• dil tartışmalarının endişeyle izlendiğini belirten açıklama. (bkz: yapmayın çocuklar)
    twitter'den bile vermişler

    http://twitter.com/…kurmay/status/15758156483268610

    yahu şu metine iyi bir baktım da bunu sanki 15-16 yaşlarında lise talebesi bir kemalist yazmış gibi. enteresan.

    ''büyük önder atatürk'ün türk ulusuna armağan ettiği en büyük eseri olan türkiye cumhuriyeti; halk egemenliğine dayalı, kuruluş felsefesinin temelinde, "üniter devlet" ve "ulus devlet" olgusunun yer aldığı, demokratik bir yapı ve sağlam hukuki temeller üzerinde yükselerek bugünlere ulaşmıştır.
    türkiye cumhuriyeti anayasası'nın değiştirilmeyecek hükümleri arasında yer alan 3'üncü maddesi; "türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili türkçedir." hükmünü amirdir.
    dil, kültür ve ülkü birliği, bir millet olmanın başta gelen vazgeçilmezleridir. dil birliğinin olmaması durumunda bunun sonuçlarının neler olacağı, tarihteki birçok acı örnekleriyle gözler önündedir.
    son günlerde "dilimiz" üzerinde kamuoyunun gündeminde yer alan birtakım tartışmaların, cumhuriyetimizin temel kuruluş felsefesini kökten değiştirecek bir noktaya doğru hızla götürülmeye çalışıldığı endişeyle izlenmektedir.
    türk silahlı kuvvetleri; devletin, anayasamızda yer alan, türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruma görevi kapsamında; ulus devlet, üniter devlet ve laik devletin korunmasında her zaman taraf olmuş ve olmaya devam edecektir.''

    http://www.hurriyet.com.tr/…em/16560464.asp?gid=373
  • bdp'nin iki dil onerisine istinaden, tsk'nin sosyolog, antropolog, filolog, psikolog ve siyaset bilimci sifatlarina dayanarak yaptigi aciklama.

    http://www.hurriyet.com.tr/…em/16560464.asp?gid=373
  • akp, chp [mhp yi saymıyorum] için bir demokrasi sınavı daha. bakalım aferin mi diyecekler, kendi işinize bakın mı diyecekler.
  • dil birliğinin olmamasının tarihteki acı örnekleri olarak isviçre, kanada, ispanya falan veriliyor herhalde. gerçekten bu ülkelerin durumlarına bakınca ibretle sarsılıyorum. vatanıma, dilime daha bir bağlanıyorum.
  • bdp'yi iktidara taşıyacak muhtıradır. şimdi akp korksun!
  • (bkz: dilimiz amin)
  • ordunun durumdan vazife cikarmasi. insanlar kendi konustuklari dilde egitim gormek, haber okumak, tabela asmak isteyebilir. bunu istemek onlarin hakkidir. benim ulkemde benim soz soyleme hakkim konusunda bana baski kuracaksiniz? heh... orduyu koruyan yasalar beni de korusaydi bugun cok daha acik yaziyor olabilirdim.

    turkceniz sizin olsun. o topraklar uzerinde konusulan tum diller bizim olsun.
  • cumhurriyetin kurucusu olan bir kurumdan beklenen bir açıklamadır.
  • genelkurmay'ın, sanki memleketin cumhurbaşkanı, meclis başkanı, hükümeti yeterince tepki göstermemiş gibi, kalkıp üstüne hiç de vazife olmayan bir konuda yaptığı gereksiz açıklamadır.
hesabın var mı? giriş yap