• halk ekmek fenomeninin ankara temsilcisi. gördüğüm en güzel kepekli ekmeği 40 kuruşa üreten ve satan (ekmekistan'da 1.75 tl) tesis. kamu kuruluşu. poşeti** parayla verir bu da ayrı bir takdir sebebidir. bakalım bunu ne zaman özelleştirecekler.

    http://www.ankhalkekmek.com.tr/
  • internet sitesi de şöyledir
  • çok güzel minik minik fındıklı ekmekleri var, 50 kuruş hem de poşeti.
  • taş değirmeni tam buğday ekmeği çıkarmış, tanesi bir lira,
    aldım, paket uzerindeki bilgileri ne yazık evde okudum. şöyleydi:
    uretim tarihi:
    s.kullanma tarihi: üretim tarihinden itibaren üç gündür.
    net miktar: 300 gr.
    parti ve seri no: üretim tarihidir.
    ankara halk ekmek ve un fabrikası a.s.....
    g.t.h.b'ın 30.06. 2004 tarih, .... numaralı izni ile üretilmiştir.
    bu ekmeğin üretim tarihi paket üzerinde yok.
    parti ve seri no ise üretim tarihi imiş bu durumda o da yok.
    böylece aldığım ekmeğin son kullanma tarihinin ne zaman doldugunu veya
    dolacağını hatta çoktan gecip gecmedigini bilmiyorum.
    bir daha alır mıyım bilmem, niyet edersem de önce pakette yazılanları okurum.
  • geçenlerde fabrikasını gezdiğim kuruluş.

    şunu belirteyim hijyen konusunda gerekeni yapıyorlar. her yer gerçekten çok temiz. çalışanlarda buna gerekli önemi gösteriyorlar.

    öncelikle kullanılacak un birkaç kere farklı sıklıktaki eleklerle eleniyor. daha sonra hamur karışımı yapılacak olan makineye geliniyor. burada un maya ve suyla buluşuyor, hamur haline geliyor. sonra gramajı ayarlayan makineye geçiliyor. buradan parçalara ayrılan hamur şekil olma kısmına geçiyor. bu kısımda hamur ince uzun bir hal alıyor. daha sonra fermante makinesinden geçiyor ekmeklerimiz, burada yaklaşık beş dakika geçiriyorlar. çıktıklarında hacimce bir hayli büyümüş oluyorlar. sonra fabrikadaki tek manuel kısım olan çizim aşamasına geçiliyor. bir raylı sistem var, üzerinde bir personel oturuyor. elinde ucunda bıçak takılı olan bir sopa var. ekmekler sırayla geçiyor ve üzerleri kırk beş derecelik açıyla çiziliyor. eskiden bu işlem de makineyle yapılıyormuş. fakat öyle çok fazla ekmek zayi oluyormuş diye manuel olmuş. daha sonra ekmekler fırına giriyor. fırında yaklaşık on beş dakika kalıyorlar. sonra çıtır çıtır ekmekler mis kokularıyla birlikte çıkıyorlar. raylı bir sistemle üretim kısmını terk ediyorlar. bu sistemin bir yerinde x-ray cihazı var. ekmekler o kadar makineden geçiyor, olur da birinden bir metal parçası yada yabancı bir madde kalır diye burada kontrol ediliyor. yabancı bir madde tespitinde sıradaki on tane ekmeği falan aşağıdaki sepete boşaltıyor. geçen ekmekler ise personel tarafından hepsi beyaz renkte olan kasalara yerleştiriliyor. kasalar da araçlara yüklenip, gidecekleri yerlere gönderiliyor.

    ayrıca kasaların yıkandığı ayrı bir bölüm var. hepsi tek tek sterile oluyor.

    birde şampiyon ekmek ikram ettiler bize. tarçın sevenler için güzel bir besin kaynağı.

    yani sevgili ankaralılar ekmeklerinizi içiniz rahat yiyebilirsiniz.
  • lisede proje ödevi için fabrikasına gittiğim ankaralıların göz bebeği ekmektir. fabrika oldukça geniş, kapsamlı ve sterildi. en şaşırdığım kısım ekmeklerin fırından çıkar çıkmaz üstlerine su fışkırtılmasıydı, o parlaklık böyle elde ediliyomuş.
  • ekmekleri süper olan içine sanırım patates katan ekmek yapıcı kamu-firması şeysi
  • ana cadde üstündeki kendi ürettikleri simit,poğaça ve diğer ürünleri daha uygun fiyata alabileceğiniz,24 saat açık pastanemsi mekanı olan üretim merkezidir.
  • internet satışı olsa dayanamayıp onlarca alacağım çerez'leri üreten belediye üreticisi. bu çerezlerin çikolata dolgulu olanları var ki ye, ye, bir daha ye. o kadar güzeller. bir de hazırlıktan bu yana şampiyon ekmek'in hastasıyım. içinde fındık olan bi ekmek ancak bu kadar güzel olabilir.
hesabın var mı? giriş yap