• millet ittifakındaki oy toplayamayan küçük partilerdir bana göre maalesef.
  • kemal kılıçdaroğlu hariç herhangi birisidir. kemal kılıçdaroğlu olumsuz bir şeyden sorumlu tutulamaz, tutulması akıldan bile geçirilemez.
  • 21 yıldır planlı bir şekilde cahilleştirilip, kutuplaştırılıp, tek bir kişiye oy vermeye kitlenmiş halk.
  • götü başı oynatmaya gerek yok kıvıracağım diye. açıkça (bkz: kemal kılıçdaroğlu)'dur.
  • deden başka kim olacak son 15 yıldaki tüm hezimetlerin sorumlusudur.
  • yine gelmiş başlık altına aziz nesinci, holk optol cöhöpö de suç yokcular. aynen amına koyduklarım halk salak, zır cahil, aşağılık, aptal siz çok üstünsünüz, çok akıllısınız. bu halk sizleri hak etmiyor :)
  • halkın ta kendisi!

    bir aday, evlerinizi yapacağız bu devletin görevi derken diğeri 20 yıl krediyle satacağız diyorsa ve halk satacağız diyeni seçiyorsa bana ağlamasın.

    bir aday, memura asgarinin 2.5 kat fazlasını vereceğiz derken diğeri temmuzda zam yapacağız diyorsa ve memur temmuzu beklemeyi seçiyorsa bana maaşım yetmiyor demesin.

    bir aday, emekliye bayram ikramiyesi 15.000 derken diğeri 1500 veriyorsa ve emekli düşük olanı seçiyorsa bana kurban alamıyorum demesin.

    bir aday, kadınlar özgür olacak derken diğeri hüdaparla, seriatcilarla is tutuyorsa ve kadin seriatcilara oy veriyorsa bana özgür değilim diye sitem etmesin.

    böyle böyle yüzlerce örnek var. sözlerim elbette malumu seçene. ben üzülürsem değişim isteyene üzülürüm. değişimi istemeyen kimse zırıldamasın bundan sonra!

    edit: malumlar sürekli maaş zammı konusunda mesaj atıyorlar. ben de 150.000 veriyorum derim gibi aptalca söylemlerle. ulan en azından vaat var. bir tarafın tek konuşması bunlar lgbt, bunlar terörist demek he anasını satayım ülkenin yarısı lgbt sabır ya.
  • hiç kimse "bunun sorumlusu halktır" diyerek, kimseye sorumluluk yüklemeden bu işin içinden sıyrılmaya kalkmasın! yok öyle bir dünya!
    halkı zaten hepimiz bilmiyor muyduk sanki? büyük çoğunluğu cahil ve bağnaz bir yapıda ve bunu ne şimdi ne de yakın bir tarihte değiştirmemiz mümkün değil.

    burada önemli olan şey profili belli olan bu halktan oy alabilmek için nasıl bir strateji uygulanacağıydı ve bu strateji maalesef uygulanamadı.

    burada kemal kılıçdaroğlu 'ndan başka hiç bir sorumlu aramaya gerek yok. akp' den sonra en çok oy alan partinin lideri sendin. sen ne dersen o olacaktı. herşey senin elindeydi! ama sen herkese kulak tıkayarak kendin aday oldun.

    kılıçdaroğlu'nun maalesef sağ kesimden oy alamayacağı daha baştan belliydi ve göz göre göre malumun ilanı oldu.
    ben fatih'te bir okulda müşahittim. benim sandığım ve okuldaki tüm sandıklarda tayyip büyük farkla kazandı. anadolu'da aldığı oylar da zaten ortada. 2-3 istisnai şehri çıkarırsak, rte oylarının en düşük olduğu şehirde bile en az %60 almıştır.
    yani kılıçdaroğlu muhafazakar seçmenden oy moy alamadı. bu kesimden en az %5-10 civarı oy alamazsanız seçim ka-za-na-maz-sı-nız!!!

    akp'li çok tanıdığım var. adamlara "kılıçdaroğlu" denince yüzleri buruşuyor resmen! hani "limon"deyince istemsizce yüzü büzüşen tikli insanlar gibi!

