• çellist arayan kıro işletmeci acaba çelloyu ne sanıyor bu adam. onun bir teli 200 lira. 3 saatte teli kopsa adam batar be. mesela ben şarkı söylemeyi çok severim. canım istese 3 saat ücretsiz şarkı söylerim ama biri bana 3 saat şarkı söyle 50 lira vereyim dese hayata küserim. kolay mı bir sanatı icra etmek?
  • çay fiyatının 4tl olduğu mekanın ahkam sahibi kişidir.
  • memlekette sanatçıyı genelde hapse atıyorlar. bu gene lutfetmiş, 50 lira veriyor. hemen patronun elinin öpülüp, harçlığı cebe indirilip çalmaya başlanması gerekir.

    -oolum çellist gir ordan bi akdeniz akşamları bakem.
  • 3 saat + 50tl ücrete anca melodika çaldırırsın demek istediğim kıro işletmecidir. *
  • düşün, beyoglunda bir mekan açacak kadar bilmem kaç yüz bin tl'en var ve sen kalkıp o güzelim aletin çalınıp içeride elit bir ortam yaratma havasını 50 tl gibi bir ücrete sahip olmaya çalışacaksın.

    adama demezler mi (bkz: vizyonsuz pezevenk) şuradan (bkz: bsg)
  • ayda 2.000 tl asgari ücretle aç kalan insanların olduğu ülkede, hayatını müziğe vermiş, gayet zor bir enstrüman çalan insana 800 tl'yi uygun gören işletmeci.

    o koskoca çelloyu evden alıp mekana taşıtmaya kalksan nakliyeci 50 tl'den fazla ister.

    ayrıca "ama arz-talep yea"cılar gelmeden yazalım, düpedüz emek sömürüsüdür.
  • yorumları okudukça gözümden yaş geldi vallahi, yaratıcı yurdum insanları var olsun.
  • 2.000-2.500 tl'ye solist dahil 5 kişilik nice ekipler gördüm. ben tonmaisterlik fiyatımı söyleyince genelde solist veya menajerin verdiği cevap "ben müzisyenlerime o kadar vermiyorum" diyor.

    50 tl'ye öğrenci bir müzisyeni bulacağına eminim. 10-15 yıllık müzisyenlerin gecelik 300-400 tl aldığı bir dönemin içindeyiz. yol parası yok, ekipmanları taşıyıp sahneyi hazırlayacak rodi yok, mekanda personel yemeğine bile nimet diye bakacak haldeler malesef. öyle gelip menüden seçip yiyip içmek bile büyük lüks oldu artık.

    müzisyenleri fiyat konusunda çok uyardık ve hala uyarıyoruz. sizin yüzünüzden bizim gibi teknik adamların da fiyatı düşüyor yapmayın etmeyin dedik. malesef haklı çıktık. bazıları rodiliğe bazıları da bizler gibi tonmaisterliğe başladı. en azından prova derdi yok alet taşıma derdi yok diyorlar.

    günümüzün müzik sektörü bu halde. ekonomi ilk bizi vurur. biz para kazanırsak ekonomi iyi demektir.

    16 yıldır bu sektörün içindeyim.
  • beyoglu’na gelip gitme yol parası 50 lira tutuyor zaten. 150 lira verse ortaokuldan kalma blok flutumle super baba calarim kendisine.
  • ayağını yorganına göre uzatmasını tavsiye edeceğim işletmeci. adam o çelloyu sokağın işlek yerinde çalsa zaten senin verdiğinden fazlasını kazanır. niye senin orada çalsın ki? sen kendini önce bir toparla, ondan sonra çellocu falan aramaya bak adamakıllı bir fiyata. akıl var, mantık var di mi?
hesabın var mı? giriş yap