• basliginin acilmamasina sasirdigim enteresan olay*.

    haberin ve videonun linki

    hans nilsson isimli kisinin 3 yil ugrastiktan sonra nihayet muradina erip beyaz geyikle* karsilasmasi ve onu filme cekmesi olayidir. sayilari sadece 100 tane oldugu dusunuluyor bu beyaz geyiklerin, o yuzden adamin 3 sene boyunca karsilasmamis olmasi gayet normal olsa gerek. isin ilginc yani albino degiller, genlerindeki bir mutasyondan dolayi beyazlarmis. avcilarin beyaz veya acik renkli geyiklere karsilastiklarinda onlari vurmaktan ziyade izlemeyi tercih ettikleri ve bu sebeple de bir sure sonra bu geyiklerin sayilarinda artis oldugu tahmin ediliyor.

    videodaki kerata da cok sevimli, sakin sakin suya girip cikiyor, sonra otlaniyor, hayat ona guzel valla*

    edit 1: bu arada bu link de albino oldugunu dusunenlere gelsin: link

    edit 2: simdi ogrendigim bir baska trivia da, kanada'da %50sinden fazlasi beyaz olan geyiklerin vurulmasi yasakmis*.

    edit 3: bir de videoyu ceken adam belediye meclisi uyesiymis, ben doga fotografcisi ya da arastirmaci falan sanmistim. ulan adamlardaki hobilere bak, bizim politikacilardan bir tane bile buna benzer seylerle vakit geciren var mi acaba?
  • ulkemizde yillardir olan sey.
  • muhtemelen albinolu geyik. kutup ayıları da albinolu boz ayı idi hatta yanlış hatırlamıyorsam. tabi zamanla ortama daha da adapte oldular ama çıkış noktaları bu şekilde. yani bu albinolu geyik kutuplara gidip soğuğa dayanabilirse muhtemelen kamufle başarısından ötürü bu albinolu geni aktararak kutup geyiği denen bir canlı sınıfının ortaya çıkmasına sebep olabilir.

    edit : albino değilmş arkadaşlar. genetik mutasyon imiş.
  • zaten dev gibi bu geyik türüne beyaz yakışmış. mistik bir tür unicorn gibi olmuş.

    aynı hayvan bizim ülkemizde görülse iki türk avcı tarafından önce vurulur sonra arabanın arkasında sürüklenirdi gösteriş için. olay medya'ya çıkıp haber olunca da hayvanın kendilerine saldırdığını iddia eder paçayı yırtarlardı.
  • (bkz: moose)
  • zenginin biri öldürtüp içini doldurtmaz umarım. fil dişlerini de çok sever bunlar.
  • güzel bir albino geyik. boynuzları da beyaz çünkü boynuzları tam olarak olgunlaşmamış. boynuzlar ilk çıktıklarında bir süre canlı doku ile kaplıdır. hatta üzerinde yumuşacık tüyler(aslında memeli olduğu için onlara kıl demeli) vardır. bir süre sonra canlı doku dökülür. işlevini tamamlayan sert boynuzlar da düşer ve zamanı geldiğinde yenisi çıkmaya başlar.
  • bi ülke düşünün,

    kızından geyiğine, erkeğinden arabasına, müziğinden havasına rakipsiz olsun.

    yapmışlar!

    adı da isveç ve biz de orada değil ortadoğudan bi türlü kopamamış laikliği bir türlü üstüne giymek istemeyen topraklardayız. onlar elfler biz cüce. üzgün surat.
  • türkiyede olsa o tertemiz beyaz götü affetmezler yeminle.
hesabın var mı? giriş yap