• 3 vitesi olan otomobildir. 1, 2 ve 5. vitesler otomobilde mevcuttur. aslında 2 tane daha vitesi olduğu iddia edilir fakat 3 ve 4. vitesler, 5. vitesin aynısi olup dekor amaçlı eklenmiştir. bu viteslerin pratikte bir fonksiyonu yoktur. bahsettiğim özellik (bkz: opel corsa) (bkz: volkswagen polo) gibi modellerin 1.2 litre motorlu tasarımlarında bariz şekilde mevcuttur.
  • hangi şartlarda motor mudur değil midir teknik olarak açıklama beklediğim konudur. bok atan suserlardan ciddi teknik analiz bekliyorum. aksi takdirde konu "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan sığırlar" başlığına örnek entry olarak aktarılsın.

    yani misal 300 km/h yapmak istiyorsunuz ama bu motor size engel mi oluyor ? bak sebep bu ise anlayabilirim misal. nasıl bir beklentiniz var ?!

    ben şu an stock seviyede 120 ps üreten 1.2 araçtan sadece stage 1 uygulamalarla 140 ps güç alıyorum. 3. ve 4. vitesi yoktur diyenler 5.0 motor corvette sahibi olabilir o zaman ceketimi ilikler saygı duyarım adam o motor hacminden 1.2 'ye düşünce afallamış derim de anam alayınız ya 1.3 linea 'ya biniyor ya da 1.6 atmosferik honda bu neyin tribi anlayan beri gelsin. 1.2 turbo benzin motora sahip araçlar her gün trafikte gördüğünüz ortalama bütçelerle alınmış 1.4 ~ 1.6 araçların çoğunu perişan edebilir seviyede.

    amcam sanarsın wrc 'de yarışıyor, sanarsın haftasonları drift aracını çekiciyle piste götürüp keyif yapıyor, sanarsın şehirde c63 amg ile turluyor triplere bak hele sen.. varsa aranızda bunlara sahip biri gelsin bokunu atsın ben de abi çekicem haklıdır diyecem.

    75 ps kendi ağırlığnı çekmekten aciz atmosferik motor opel corsa mı bizim kıstasımız yoksa motor hacmi mi ona karar verin önce.
  • twingodur ve yakmaz koklar

    şanzımanı şehir içi trafiğinde oldukça rahattır
    3 ve 4. vitesi yoktur diyenler için 3. viteste 30-130 km/sa aralığında seyredebilirsiniz
  • benim palio da bu sınıfa girer. ekstrası 16v olmasıdır ki sürekli izmir-uşak yapan biri olarak benzin-gazı koklar, yeri geldiğinde yenişehir virajlarında bana mısın demeden tırmanır.
  • 1.0 motorla ölümüne kapışır
  • 100 ve üzeri beygir üretenler, mühendislik bakımından çoğu yüksek hacimli motordan daha gelişmiştir.

    bizim gerizekalılar da büyük motor iyi motordur düzkafalılığından ötürü boş yapmaktadırlar.

    mesela işlemcileri örnek alalım, yıllar geçtikçe üretim boyutu küçülür, her seferinde daha düşük nanometrede üretim yapılır ama öncekiyle eşdeğer ya da daha iyi performansa ulaşılır. sen diyor musun "işlemci dediğin 90nm olur aga" diye ? deme lütfen.
  • 1.2 tsi motorlar oldukça verimliler..
    sakin gidersin çok az yakar, basarsan gider..
    e daha ne amk?

    hele bunlara başka hiçbir masrafa girmeden sadece stage 1 yazılım yapanlar direksiyonda kendinden geçerler..

    ondan sonra senin 1.6 atmo sığırın arkada nal toplar..
    senin de çenenin bağına vurur , anca gelir burada atar tutarsın..
  • motor ile şanzıman arasındaki farkı bilmeyenlerce eleştirilir.
  • 1.2 atomsferik 80 bg'lik attrage'da, cvt şanzıman ile birlikte muhtemelen sınıfının en ekonomiği bulunan hede.

    azın da azı yakar, ama çok kaçar diyemem yalan yok bak.

    efendi efendi kullanılırsa çok iyi anlaşırsınız. hiç üzmez. hatta sevindirir bile.

    (bkz: mivec)
    (bkz: mitsubishi attrage)
    (bkz: cvt)
  • ne kadar ekonomik olsa da otobanda basmıyor arkadaş. 120 yi bulunca çok bağırıyor çok yakıyor bir yerde kitlendiğini hissediyorsun yani.
hesabın var mı? giriş yap