• olup olmayacagi belli olmayan secim. (bkz: hayat sürprizlerle dolu)
  • an itibariyle resmi olmasa da büyük ihtimalle olacaktır.

    bu seçimde rte'nin karşısına tek bir aday çıkmalıdır. bu adayın tek amacı ve vaadi başkan seçilirsem bu anayasayı ve başkanlık sistemini kaldıracağım olmalıdır.

    bu sonuç netleşirse muhalefet partisinin tek amacı bu seçimi kazanabilecek doğru adayı bir an önce belirleyip bu amaç doğrultusunda bu seçime hazırlanmak olmalıdır. bunların oyununu bozacak tek hareket budur. 3 sene boyunca bu anayasanın ve başkanlık sisteminin karşısında olacak ve sonunda bu sistemi yok etmek için başkan olacaktır.
  • recep tayyip erdoğan'ın türkiye'nin ilk partili cumhurbaşkanı olacağını düşündüğüm seçim.
    adalet ve kalkınma partisi'nin mevcut oyu olan %48'i koruyarak seçime girer.
    devlet bahçeli ayrılırsa mhp yine chp ile çatı aday çalışması yapar. hdp her zamanki gibi farklı telden çalar.
  • köprüleri ve yolları bedava yapacağım ve yakıtı ucuzlatıp araçlardaki ötv'yi kaldıracağım diyecek olan herhangi bir başkan adayı çıkarsa şayet; herkesin bu adaya yönelim göstereceği başkanlık seçimidir.

    emekli amcalarımızın inanmak istemediği konu olsa bile? (iyi hoş diyorsun da bunlar ucuz olursa veya bedava olursa ülke parayı nasıl kazanacak) diye döngünün içine girse de yine o başkan adayının seçim vaati olarak; "üreteceğiz, fabrikalar kuracağız, mega projeler yapacağız, yandaşa ihale vermeyeceğiz. ihaleler tüm kesimi kaplayacak ve herkes yenebildiğince iş alabilecek" der ise eğer yine ön plana çıkacak olan aday olma özelliğini taşıyacaktır.

    şayet; ihalelere her sene aynı kişilerin girmesi. şeffaf olmaması. güven verememesi ve daima güçlü olanların kazanması, zayıfken güçlü olmak isteyenlere fırsat vermemesinden ötürü alt kesimin daha da batmasına sebebiyet vermektedir.

    işte çıkıp bir başkan adayı şunları söylese ne hoş olur değil mi?

    çünkü bir ülkenin ekonomisi alt kesimdeki insanınızın cebindeki para ve onun alım gücüdür.

    yine emekli dedelerimize sesleniyorum? olur mu öyle şey köprüler, sağlık ve diğer hizmetler parasız olursa ülke nasıl para kazanacak diyen o görüşte insanlarımıza sesleniyorum...

    seçim zamanın da afişleri gördünüz değil mi?

    örtülü ödeneğin ne olduğunu biliyorsunuz değil mi?

    seçim afişlerinin nerelere asıldığını ve bu işleri yapan firmaları düşünebiliyorsunuz değil mi?

    o yüzden 2019 da hayırlısı olsun...
  • kesinlikle boykot edilmesi gereken seçim.
  • tarihe geçecek bir seçim olacak.

    gereken tek adam yasaları geçirildi, bop son hızıyla son dönemece girdi. ve bu seçimlerden başkan olarak çıkacak kişi recep tayyip erdoğan olmayacak. hatta seçime katılamama durumu dahi olabilir.

    kimsenin daha önce tanımadığı bilmediği görmediği liberal görünümlü her kesime hitap edecek görüntüsüne sahip bir figür birden gündeme düşecek. siyasi arenada ismi duyulmamış bu arkadaş ülkenin gerçek çöküşünü hazırlayacak temel değişikliklerin kalan kısımlarını halledecek ve bu seçimden %80 lerle galip çıkacak. amerika amerika diye millet götünü yırtarken, bop sonuna bu kadar yaklaşmışken yorgun ve hırpalanmış bir recep tayyip ile bu yolun son virajına çıkmayacaktır. sorun şu ki, gelecek kişi türkiye cumhuriyetinin ilk ve son başkanı olma potansiyeline sahip. 10 yıl içerisinde demokratik türkiye cumhuriyeti, doğu türk islam cumhuriyeti şeklinde bir ayrışma olursa kimse şaşırmamalı.

    ortadoğu içinde emirlik düzeni iyi işler, bu koca coğrafyayı emirliklere bölüp kolayca idare edebilme planını 100 yıl geciktirebilen dünya tarihine geçmiş bir adam daha çıkmazsa, ki çıkarmazlar, bu ülke coğrafyalarına göre ayrılıp yeni yugoslavya projesi olarak tarihe geçecek. umarım yeni nesiller cahil bırakılmazlar. orta doğu ne çektiyse cehaletten çekti. 2019 yılını görebilirsek recep tayyip erdoğan başkan seçilemediğinde arkasında ki zümresi biz zaten ezelden beri nefret ederdik kendisinden diyecek. çünkü zamanında aynı heriflerin dedeleri adnan menderese, babaları turgut özala aynı şeyi söyledi.
  • ...
  • hayır biz kazandık ya! ne 2019'u ne seçimi!
  • bir kısım 2019'cu tarafından umutla beklenen. ya bizi yiyorlar ya hala anlamadılar. kanunsuzluğun açık açık işlendiği yerde seçimlerin ne anlamı olacak!

    bu ortamda beyimiz(!) sandıktan niye korksun? korkacağı tek şey halkın birbirine kenetlenmesi olur. o yüzden düzen içi çareler aramak artık boşuna. halk kenetlenecek yumruğunu masaya vuracak. başka çare de yok!
  • suriyelilerin vatandaş yapılması, üstüne mühürsüz pusulalar ve seçim sonuçlarının sadece anadolu ajansı gibi tarafsız basın kuruluşlarından yayınlanacağı dikkate alındığı takdirde sonuç şimdiden bellidir.
hesabın var mı? giriş yap