• bu kuşak enformasyon çağında doğdu. babaları, dedeleri gibi sadece televizyonda izlediklerini, gazetede okuduklarını doğru kabul eden bir kuşak değil. bu kuşağa güveniyorum.
  • bu ülke 68 kuşağı, 78 kuşağı görmüş. sonra bu tayfada biri çıkar, koyun sensin, kuşak da sana girsin der. üzülürüz.

    t: canıyla bedel ödemiş nice insanın anısına saygısızlık içeren başlıktır.
  • koyun kadar bile olamaması şeklinde tanım olmasını beklediğim durumdu aslında.
  • sizden önceki kuşaklar olmasaydı bugünleri göremezdiniz büyük çoğunluğunuz. koyun dediğiniz kuşaklardan çıktı bugün dünyaya yön veren isimlerin büyük çoğu. hala daha 1945-1964 arası doğan nesil dünyadaki pek çok önemli alanda isim sahibi. bir yirmi yıl daha geçsin o zaman konuşun.
  • "enformasyon" çağında insanları uyuşturmak ve manipüle etmek çok daha kolay, eskiden devletleri yıkmak için oraları işgal etmek gerekirdi, şimdi ülke gençliği paris'e döviz kurundan ötürü gidemeyince iktidar değişiyor.

    koyunun dik alası z kuşağıdır. hiçbir ideali ve yüce gayesi olmayan bir nesil, bunlar kadar zavallı olan tek nesil kabil'in putperest nesliydi muhtemelen. sadece bir twitter account'u, birkaç ingilizce bilim sitesi ve bir adet 256 mb gücünde bir bilgisayar bu salakları kandırmak ve istediğimi yaptırmak için yeterli olur. isterseniz deneyelim...
  • (bkz: ihtiyat) kavramından bihaber büyümüş olmak ve bu yüzden acıyla karışık insanda utanma hissi uyandıran bir neslin içi boş özgüvenini "koyun olmamak" olarak kabullenirsek eğer doğru bir önerme gibi görünmektedir...
  • hüzünlü bir ponçik isimli şeyi kitabevlerinin en çok satanlar rafından aylarca indirmeyen bir jenerasyon hakkında yapılan yorum.

    adamlar gazete okumuyor, kitap okumuyor, haber sitesi okumuyor okumadığı şeyi doğru kabul etmesi zaten mümkün değil. adamların işi gücü twit instagram youtube lan.
  • zaman geçip z kuşağı hayata atılsın, sonra tekrar konuşalım. emin olun tüm zamanların en iyi koyunları en cahillerin arasından, yani z kuşağından çıkacak.
  • z kuşağının koyun olması imkansızdır çünkü z kuşağının dünya umurunda değildir. bilgisayar oyunlarından başka hiçbir şeyi sallamazlar. sen adama laf anlatmaya çalışırsın, adam sana "ahaha xd xd oç xd" yazar geçer. sen zaten bu adama "vay efendim 70ler böyleydi, 80ler şöyleydi, tüp goyroğo yağ goyroğo" desen o da sana der ki "ya dayı bi sg allah aşkına ölmeyi unutmuşsun aq xd."

    yani bu kuşağın dünya umurunda olmadığı için senin yanlış , içi boş, arkası doldurulamayan, dayanaksız, tamamen manipülasyondan ibaret olan siyasi savlarını hiç sallamaz.
  • öncelikle kuşaklara bir bakalım ve bu dört kuşağın yüzyıllardır kendini karakteristik olarak aynı sırayla takip ettiği bilgisini cebimize koyalım.

    görüldüğü üzere kuşaklar günümüzden geçmişe z, y, x, patlama ve geleneksel(sessiz) kuşak olarak devam etmektedir. dörderli tekrara göre z kuşağının geleneksel(sessiz) kuşağın özelliklerini taşıması gerektiğini görüyoruz. sessiz kuşak iki dünya savaşı arasında kalmış ve dünyanın değişmesinde neredeyse en az etkisi olmuş, sadece değişen dünyanın seyircisi olarak kalmış bir kuşatır. dünyayı değiştirecek esas kuşak y kuşağıdır. tahminen önümüzdeki yıllarda dünyada değişecek güçler dengesi neticesinde yine bir karmaşa y kuşağı tarafından çıkarılacak ve bunun sonuçlarına adapte olma görevi z kuşağına kalacak.

    sonuç olarak z kuşağından tam olarak beklenen koyun gibi olayları izleyerek hayatta kalmaya çalışmaları. öyle övülecek bir olayları yok maalesef.

    not: z kuşağından sonra gelecek kuşak otoriter bir kuşak olacak ve çok gezegenli medeniyetlerin kuşağı olacaklar. yeni dünya düzenini onların kurması bekleniyor.
hesabın var mı? giriş yap