büyük beleşçi filippo'yu yıldız statüsüne koymak içime hiç sinmese de, sürekli abisinin gölgesinde kalmış küçük kardeş simone'nin yarattığı hayal kırıklığı böyle bir karşılaştırmayı zorunlu kılıyor. milan ile avrupa, serie a şampiyonlukları kazanan ve de hatta dünya şampiyonu italya'nın kadrosunda yer alan filippo'nun aksine küçük kardeş simone'nin şansı hiç yaver gitmedi. tıpkı oynadığı lazio takımı gibi kariyeri düşüşlerle geçen simone, ne yazık ki aklımızda hep turgay şeren'le birlikte kalacak.

    bütün bunlara ek olarak, mpenza, de boer, wright phillips, neville kardeşler gibi örnekler de akla geliyor, ancak önceleri yıldız olarak adlandırılan büyük ağabeylerin yıldızlarının sonradan sönmesiyle, bu kardeşler arasındaki karşılaştırmaları golsüz beraberlik olarak değerlendirmek sanırım daha doğru olacaktır.

    bir de istisnai bir örnek vermek adına;

    büyük kardeş için: (bkz: brezilyalı socrates)
    küçük kardeş için: (bkz: rai)
  • (bkz: frank de boer) - (bkz: ronald de boer)
    ronald olani, asla abisi kadar kariyerli bir oyuncu olamadi. galatasaray takimi bu ikiliden yildiz olani yani frank de boer'i getirtti, ilk sezon asist krali oldu. ama kendi kalesine dogru verdigi geri paslarin gole donu$mesi sayesinde...
hesabın var mı? giriş yap