• bandirma icin zor bir mac olacak ama imkansiz degil. yuzup yuzup kuyruguna gelmissin, o sene bu sene olsun.
  • kendine futbolsever diyen herkesin bandırmaspor'u desteklemesi gereken maç. süper lig'de 1 tane daha gereksiz istanbul semt takımına ihtiyaç yok.
  • bir bandırmalı olarak hayatımda ilk defa bandırmaspor'un maçını izleyeceğim.

    umarım süper lige çıkar da seneye bol bol izlerim. başarılar bandırmaspor.
  • burdaki aptallar eyüpsporu basit bir istanbul semti sanıyor ona yanıyorum. kaç yıllık kulüp, kültürü olan bi semte dil uzatırken bi bismillah çekin. inşallah eyüpsporumuz koyup geçecek.
  • mevcut play off sistemini adaletsiz buluyorum. bandırma ligi 3. bitirdi ve eyüp ile arasında 6 puan fark var. şu anda ise eşit şartlarda kafa kafaya yarışıyorlar. bu adil değil. ligi 3,4,5,6 sırada bitiren takımlar puan sırasına göre kendi aralarında lig usulü oynamalı. eğer heyecan isteniyorsa aralarındaki farklar yarı yarıya düşürülebilir. mesela bandırma eyüp karşısında altı değil üç puan önde başlamalı. en fazla böyle olur kafa kafaya oynamak nedir? sakatlıklar var kart cezaları var. bir sene boyunca 36 tane maç yapmışsın sen ev ödevini yapma sınav zamanı eşit şartlarda mücadele et. bu adil değil.

    bugün itibarıyla süper lig’de tam yedi tane istanbul takımı var. sekizinci olmak için de istanbulspor ve eyüpspor yarışıyor. erzurumspor 4-2 skorla büyük ihtimal elendi. istanbulspor finalde. diğer finalist için eyüp ve bandırma yarışıyor.
    umarım bandırma bu kritik virajdan galibiyetle çıkar.

    beşiktaş, fenerbahçe, galatasaray, kasımpaşa, karagümrük, başakşehir, ümraniye ve lütfen bir tane daha olmasın.

    edit: işte olan bu. üç takım süper lige çıkacak. bandırma üçüncü olmuş. eyüpspor altı puan geride. kendi sahasında bir gol atıyor. bandırma’nın en önemli oyuncularından biri kırmızı kart görüyor. kırmızı kart gördü oyundan çıktı eyvallah. ama rövanş maçında da cezalı. ölüm kalım maçına çıkıyorsun, rakibini altı puan fark atmışsın puanların silinmiş. rakiple eşitlenmişsin. futbolcunun kendi salaklığından kırmızı kart görmüş. iki maçta da cezalı.
    hayır 36 tane maç yapmışsın. üçüncü olmuşsun. bir maçlık performans yüzünden ya da rakibinin bir maçlık daha iyi performansı yüzünden kaybediyorsun. yerin dibine batsın play off unuz.
  • adalet isteniyorsa bundesliga gibi olsun. üst ligin sondan üçüncüsü ile alt ligin üçüncüsü karşılaşsın.
    hayır anlamıyorum sen kalk koskoca şehir takımlarının içine et sonra niye semt takımları çıkıyor diye ağla.
    eyüpspor bursaspor ve kocaelispor'dan 6 puan alarak alt lige postalamış bir takım. futbolun sahada oynandığının farkıdasınız değil mi ?
    105 yıllık eyüpspor'u desteklediğim maç
  • eyüp istanbulspor finali için haydi eyüpspor dediğim maç. alt ligleri bölgesel yapın yoksa ligin içinden geçer istanbul takımları dediğimizde kimse oralı olmuyordu. eski 50 takımlı 2. lig sistemi bizim gibi eşit şartları olmayan ülke için en hakkaniyetli sistemdi. belki play offta 6 ile 10 sarası kalan takımlara haksızlık olmaması için 5 klasman grubu lideriyle tek maçlı eleme oynatılabilirdi. onun dışında bizim gibi uçurumlar kadar fark olan illeri aynı ligde oynatmak adil değil.
    adam alt ligde istanbul takımı 4 maç istanbulda oynuyor deplasman diye. batman, elazığ gibi takımlarda istanbula 5 defa deplasmana gidiyorlar.
    ligde trabzonspor hariç tüm takımların istanbul takımı olması sağlanana kadar bu sistem bozulmamalı.
    arkadaşlar burası ingiltere değil, ligleri bölgesel yapmazsanız bu tablo değişmez.
  • bandırmasporu süreç sonunda süper ligde görme zamanı geldi artık.
  • bunun yerine dinamo batum maçını izleyebilirsiniz daha zevkli geçiyor. selçuksportsta var.
  • eyüp'te yıllarca yaşayan biri olarak eyüpspor'un çıkmasını istemem. öncelikle karagümrük gibi bizim semtin de stadyumu yok.

    ayrıca eyüpspor'un semt ile alakası yok yakın zamanda kulüp el değiştirdi ve proesyonel şirket oldu. zaten bugün istanbul takımlarının aniden aşırı başarılı olma sebebi de şirketleşmeleri.

    karagümrük, eyüp, tuzla satıldı. kasımpaşa, istanbul ve başakşehir daha öncelerinde şirketleşmişlerdi.

    benzeri durum basketbol ve voleybolda da var. örneğin fenerbahçe vs efes basketbol finalleri tamamen adaletsiz olmaya başladı veya vakıfbank fenerbahçe voleybol fiballerinde de adalet yok. şirketleşen kulüpler zamanla tarihi tarftarı olan dernekleri yutacak ve geçecekler. vakıfbank'ın bütçesi ile sponsor gelirlerine şirketten para akıtan fenerbahçe'nin yetişmesi mümkün değil. kaldı ki fenerbahçe voleyboldan kar etmediği için bu branşı şirket gelirlerinden döndürüyor ve bu değirmen bir gün yıkılacak.

    fenerbahçe, galatasaray ve beşiktaş hamle yapmazlarsa yarı dernek yarı şirket mutant yapıları yakında başakşehir gümrük istanbulspora galan farklı yenilmelerine doğru gidecek

    bence amatör branşlardan çıkmayı yehtşd olarak büyük takımlar etmeli. futbol özelinde şirketleşme teşvik edilirken dernekten dönüşüm sürecinde bddk gibi bir kontrol mekanizması olmalı.
hesabın var mı? giriş yap