• suriye'de süren katliamlar zincirinin son halkası. an itibariyle esad'ın ordusu karşıt görüşlülerin yoğun olarak bulunduğu humus kentini bombalıyor. yüzlerce ölü ve yaralı var.

    el cezire televizyonu katliamı canlı yayınlıyor;

    http://www.livestation.com/aljazeera-mubasher

    zorunlu edit: bazı çok değerli ortadoğu uzmanı sözlük yazarlarımız ve kendini her konuda taraf olmak zorunda hisseden aktivist liseli kardeşlerimiz başlıktaki 'katliam' kelimesine takılmışlar. ne arap baharı bilirim, ne mehzep çatışması, ne özgür suriye ordusu ne de esad rejiminin gerçekte ne yapmaya çalıştığını. insanlar öldürülüyorsa bir yerde, sebebi olsun (!) ya da olmasın; bunun adı katliam olur. itirazı olanların da ta amk!
  • (bkz: bunu yapan insan olamaz)

    cok net. en kisa zamanda belanizi bulun insallah.

    edit: yuzlerce savunmasiz insan olmus, adam(!) hala yok amerikan oyunu, yok emperyalistler diyebiliyor. kadin cocuk demeden katliam yapilmis ulan! hala daha kimi hakli cikarmaya calisiyosun?! insanliginizi sikeyim sizin!
  • batı destekli arap baharına teslim olmak istemeyen besar esad'ın kendisini savunmak için yapmak zorunda olduğu hamle. suriye demokratiktir değildir o ayrı konu ama sen bir ülkenin yönetimini, devlet başkanını, ajanlar eliyle halkı ayaklandırarak darbe girişimleriyle indirmeye çalışırsan adam da kendisi savunur. türkiye'nin de içinde olduğu bir çok abd yanlısı ülkenin suriyeli muhaliflere silah yardımı yaptığı hatta bu ajanların bizzat incirlik üssü'nde eğitilip suriye'ye yollandığı iyice ayyuka çıkmış durumda.

    (bkz: suriyeli muhaliflerin orospu çocuğu olduğu gerçeği)

    imla
  • yaklaşık bir yıldır, suriyede süregelen katliamların son ayağı. ne zaman ve ne şekilde sona erecek bu katliamlar kimse bilmiyor. söz konusu taraf olmaya gelince herkes çıkarları doğrultusunda yerini alıyor. ama söz konusu çözüm olunca, ne hikmetse ortalıkta kimsecikler olmuyor ve katliamlar konuşuyor.
  • (bkz: #24778025)
    (bkz: #27275012)
    (bkz: #27275122)
  • çocukken her şey toz pembedir, herkesi kendin gibi zanneder arkanı dönersin. sonra zamanla insanların ve kendinin aslında o kadar da iyi olmadığını fark edersin. hatalar yaparsın, insanlar üzersin, vicdanın hep bi köşede dürter seni...

    kimi zaman ise bi olay duyar, görürsün ve insanlığından utanırsın, olamaz dersin ama olmuştur. günden güne insanlığa ve aslında kendine olan inancını da kaybedersin. bu dünyadan bi bok olmaz; ateş düşer, yanar ve söner dersin; ki öyle de olur zaten. bu da öyle bi olay işte...

    allah belanızı versin...
    allah rahmet eylesin...
  • "biri katliamin #uludere'de yasanmadigini turk medyasina hatirlatsin. #suriye #humus"
    https://twitter.com/…rito/status/165617575408058369
  • hangi ideoloji, hangi çıkar, hangi din, hangi rejim bu görüntülerin gerekçesi olabilir. kendi halkını bombalayan ki kimyasal silah kullanıldığından da bahsediliyor, nasıl bir hırs. hemen yanıbaşımızda apaçık bir katliam, halepçe gibi ve tüm dünyada şu an canlı yayınlanıyor. yetmedi mi amına kodumunun yerinde dökülen kan. her yıl farklı ülke farklı ırk, farklı insanlar.
  • malesef türkiye'nin kaşıdığı ve sorumluluğunda olan katliamdır.

    (bkz: özgür suriye ordusu)

    gazeteci kalmadığı için memlekette sağolsunlar kimse bir şey söylemiyor. oysa bugün ırak'ta lübnan'da özellikle de suriye'de türkiye için pek güzel şeyler yazılmıyor. bu ülkelerdeki bütün medyalar türkiye'yi suçluyor ve kin besliyor. bu isyanları türkiye'nin desteklediğini bizim dışımızda herkes biliyor..

    yıllarca komşularıyla sorunsuz geçinmiş bir ülke son yıllarda müslüman kanının dökülmesine seyirci kalmak yetmiyormuş gibi bu sefer destek veriyor ortalığı kızıştırıyor. türk medyasında flash gelişme diye bi şey kalmadı zaten savaş çıksa süzgeçten geçirilmeden onay almadan haber veremiyorlar. yazık, ayıp türkiye adına utanç verici.

    edit: henüz birkaç saat oldu ama yorumlardan anladığım çaylar içildi, götler sikildi bile. esed diktatör oldu, türkiye de yaptırım uygulamıymış.. aferin amına koyim aferin.. ulan ne oldu da kaç yıllık esed diktatör oldu ? şu tarih denen zıkkımı yaşadığımız an okuyabilsek yazılacak bu kadar şey olmayacak ama gel gör ki milyon yıldır aynı bok. biz insanlar hep yaşadığı anı okuyamayan mal sürüsüyüz. kaddafi'ye yapılanlara daha kaç ay oldu da unuttuk hemen ? şimdi esed için aynı zımbırtılar dönmeye başladı. tekrar ediyorum isteyen kabul etmesin; en büyük sorumluluk türkiye'nindir. ve bu politikaların sonucunda çıkacak mezhep kavgalarından en büyük etkilenen de türkiye olacaktır. o zaman da zimbabwe gelir yaptırım uygular, yaptırım diyen ağzınızdan da öperler..
hesabın var mı? giriş yap