• bedelli bekleyenlere genelkurmay mesaji...*

    http://www.hurriyetim.com.tr/…~2@nvid~395314,00.asp
  • bir arkadasima ilettigimde "ya varya iyice tatsiz biri oldun ciktin ha!" tepkisi ile karsilastim ben.
  • bedelini ödeyemeyip 6, 14, veya 16 ay üç aşağı beş yukarı cehennem azabı çekecek olan insanları sevindiren açıklama.
  • doğruluk ihtimali çok düşük bir haber...
  • millet olarak 10 sene boyunca egitimle degil, askeri gucle bir yerlere gelmeye calisacagimizin habercisidir adeta. oysa insanlari askerlige zorlamaktansa doguda egitimden tut kisisel egitime kadar "egitim" kelimesi iceren her ogeye onem verilse cok daha iyi olmaz mi? kanimca olur.

    ne alakasi var yahu diyenler icin aciklamak isterim;

    adam hayati boyunca okusun, mastirini yapsin, doktorasini yapsin, tezler yazsin vs vs. bu kadar ugrasildiktan sonra, bu adami 15 ay askere gonderip motivasyonunu altust etmek mi mantiklidir, yoksa ulkeye cok yararli olabilecek bir egitim aldigini kabul edip bunun ustune calismak, bunun icin imkanlar saglamak mi? gordugumuz kadariyla bu adami, belirtildigi gibi her turk asker dogar mantalitesi ile akademik platformdan, ulkeye yararli olma potansiyelinden koparip 15 ay allahin unuttugu yere yollamayi daha mantikli buluyor devletimiz. ondan sonra bu adamlar hayatlarindan bezip profesor olduklarinda ise bizler "hay sictigiminin hocasi, kutuk herif nolacak" laflari ile asagiliyoruz. oysa zamaninda bu akademisyenlere gereken ortam ve olanaklar saglasa bu adamlar hayatlarindan bu kadar bezerler mi? hic zannetmiyorum. ve bu, okuyan herkes icin gecerli bir gercektir, sonunda bunamaya yakin insanlar ne yaparlar, yine belirtildigi gibi guzelim memleketten kacmak zorunda kalirlar, kanada, amerika gibi ulkelerde calisarak onlarin milli gelirlerine yardimda bulunurlar. yazik, gunah degil midir peki? yaziktir.

    tabi bu kadar asker aldin, bunlara yatirilmasi gereken bir miktar para da var mutlaka. askeri ogelere harcanan senelik miktari tam olarak bilmem ama eminim o miktardan biraz kisarak (yani askere daha az kisi alarak), veyahut bedelli askerlige tamam diyip parasi olanlarin bedelli askerlik yapmasini kapitalizm degil devlete yardim olarak gorerek doguda, okullari olmayan koylerde kac tane okul yapilabilir dusunsenize? ben dusunuyorum acikcasi. ve dogudaki o kadar egitimsiz insana yazik oldugunu dusunuyorum. askerlik ugruna milli egitim duzeyimizin kesinlikle ilerleyemedigini goruyorum zira.

    bu is insanlari ulkeden kacirarak olmaz can. ulke boyle kurtulmaz acliktan, egitimsizlikten, yolsuzluktan.. millet, yetistirilen egitimli insanlarin ulkede kalmasini saglayarak, bu insanlarin saglayacagi yararlari benimseyerek ve egitimsizleri egitmeye yonelik calismalar yaparak duzelir, kalkinir, baska turlu olmaz bu!
  • söyledik ama ne oldu? bastiniz "çok kötü"yü, hatta ettiniz küfrü. lakin amacim sadece sevgili yazar arkada$larimi uyarmakti, "gaza gelmeyin" demekti
    (bkz: #4041195). $imdi de diyorum ki "bu i$ler belli olmaz, haziran'daki nato toplantisini bekleyin." neden? büyük ortadogu projesi kapsaminda türk ordusuna ihtiyac duyacak olan amcamlar için orduya adam gerekebilir (bakiniz gazetelerde bugün görülen "türk ordusu irak'a" cigliklarina). haa bu olmazsa bedelli de olur, ba$ka $ey de olur ne biliyim.
  • böylece genelkurmayin 10 yil sonrasini simdiden planladigini da ögrenmis olduk.
    (bkz: kim öle kim kala)
    yarin bugun degisiklik yaparlarsa sasirmayin.
  • önümüzdeki 20 yıl çok zorlu bir dönemden olduğundan..özellikle ortadoğu bölgesinin daha da karışması beklendiğinden,genel kurmayın iş bilen askerlere ihtiyacı vardır,bu yüzden bedelli çıkartmıyordur.bu kısımdan bakınca haklıdır.ülke menfaatleri önceliklidir..
hesabın var mı? giriş yap