*

  • cariyeler ve geceler albümünü severek dinlediğimiz can atilla'dan yine son derece başarılı ve kendini dinleten albüm daha.. albümün odak noktası fetih öncesi, sırası ve sonrasında o dönemi yaşamış olanların içinde bulundukları durumu, ruh hallerini, duygularını yaşamak.. size tavsiyem içindeki parçaları dinlemeden önce, kartonetinde her bir şarkı ile ilgili olan mini paragrafları okumanız, ilgili parçanın anlatmak istediği olayı önce bir içinize ve beyninize yerleştirmeniz.. sonrası malum.. basın play düğmesine ve kapatın gözlerinizi, 550 küsür yıl öncesi istanbul'una yolculuğa çıkın.. özellikle 1453 fetih, boğaziçi rüyaları, rumeli hisarı'nın yapılışı, valekerna azizeleri parçaları son derece başarılı.. cd'de ayrıca can atilla'nın ağzından albümün hikayesini de hem dinleyebilir hem de seyredebilirsiniz..
  • can atilla'nın bilgisayarımda bir türlü açıp da dinleyemediğim albümü. ne yapmışlar anlayamadım.
  • evde , işte , rakı masasında , orada - burada kısacası her ortamda dinlenebilecek pek kaliteli albüm . "tarihi bir albüm" tanımı çok yakışıyor üzerine . can atilla hayran bıraktırıyor kendine .
  • can atilla 'nın son çalışması. kulağa hitap eden müzik, göze hitap eden resimler, albümün hazırlanışıyla ilgili video görüntüleriyle üzerinde çok çalışıldığı belli oluyor. emek verilen bu albüm diğer can atilla eserleri gibi çevresine ışık saçıyor.
  • nasıl ifade edeceğimi bilemedim ama demek istediğim şöyle bir şey; bu albüm, kendisini dinlerken bana kendimi o müziğin, yani klasik türk müziği ekolü'nün bir parçası gibi hissettirmiş ve bu sıfattan ötürü beni şükrettirmiştir. cd'yi henüz almadım, sadece dinlemişliğim var ama alıp sağa sola dağıtasım geldi, o derece.

    tabii bu etkide, sesini ilk defa böyle bir albümde dinlediğimiz ayşe erdal'ın payı göz ardı edilemez. kendisi, kendi icra ettiği, albümde 8. parça olan zeynep hatun'un gizli aşkı'nın bestekârı; şu an albüm elimde olmadığı için numarasından emin olmamakla birlikte, 9. parçanın da söz yazarıdır. (ilk mısra'ında tersa kelimesi geçen) o nasıl bir sestir, bu bambaşka bir muammadır.

    can atilla'ya sadece albümün güzelliği için değil, ayşe hanım'ı cd'yi dinleyenlerle tanıştırdığı için de teşekkür ediyoruz efendim.
  • notalarla harika masallar anlatan can atilla’nın, özellikle 1453 fetih gibi dinleyeni büyüleyen muhteşem bir parçayı içeren ve her aşamasında işinin ustası isimlerin emek verdiği son şaheseri.
  • sultanlar aşkına'nın klibi oldukça başarılı bir animasyon örneği olmuş...

    http://www.youtube.com/watch?v=i1q2baiuk9e
  • eksiği olmayan albumdur,mükemmeldir.
  • güzel şarkının animasyonlu klibi, age of empires demosunu andırmaktadır..
  • can atilla'dan loopluk şarkılar barındıran enfes bir albüm.
hesabın var mı? giriş yap