• son yıllarda karadeniz turlarında yer almaya başlamış yayla. çamlıhemşin'e bağlıdır ve yolu ayder'den geçer. ancak yayla hiç hayal ettiğiniz gibi olmayacak. ben gitmenizi tavsiye etmem. rakım yüksekliği sebebiyle ağaç bile olmayan çayırlık bi yayla. derme çatma yayla evleri ve onların içine kurulmuş bir kaç işletme. aslında turistik olacak bi yer değil. aslına uygun olarak milletin gelip hayvanını otlattığı bir mekan. ancak tekrardan söyleyeyim öylee wohahahah aman yareppim nassı muhteşem bir doğa hayaline kapılmayın. haaa yok ben illa gitmek istiyorum diyorsanız yerden yüksek bir araca sahip olmanız gerekiyor. normal binek araçla eğer altı yüksek değilse denemeyin. yol demeye bin şahit isteyen bazen çakıl bazen kum bazen çukur bazen çamur berbat bir oluşum üzerinden buraya ulaşılabiliyor. ayder'den yukarı kavrun'a dolmuşla ulaşabilirsiniz. saat yok. 10 kişi olunca kalkıyor. fiyat 15 tl. langır langır 13 km.lik yolu yaklaşık 50 dakikada alıyorsunuz. içiniz dışınıza çıkıyor. bir de ayder'e dönüş için dolmuşun dolmasını bekle haydi bir daha o berbat yoldan aşağı in. zaten çıktığımız ekiple indiğimiz ekip 2 kişi hariç tamamen aynı kişilerdi. birimiz de mnskm bu muymuş demedik kuzu kuzu ama hayal kırıklığı içinde indik aşşaa :)
  • (bkz: yallah norveç'e)*

    şaka bir yana beklentiyi çok yüksek tutmuşsunuz galiba. saydıklarınız zaten normal bir yaylada olması gerekenler. çayırlık olması, el değmemiş olması, hayvan otlaması vs.
  • türkiye'de görüp, görülebilecek en güzel doğa burada diyebilirim. kaçkar dağının hemen dibinde yer alır.
  • mevzu kavrun değil yeğen,mevzu kavruna çıkan yollarda gördüğün manzara.
  • kaçkar zirve tırmanışı yapacak olanların öküzyatağı'nda kamp atmadan önceki son durağıdır.

    yeşil yol faaliyetleri bu bölgeyi de etkiledi ve artık yukarı kavrun'dan samistal'e direk yol açıldı ve dolayısı ile yukarı kavrun'dan samistal'e geçerek polavit-amlakit-zil kale-şenyuva-çamlıhemşin inişini araç ile gerçekleştirebilirsiniz.

    ya da eski rotayı izleyerek samistal-polavit-elevit-çat-meydanköy-zil kale rotasından şenyuva ve çamlıhemşin'e araç ile inebilirsiniz.
  • kaçkar dağı tırmanış için araçla gidilebilecek son duraklardan biri. muhteşem bir doğaya sahip. konaklamak için bungalowlar mevcut.
  • kaçkar kavrun dağ evleri sahipleri hüseyin abi ve emel abla dünya tatlısı insanlar. bu bölgedeki yayla gezisi için rahatlıkla konaklayabileceğiniz bir yer.
hesabın var mı? giriş yap