• free bird.
  • hukuk devletiymiş de yargısı bağımsızmış da, külahıma anlatın.

    reza zarrab'ı hatırladınız mı? trump serbest kalması için baskı yapmış. ne zaman ortaya çıkıyor bunlar? 9 ekim 2019 barış pınarı harekatının başlamasından sonra.

    https://www.bloomberg.com/…lient-facing-doj-charges
  • yonetim sistemi demokrasi degil oligarşidir.

    american political science association tarafindan yayinlanan perspectives on politics 2014 raporunda aynen soyle yazilmis:

    "multivariate analysis indicates that economic elites and organized groups representing business interests have substantial independent impacts on u.s. government policy, while average citizens and mass-based interest groups have little or no independent influence. the results provide substantial support for theories of economic-elite domination and for theories of biased pluralism, but not for theories of majoritarian electoral democracy or majoritarian pluralism."

    hukumet politikasini ekonomik elitler* belirliyor, siradan vatandasin hic bir etkisi yok diyor kisaca. bu da gayriresmi bir oligarsiye isaret ediyor.

    kaynak: https://www.cambridge.org/…3959d0a304d4893b382b992b
  • kendisinin oligarşi olduğunu electoral college'dan anlayabilirsiniz.

    kısacası, halk başkan falan seçemez, başkanı seçecek insanları seçer, ve o insanlar da başkanı seçer. sistem böyle kurulmuştur çünkü kurucu babaları halka güvenmemiştir. (haksızlar mı hayır..)

    nitekim hillary'nin oyu daha fazlayken electoral college trump'ı başkan yapmıştır.
    peki electoral college neye göre seçim yapar? tamamen duygusal sebeplere göre...

    ve buna rağmen adamlar kendilerini dünya üzerinde demokrasinin beşiği falan ilân ediyorlar. aslında bunların dünyadan bu kadar kopuk, kendi gerçekliklerinde yaşıyor olmalarına bu kadar şaşırmamak lazım, adamlar böyle..

    kaynak
  • yonetim sistemi oligarsi degil,
    plütokrasidir
  • hakkında çok güzel eleştirilere sahip bir belgesel olan ülke. izleyince gözleriniz açılır ve amerikanın filmlerde olduğundan çok farklı bir ülke olduğunu anlarsınız. şimdi nereyi işgal edelim
  • electoral college'in yani sira bazi eyaletlerde electoral vote'un popular vote'u kazanan adaya verilmesi kanunla zorunlu hale getirilmistir. ondan sonra ortamlarda demokrasi dersin.

    ben simdi aday olarak sirf bu eyaletlerde popular vote'u goturmek icin kassam, electoral college'in yasal olarak eli kolu bagli bana vermek zorunda.

    bu olay %51 vs %49 gibi ba$ ba$a giden eyaletlerde cok onem kazaniyor.

    bir de bu var, nedir bu?
  • abd'de beyazların kültürü yokmuş. aynı lafı almanlar için de diyorlar. bir de böyle abuk sabuk laflara inanan beyaz amerikalı, almanlar vs. de oluyor. beyaz amerikanların girişimciliği ve dinamizmi, almanların ekmegi ve disiplini başlı başına bir kültür. ama neymiş kültürleri yokmuş...
    amerika'da millet soruyor işte. türkiye 'den deyince pek etkileyici olmuyor tabii. nasıl olsun ki. bulgaristan 'tan aşağı, gürcistan 'tan yukarı; ekonomisi berbat bir ülkeyiz. kötü tepkiler geliyor anlamında yazmıyorum. türkiye 'den gelmek, bir fransa'dan, bir italya'dan gelmek gibi "havalı" değil (nasıl pakistan'dan, afganistan'dan tr'ye gelenlerden "wow" olmuyorsak)... ama olsun. tepkiye veyahut "tepkisizlige" karşı egom azıcık zedelense de, sorun değil. ışime gücüme bakıyorum. çünkü buradaki insanlar çalışkan. ve sen de işine gücünü bakarsan, iyi iş çıkartırsan, sana kral muamelesi yaparlar.
  • gelişmiş, her alanda çok iyi teknolojileri olan bir ülke, dünya savaşlarında da bu ülkenin yanında olan ülkeler galip çıkmıştı. 1. dünya savaşında güçlü bir ülkeydi, 2. dünya savaşında daha güçlü bir ülkeydi, şu an çok çok güçlü bir ülke. tarihte bize yakın olması dolayısıyla gücümüzü de denememiz açısından en çok ruslarla savaşmıştık, en son istanbulun içine kadar gelmişlerdi, avrupalı devletlerin araya girmesiyle , tabi bizi sevdikleri için değil, ağır şartlar ödetip istanbuldan çekilmişlerdi, rusya da o rusyadan güçlü, bir zamanlar rusya'ya atar yapıyorsak bu abd ve avrupayı bizim yanımızda gördüğümüz içindi. natodan çıkmayalım, ülkeleri düşman olarak görmeyelim ne rusya'yı ne abd'yi dost olarakta görmeyelim çıkar ilişkilerini iyi yönetelim. kendi içimize siyasetimize, eğitimimize, teknolojimize yönelelim. güçlü devletler bizim politikalarımızı geçmişte olduğu gibi yönlendirmek isteyecekler, buna izin vermeyelim. yani atatürk dönemi türkiye gibi, bu ülkeye arap ülkeleri hariç ama komşularız olanlar dahil tüm dünya'nın saygısı vardı. edit: imla
  • dünyayı birbirine vurdurarak nemalanan birleşik devlet...
hesabın var mı? giriş yap