• 21. yüzyılda artık krizler bir geldi mi pir geldiğinden, örneğin 2007 ekonomik krizi halen dünyanın çeşitli yerlerinde buram buram hissedilirken gerçekleşmesinin hiç sürpriz olmayacağı krizdir.
  • olmayacak olan krizdir. turizm yoksa kriz de yok.
  • olmayacak olan krizdir. çünkü yabancı turist kontenjanı %80, yerli turist kontenjanı ise %20'ye çekildi. otelleri yabancı turistler dolduracağı için olmayacaktır.
  • bir sen eksiktin krizi
  • otellerin kazandığı ama operatör, acente ve esnafın süründüğü bir yılla daha karşı karşıyayız. operatörlerin hepsi ciddi zararda geçen sene olduğu gibi. eskiden de uçaktan zarar basardık ama turistler tur alırdı, alışveriş yapardı zarar çıkardı. artık kimsenin bir şey aldığı yok. havalimanı otel havalimanı.
    tur operatörlerinin otelciliğe yönelme sebebi de bu zaten.
  • turizmciler açısından kriz falan yoktur. asıl yerli tatilciler için kriz olduğunu düşünüyorum. erken rezervasyon fiyatları geçen yılın iki katıydı. turizmciler hem kuyruğu indirmeyip hemde kriz olduğunu iddia edemezler.
  • krizin olmadığını savunanlar işi dışardan görüp boş boş konuşanlardır.ben tur operatöründe operasyonda çalışıyorum.oteller dolu diyorsunuz ama gelen turist kalitesi çok kötü.örnek vermek gerekirse taksici arkadaşım gecen sene günlük 600-700 tl civarı kazanırken bu sene 350 tl yi zor kazandığını söylüyor.
  • 2008 yılıydı. eşimle ukrayna'da yaşıyorduk ve antalya'da tatil yapalım dedik. bir türklük ile ben bizim sitelerden bakayım daha ucuza buluruz dedim, o da ukrayna tatil sitelerinden bakıyordu ve ne oldu biliyor musunuz? eşim %50 daha ucuza aynı oteli aynı odayı tuttu.
    yıllarca bizi siktiniz, şimdi de yerli turist yurtdışında tatil yapmanın daha ucuza geldiğini anladı ve yurtiçi tatil yapmıyor.
  • dışarıdan bir göz olarak kimilerinin bahsettiği gibi sayısal olarak değil ancak harcanan para bazında olduğunu düşündüğüm krizdir.
    yabancı ne harcar,ne kadar harcar o kısmı bilemem ancak yerli turistte yani bizim insanımızda harcayacak para kalmadığı kesin.otel fiyatları geçtiğimiz seneye göre 2 katına çıkmış durumda.uçak bileti fiyatları da aynı şekilde coştu.sırf oteli ayarlayıp biletleri alayım derken 6-10 bin arası bırakıyorsun.sonra orada otelin tüm imkanlarından faydalanıp,dışarı dahi çıkmayıp gününü tamamlayıp dönüyorsun.doğal olarak gidiş gelişlerde kullandığın taksi veya dolmuştan başka pek bir katkın olmuyor bulunduğun bölgeye.velhasıl nasıl toparlarız fiyatlar nasıl düşer orasını bilemem ancak bu firmalar,oteller yerli turisti hor görüp yabancılara önem vererek kontenjan ayırmazsa,kendi insanını fiyat ve kalite olarak memnun etmezse batmaya mahkum olacaktır.
  • artık kabul edin kriz falan yok, sadece biz fakiriz o kadar.
hesabın var mı? giriş yap