• öncelikle hekimlerimize allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum.

    kaynak

    aynı günde farklı şehirlerde gencecik yaşta intihar ederek hayatlarına son vermesi dikkat çekici. derhal yetkili kurumların bu intiharları araştırması ve intiharlara çözüm üretmesi gerekmekte.

    (bkz: doktorun baktığı hastayı silahla öldüren adam)
    tabii böyle ortamlarda çalışarak psikolojiyi bozmamak elde değil.

    ayrıca kurumda çalışan doktorundan haber olmayan sağlık bakanlığı yaşamış vefat etmiş fark etmeden rastgele görevlendirme yapsın.
    (bkz: depremde vefat eden hekime görevlendirme çıkması)

    (bkz: uludağ'da serum seti ile canına kıyan doktor)

    (bkz: mobbing)

    kalanların da böyle gidiyor olması hiç iyi değil.
    (bkz: 8 mart 2022 rte'nin doktorlara atarlanması)

    (bkz: hekimler için operasyon düğmesine basılması)

    (bkz: zenginliğim doktor dövebilmek diyen milliyetçi)

    (bkz: artık doktor dövebiliyoruz)

    (bkz: hekimliği itibarsızlaştırma çabası) nın meyveleri olarak görüyorum.

    ayrıca
    (bkz: muğla'da cinsel istismardan tutuklanan doktor)
  • hayvan herif doğal seleksiyon yazmış. kabullenemiyorsunuz nispeten de olsa eğitimli bireyleri. herkesi kendilerinin olduğu gibi bok çukuruna çekmek istiyorlar. bokunuzda boğulun.

    edit: tabiki silip kaçmış.
    görsel
  • bu sözlüğe neler oluyor ya. 3 tane genç doktorun özkıyımına nasıl doğal seleksiyon dersiniz. anlamını bile bilmediğiniz kavramları yersiz yersiz kullanmayı kesin artık. yazdım yazdım sildim. çok üzücü.
  • ölen üç tane gencecik ve eğitimli insan için doğal seleksiyon diyen bir yaratık var başlıkta. umarım senin gibi asalak ve kötü biri doğal seleksiyona uğrar. zaten bu kadar vicdansız olduğuna göre hayat sana pek iyi davranmıyor.
  • sabah doktor arkadaşımın odaya gelip söylemesi ile öğrendiğim olay.

    hekimlik çok zor bir meslektir. bana göre diğer işlerden farklı olarak ciddi bir psikoloji, dayanma gücü ve sabır gerektirir. gün içinde pozitif çok az şey olur. insanlar genelde sizin karşınızda tedirgindir, korkar. çoğu zaman hastaların kalbini dinlerim mesela, hiç hastalığı olmayanın bile kalp atımı karşımda en az 120 çıkar. acili, ölen insanları, hasta yakınları, hocaları, nöbetleri uzar da gider zorluklar. bir de tıp fakültesini bitirmek vardır ki ömür törpüsü denebilir.

    bana kalırsa sadece okulda 1. olarak tıp yazılmaz bize yaptırdıkları gibi. karakterine uygun mu diye bakılması gerekir.

    bu haberi okutunca arkadaş bana, dedim ki: "sence biri sadece işini sevmediği için intihar edebilir mi? sanki mutsuzlaştırır ama tek başına değil."
    dedi ki: "kendine bir hayat daha kuramayan birileri sadece bu iş ile çok mutsuz olur."

    aslında bence kilit nokta tam burda. kendimize kaçış alanları yaratmak zorundayız aynı benim yaptığım gibi. başka destekler, odaklar, uğraşlar, insanlar falan. yoksa bu stres başka türlü bir gün "artık yeter" noktasına çok rahat getirir. bir de bir şey sizin hayatınızı bu kadar cehenneme çeviriyorsa değiştirecek ya da bırakacak cesareti kendinizde bulunuz. insan, iş ne bileyim neyse o. kendini bu durumda hisseden birileri varsa diye yazmak istedim buraya. lütfen psikiyatriste başvurun, çok sevdiğiniz birinden yardım isteyin.

    birinin kendi hayatına son verecek kadar umutsuz olması bana bazen sanki hepimiz için utanç kaynağı gibi geliyor. "doğal seleksiyon" olduğunu düşünen insanlar kadar asla olamayacağımız için. umarım da hiçbir zaman olmayız. duyarlılık, empati kadar güzel bir şey yok şu hayatta. nbc'nin dediği gibi acaba kimi neyi cezalandırdılar? neyse öyle işte.

    meslektaşlarıma gerçekten üzüldüm. allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar.
  • çok üzücü bir haber. son yıllarda intihar daha sıklıkla seyretmeye başladı. bununla ilgili kesinlikle sosyolojik ve psikolojik bir araştırma yapılması gerekiyor. terapi kültürü yayınlastirilmali mesela. bu olayların kökenlerine inilmeli ve sonuç odaklı çalışılmalı. ama maalesef yapılacak hiç bir fiil bu 3 arkadaşı geri getirmeyecek. sen gel evladını büyüt, okut, sonra neyden olduğunu bilmediğin, belki de toplumsal bir sebepten dolayı ya da psikolojik bir buhrandan dolayı yaşamına son versin. ailelerine gerçekten sabırlar diliyorum.
  • eğitimli, donanımlı insan hasediyle yaşayan cahil cühela primatların imha edilmesi gerekliliğinin elzem olduğunu bir kez daha ortaya çıkaran vahim olaylardır. ailelerine sabır diliyorum.
  • üç hekimin aynı gün intihar etmesi de gerçekten garip. eğer meslek üzerinden böyle bir karara vardılar ise kesinlikle incelenmesi gerekmektedir. ailelerinin başı sağolsun.
  • bu habere doğal seleksiyon yazan kişiyi gördüğümde kizmaktan daha çok üzülüyorum, nasıl bir hayatın, cevren var , neler yasadin, bu hayatı nasıl götürüyor ve gotureceksin.
    umarım cikintiliktir bu yorumun tek sebebi
  • "doğal seleksiyon ha? doktor bulama da bağıra bağıra geber orospu çocuğu!" gibi sözlerle eleştirilirlerse üzülmeyeceğim suserlerin yazdığı başlık.
hesabın var mı? giriş yap