• cihan haber ajansı'nın haberine göre şişli'de bugün çıkan olayların büyük boyutlara ulaştığını ifade eden olay. hatip dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesini protesto için toplanan 1000 kişilik kitleyle polis arasında arbede yaşanmış, kitleye biber gazı sıkılmış, gaz bombası atılmış.

    http://www.cihan.com.tr/…newsid=346098&categoryid=1

    edit: angelofdeath, baldur, artuimen'e teşekkürler.
  • milliyet'te de şu şekilde aktarılmış olaydır: http://gundem.milliyet.com.tr/…/1407021/default.htm
  • polisin insanları öldürmeye yeltendiği durum. cihan'daki görüntüler iç karartıcı.

    http://cihan.com.tr/…ews?newsid=346098&categoryid=1
  • elektrikli copların kullanıldığı, milletvekillerinin de ayrım yapılmaksızın dövüldüğü, çocuk yaşlı dinlemeyen faşist saldırıdır.

    http://www2.dha.com.tr/…avideogaleri.asp?vid=178269
  • eve dondugumde sokaktaki butun arabalarin arka camlarinin kirilmis oldugunu gorerek ogrendigim olay. ara sokaklarda her tarafa oto camlari dagilmis, pek cok arabanin da kaportasi darbelenmisti. yerlerde bdp renkleri vs vay anam vay neler donmus ya..

    zodit: o sekilde ogrendik diyoruz vre malaka niye kotuledin, yoksa eve telgraf mi cekeceklerdi. ekside bile dogru duzgun yanki bulmamis olay.
  • polis bir avuç muhalifin üzerinde kimyasal gaz denerken tüm suçu protestoculara yüklemeye çalışan artıkların çenesini düşüren olaylardır.
  • kimsenin polisin milletvekillerine ayrım yapmasını istediği falan yok. şişli'deki irade sadece kürt halkının değil, türk sosyalistlerinin, tüm türkiye devrimcilerinin iradesidir. açık-seçik bir hak gaspına ses çıkarıyoruz, eksiği ya da fazlası yok. sizden de, imamın ordusundan da tek beklenen, hakkını arayan insanlara saygı göstermeniz. aç kulağını bir kere de sözümüzü dinle.
  • kendi yandaşları okullarda ve çeşitli konferanslarda yaptığı konuşmalarda protesto edilince ve bazen domates yumurta atılınca "ama lütfen konuşmamıza izin verin, demokrasinin gereği budur, herkes kendini ifade edebilmedilir" söylemiyle ortaya çıkan akp'nin demokrasi anlayışında ikiyüzlülüğü gözler önüne seren örnektir.şöyle ki akp'nin demokrasi anlayışı gereği, söz sırası karşıt görüşlülere gelince kendi piyonları polisleri protestocuların üzerine salar elektrikli cop ve biber gazı gibi insanın ölümüne sebebiyet verecek gereçlerle muhalifleri bir güzel bastırır.
    demokrasi kavramının içinin boşaltılmasının 21. yüzyıldaki en güzel örneğini akp kendi iktidarı süresince vermektedir. tebrikler!
  • iyi pezevenk polis sana biber gazi atiyor tamam dogru degil de sen ne bok yemeye araba'nin bilmem neyin camlarini kiriyon bu mu dogrusu, sen adam gibi protestonu yaparsan kimse sana karismaz. arkadaslardan ogreniyorum, yoldan gecen butun arabalara tas atmislar. demezler mi yarrak, yok masumuz yok polis geliyor kimyasal falan filan, o anda sans eseri ordan gecen vatandasin sucu ne. sen adabinla iznini alin yuruyusunu protestonu yapan, saga sola satasman poliste sana bisi yapmaz.

    polis degil mi bu ulkenin guveliginden huzurundan sorumlu, sen orda saga sole esnafa yoldan gecen vatandasa barbarca saldirirsan poliste gucunu kullanir.

    siktirin gidin simdi baska yerde aglayin.

    edit: anlamayinca anlamiyor insanoglu, kafa biraz az basinca napacan, amina kodugum sen istadigin gibi saga sola saldir sonra polis sana mudehale etmesin, sikerler olum yok ole bi dunya. her seyin bir adabi var diyorum, sikine gore istedigin zaman protesto yapaman diyorum, izin alman lazim diyorum, kime diyorum amina koyum.

    edit2: protesto icin izin alma sarti yok diyorlar..

    madde 34. - herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

    toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.

    toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.

    madde acik net arkadasim nasil daha izin almaya gerek yok, silah desen var, kamu duzenini bozmak desen var, baskalarinin hak ve ozgurleklerini engellemek desen var

    ee daha ne konusuyon o halde?
  • embesillerle tartışmanın gerçekten çok zor olduğunu gösterdi bir kere daha. mesela yıl olmuş 2011, polis kendinden olmayan herkesin amına koymak için can atıyor, burada hiçbir boktan haberi olmayan embesiller hala "polis niye yersiz yere saldırsın canım, siz de şey etmeseydiniz" falan diyebiliyor. az gelişmişlik, başka bir şey değil. öyle bir gözünü kulağını kapatmışsın ki, göt içi kadar dünyanda polisin daha eylemcilere yürümeye bile başlamadan önce saldırdığını, polise taş atma olaylarının gaz sıkma-joplama gibi polis saldırılarından sonra gerçekleştiğinden bile bihabersin. polis eylemciye daha toplanma aşamasında saldırıyor, adam hala gelmiş bana sebepsiz yere cana kastetme falan diyor. şiddetin kimden geldiğini, kimin cana kastettiğini her gün deneyimliyoruz hiç merak etmeyin.
hesabın var mı? giriş yap