• 2019 ve belki de 2020 krizlerinin öncüsüdür.

    cebinizdeki harcarken çok dikkatli olun beyler, bayanlar...
  • 2008 krizi başlamadan sorun çözülmeye çalışılıyordu.2008 krizi; borsa, petrol krizleri gibi birden bire gelmemişti, tahmin edilemeyen lehman'ın iflası ve bu durumun sebep olduğu küresel şoktu, bunun da tahmin edilmesi mümkün değildi çünkü lehman'ı abd bilinçli olarak iflasa terk etti, bunu kimse bilemezdi.
  • 2008'den beri krizi dünya zaten yaşamakta, özellikle 2018 krizi çıkacak diye bişi yok, içindeyiz zaten. bütün dünya krize alıştığı için nasıl bir şeyin içinde olduklarını unuttular.

    şu ana kadar gözükenlere göre;

    trump/amerikan çözümü ekonomide izolasyon politikalarının tekrardan yürürlüğe girmesi; neoliberalizme/ globalizme devam edildikçe kriz derinleşecektir(derinleşiyor).

    herkes neoliberalizme/ globalleşmeye uygun ekonomi dersi aldığı için ne olup ne bittiği neredeyse bütün dunyanın gözden kaçıyor. farklı olarak bakabilenler amerikan izolasyoncuları ve çin. çin zaten bütün sistemini kapitalizmi abuse etmek üzerine kurmuş durumda, izolasyoncu trump'ın ne yapmaya çalıştığını da neoliberaller anlayamamaktalar.

    yani goldman sachs konuşur; trump/yi çinping yapar.
  • göstergelerinden biri de bankaların borsadaki hisselerinin sürekli gerileme halinde olması ve yabancı satışı yemeye devam edişidir. en son hamle olarak işsizlik fonundan bankalara aktarım yapıldı, lakin işsizler ordusu çığ gibi ve hortumlanan fon yerine konmak zorunda.
  • (bkz: #82433560)

    bugün aynı mekan boştu.gerçi üst katı doluydu ama aşağısı boştu.normalde aşağısı da dolu olurdu.
  • 20 gun sonra son bulacak olandir.
  • global kriz zaten son 2 senedir kaçılan bir durum. amerika bu çok agresif tavırda. sıradan insan pek fark etmiyor ama ticaret savaşları pis bir noktada.
    balon görünmüyor deniyor ama balon patlayana kadar görünmez zaten özelliği bu. benim tahminim coin sanal para cenahında bir balon potansiyeli var.
    huawei patronunun göz altına alınması mobil sektöründe gücünü kaybeden abd’nin panik yaptığını gösteriyor. aynı şekilde hamle araç emisyon olayında da mevcut. sektör sektör küçük düzeltmeler serbest piyasayı serbest bırakmayan baskıcı tavırlar bu resesyon riskinin abd’li yetkililer tarafından görülüyor olduğunu gösterir.
    gelelim parasal genişleme çılgınlığı ve türkiye’nin tekrar reform fırsatı yakalaması.
    geçiniz efendim irili ufaklı 3-4 parasal genişleme gördük hiç birinde ülkenin başında sağ duyulu, akılcı olan, geleceğini düşünen bir lider olmadı. yine öyle birini bulur koyarlarki elindeki parayı harcamayı bilmeden har vurup harman savurup başladığı yere döndürürler. şu piyangodan para çıkan işçinin 10 senede parayı bitirip işçiliğe geri dönmesi gibi bizde aynı kaderi göstertirler.
  • gerçekten bir kriz var ama yağlı tabakaya sorsan herşey güllük gülistanlık.
  • az once ege universitesi kampusundeki bir kafenin caminda yogurtlu makarna 13 tl yaziyordu.
    hani bolonez sos falan da yok sadece yogurt var icinde. ve komple karbonhidrat olan bu ogun 13 lira. insan bunu yese, derse gidene kadar tekrar acikir. tok kalmasini saglayacak hic birsey yok. ve 13 lira.
    gunde 2 kez 13 lira sadece karnini doyurmak icin harcasa bu cocuk ayda 750 lira yapar. ve bu kadar sagliksiz beslendigi icin 6 ay sonunda hastalanir.
    ayrica yaptigi diger harcamalari saymiyorum bile.
  • market raflarının önünde, satranç hamlesi yapacak gibi dakikalarca düşünüp duran vatandaşlardan görebildiğimiz krizdir. durmak yok, yola devam.
hesabın var mı? giriş yap