• ilk baslarda sadece kendimde oldugunu sandıgım ama bir gun amerikalı bir arkadasın "ya nedense içince ingilizce konuşmak istemiyorum italyanca konuşmak istiyorum" dediğine sahit oldugum,hala nedenini çözememekle birlikte bırakamadıgım da bir eylemdir.
  • genelde polis uygulaması anında baş gösteren bir dürtüdür. bende de çokça olmaktadır. ehliyeti kaptırmadan önce düşünmüştüm böyle yapayım diye ama demek ki yeteri kadar içmemişim.

    p : iyi akşamşar beyefendi
    t: : what ? i don't understand.
    p : arkadaşım iyi akşamlar
    t : (yemedi mi lan yoksa, hadi bi daha) sir, i don't understand
    p : komserim bi tane daha çıktı yabancı dille bizi atlatmaya çalışan, diğerlerinin yanına alıyorum.
    t : hay mınıskim, getir makineyi üfleyecem

    şeklinde diyalog gelişebilir.
  • içgüdüseldir. herhangi bir yabancı dil bilmeyenlerin, ana dillerini yabancılaştırmak kaydıyla saçmalaması da gözlemlenen eğilimlerdendir.
  • kendimle beraber pek çok insanda gözlemlediğim bir durumdur. ayrıca alınan alkol miktarının artmasıyla beraber yabancı dili kullanma kabiliyeti de artmaktadır. sözgelimi ayık kafayla ich bin hans düzeyinde olan almancam, ikinci dubleden itibaren, "du bist das schönste mädchen in der welt", dördüncü dubleden sonra da, "ich verliebte in dich mag ein blatt, das zu boden fällt" düzeyine gelmektedir. tabi azalan marjinal fayda teoreminin geçerliliği ölçüsünde altıncı dubleden sonra hakkaten alman alman sırıtan bir ich bin hans moduna geri dönüş yapılmaktadır. sonuç olarak bir noktaya kadar geçerli bir durumdur. ama güzeldir.
  • -ohha...nez...bu...rgghh*
    -ohanesburgh, ahahaa necati abi komik adamsin valla.
    -yok ulan karsidan gelen nez degil mi?
    -evet abi ben de yanlis anlamisim, neyse...
  • çok eğlenceli bir şeydir. bende ingilizceyi fransız aksanıyla konuşmak şeklinde tezahür ediyor ki daha ziyade bundan çevremdekiler sebepleniyor sanırım.
  • alkol alinca en cok kullanilan yabanci cumle do you understanddir.
  • alkol alındığında yanlış yapma endişesinin ortadan kalkması ve bi rahatlık oluşmasıyla meydanaaa gelen eğilim.
hesabın var mı? giriş yap