• bu ülkede yaşamaktan her gün biraz daha tiksinmeme sebep olan insanların sorumlusu olduğu, çocuk gelin.

    adı; kader erten; kaderi hatice daşlı ve nicelerininki ile aynı.

    (bkz: 13'ünde evlilik 14'ünde tecavüz 15'inde öldürülmek)

    iğrençsiniz. sizinle aynı gezegende yaşıyor olmaktan dolayı utanç duyuyorum.
  • hayatı dolu dolu yaşamıştır.
  • "çocuk gelin" yazıp mükemmel ara dediğin zaman bak çıkan sonuçlara yine devam et yaz "çocuğa tecavüz" diye ara bak çıkan sonuçlara her seferinde tek yapabildiğin gözlerin dolarak insanlığı sorgulamak bir yandan küfür ederek kahrolmak.
    ne yazık ki geçen onca yıla rağmen bu konuyla ilgili olumlu bir gelişme, sonuç alınmıyor. her geçen gün sayılara yenileri eklenerek istatistiki olarak yer ediyor.
    yaşadıkça * sözünü o kadar iyi anlıyor ki insan bazı toplumlarda, bazı bölgelerde çocuk olmaya hakkın bile olmuyor. o çocuğu mezara koyarken vicdanınızın sesini duyuyor musunuz, duyorsanız verecek cevabınız var mı? kahroluyorsanız da kahrolun cidden.
  • dünyada çocuk istismarında da hatırı sayılır bir yerde olduğumuzu tekrar hatırlatan, pazar sabahını karartan bir haber daha *. yolsuzlukla cebini dolduran ancak eğitim politikalarında reform yaptığını iddia eden yönetimin eseridir. bu sadece mevcut yönetimden kaynaklanan bir durum da değildir ancak en azından son on yılda muassır medeniyet denilen seviyeye yaklaşacağımıza daha da eğitimsiz, kültürsüz, bilgisiz olduğumuz gerçeğini apaçık göstermektedir. bu şekilde devam ettikçe korkarım ki böyle haberleri okumaya, duymaya devam edeceğiz. yitip giden çocuk gelinler, kadınlar, kız çocukları da gazetelerin üçüncü sayfa haberlerindeki isimler olarak kalacak. yazık, üzücü, insan değersizliğini yüze vuran soğuk gerçek.

    bu arada okumak isteyenler için burada unicef tarafından yayınlanan bir araştırma var. 2000 yılına ait ancak okuyunca göreceksiniz ki 13-14 yılda değişen bir şey yok güzel ülkemde.
  • insanın içini burkan, yaşama isteğini söndüren haber. 12 yaşında ilkokulu yeni bitirmiş bir çocuğun yaşı. bu çocuk evleniyor, 13 yaşında ilk çocuğunu doğuruyor, 14'ünde 2. çocuğu dünyaya geliyor. halbuki kendisi daha çocuk. intihar etti veya öldürüldü, hangisi belli değil. fakat bu hayatı sönen küçük kızımızın katili toplumumuz, bu konudan eminim.
  • hayatına kendisinin yön veremediği yüzbinlerce kız çocuğumuzdan biridir.
    içki kullananı, namaz kılmayanı yadırgayan , kadının ne giyebileceğine, okuyup okumayacağına karar veren, kadını bir meta olarak gören fakat 12-13 yaşındaki kız çoçuklarımızın evlenmesine müsade eden, karışmayan, sorgulamayan toplumsal ahlak kurallarımızın bir sonucudur.
    ülkenin doğusunda ki sorunun sadece terör, bölgesel yatırım ve hissedilmekte zorlanılan devlet otoritesi olmadığının, sosyolojik , kültürel ve muhafazakâr yapı ile birlikte daha da tehlikeli bir hal alan cehalet olduğunun göstergesi.
    sonuç olarak bu durum böyle devam ettikçe, bir hiç uğruna ölen kader erten gibi çocuk kadınlarımızın , kaderi olacak üzücü ve kabul görmez hadise.
  • (ara: siirt)
  • ülkenin gerçek yüzüdür.

    kimilerinin çocuklarını kurtarmak için yasalar, kanunlar, hakimler, savcılar, emniyet müdürleri, polisler, valiler v.s değişirken bu gariban kız çocuğu veya çocukları için tek birşey yapılmaz.
    yazılacak şeylerin bile tükendiği durum, yazık...
  • 12sinde evlendirilen kız deyince aklına kürt siyaseti gelen kafası karışıkların olduğunu görmemi sağlayan haber.

    yazık, yemin ediyorum yazık.
  • gerici islam hareketlerinin kurbanı olmuştur. ya biz islam'ı çok yanlış anlıyoruz ya da islam çok yanlış...
hesabın var mı? giriş yap