    yok kardeşim yok, kk bu seçmene sempatik gelmiyor hatta nefret ediyorlar adamdan.

    bu ülkenin %50'den fazlası muhafazakar. maalesef bu bir türkiye gerçeği ama bunu kabullenemek istemedik. bu kesimden oy alamazsanız %50'yi geçmeniz mümkün değil. tayyip'te bu yüzden %50+1 sistemini getirdi zaten. şunu biliyor ki sol görüşlü bir insanın, özellikle de kemal kılıçdaroğlu gibi düşük profilli bir liderin bu ülkede %50'yi geçmesi mümkün değil. yani sağcı, islamcı, muhafazakar liderlerin her zaman kazanacağı bir sistem getirdi adam. (taa ki ülkede eğitim düzeyi yükselip bir şeylerin farkına varana kadar ama bu da önümüzdeki 40 sene içerisinde olmayacak).

    bunu kılıçdaroğlu'da biliyor aslında. o yüzden 2014 seçimlerinde, yani tayyip'in güçlü dönemlerinde ekmeleddin ihsanoğlu gibi bir islamcıyı aday gösterdi. çok eleştirildi ama o zamanlar için mantıklı sayılabilecek bir stratejiydi bu, çünkü halk anca bundan anlıyor işte. sol kesim zaten oy verecek, maksat "karşı taraftan ne çalabiliriz" düşüncesiydi. yani kılıçdaroğlu ekmeleddin'i tamamen karşı taraf için seçti, sol kesimi memnun etmek için değil ve o seçimde ekmeleddin %38 aldı. %9 selahattin faktörüne rağmen hemde. o zaman da hdp bugünkü gibi aday çıkarmasaydı %47 civarı alabilirdi ekmeleddin, tayyip'in en güçlü zamanında hem de.

    bu son seçimde ise kılıçdaroğlu tayyip'in güçsüzlüğünden yararlanmak istedi. başka hiç bir planı yoktu. "tayyip bu kadar kötü iken halk beni bile seçer" diye düşündü. yoksa 2014'te güçlü tayyip'in karşısında kendi aday olabilirdi ama olmadı.

    ayrıca son 10 yılda çok yıpranmış bir lider olan erdoğan'ın karşısına çok daha fazla yıpratılmış, önce söylediklerinden farklı bir şey söyleyemeyen, rte'ye karşı defalarca kaybetmiş bir isim çıkarıyorsunuz. yahu einstein yıllar önce söylemiş "aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek aptallıktır" diye.

    o yüzden dedik, mansur yavaş ya da ekrem imamoğlu'nun daha büyük potansiyeli var diye. karşı taraftan %3-5 fazladan oy çalabilirlerdi bu adaylar.

    yahu sinan oğan bile %5 aldı. insanlar yeni bir yüz aradılar, bir alternatif aradılar!

    2.tur sonuçları artık açık ve net ortada, müşahit falan da olmam artık. seçim kaybedilmiştir. normalde artık insan içine çıkamaması gereken kılıçdaroğlu 2028 seçimlerinde yine aday olursa hiç şaşırmam. bu ülkede kimsenin utanması yok. yüzsüzlük bizim ülkemizin damarlarına işlemiş ve normalleşmiş, kültürümüzün bir parçası olmuş artık.

    edit: arkadaşlar düzeltiyorum, seçim henüz kaybedilmemiştir. sonuçta millet tayyip'i seçmedi, %49,5'ta bıraktı. yani tayyip'i istemeyen %50,5 var! umutsuzluğa kapılmadan gidip tekrar oyumuzu vereceğiz. kılıçdaroğlu bu 3-5 gün içerisinde ciddi şekilde farklı atılımlar yapmalıdır. bakanlıkları çok iyi belirlemelidir. partiye yeni, dinamik isimler katmalıdır. rüzgar tersine çevirmelidir. hala umut var!
  • erdoğan'ın 55'le 60'la aldığı bir ilk tura hezimet denebilir belki ama 50'yi geçemediği partisinin de 42'lerden 35'e düştüğü bir seçime hezimet demek baya bi abartı oluyor.
hesabın var mı? giriş yap