• vardir bole insanlar yol bombosken ve kirmizi yanarken ben sahsen karsidan karsiya gecerken
    hep merakla suratlarina bakarim niye beklerler aceba beyinlerinde ne gecmektedir diye
    deli gibi merak ederim sanirim kendilerinin farkli olduklarini sanmaktadirlar ve onu kanitlamaya
    calismaktadirlar kurallara kanunlara uymak bi yere kadar bilmiyorum

    aklima rahmetli dedem geldi hep soyle derdi:
    kural ve yasalara uymak iyi bir seydir efendi insan olma yollarinda en onemli adimdir
    lakin kimse bakmadiginda firsattan yararlanmamakta salakliktir

    konuyla belki alakali degil belkide oyle neyse ...
  • gözlerinin önünde bir yayanın beyninin dağıldığını gördükten sonra(yayanın hatasıydı),"ölüm bu kadar kolay olmamalı" deyip,"ne olur ne olmaz,gideceğim yere 5 dk geç gideyim"şeklinde düşünen insanlardır.ayrıca geçen gün beşiktaşta araba geçmiyo diye kırmızı ışıkta geçen 5-6 yaya 13.600.000 lira ödemişlerdir.
  • boyle davranan bir yaya olarak yoldan geci$ hakkinin fiziksel oldugu kadar yasal olarak da bende olmasini ve ko$u$turmaya gerek kalmamasini istedigimden boyle davranmaktayim arz ederim. saga sola bakicam , ay acaba geldi mi gelmedi mi? , ay o uzakta galiba dur yol bo$ geceyim, tela$indan uzakta beklerim ben guzel guzel ye$il i$igimi. ama sorarsiniz ki ye$il i$ikta da gelip adama carpmaktalar bu trafikte adama o zaman da en azindan sucun kimde oldugu belli olur bre.
  • araba gecmiyo diye yola atlarsa arkasindan gelen ki$ilerin de i$iga bakmadan "a önümdeki gecti demek ki ye$il yaniyo" diye davranarak ileriden gelen ta$itlarin altinda kalacagini bildigi icin ye$il i$igin yanmasini bekleyen; hatta bu $ekilde hayat kurtaran yaya*
  • benim bazi sabahlar baglarbasindaki isiklarda dalginliktan dolayi yaptigim seydir. kalkmisimdir erken, gozler daha sis. yuruyorum ama ruya gormeye de devam ediyorum. geliyorum isiga kirmizi yanmakta. beklerim. beklerken dalip giderim. sonra bir irkilme gelir ve bakarim isik coktan yesil olmus. hemen kosarak gecerim, yoksa bir sonraki kirmiziya yakalanilacaktir. cogu sabah ayni dert.
  • (bkz: medeniyet)
    (bkz: medeni olmak)
  • (bkz: kural)
    (bkz: trafik kuralları)
    (bkz: ocd)
  • abimin anlattigi asagidaki olaydan sonra "bundan sonra beklemeyen top olsun" dedigim hareket.

    abim ve uc bes arkadasi kadikoyde isiklarda beklemekte, arkadaslarindan birinin egitimli kopegi de eslik etmektedir kendilerine. yesil yanmamistir ama arabalar bittigi icin bizimkiler karsiya segirtmislerdir bile. karsiya gectiklerinde saga sola donup kopegi goremezler. o karsida oturmus isiga bakmaktadir. bizimkiler "huop, olm gel, hadi olum" nidalari atarken isik yanar, eleman sakin sakin gecer karsiya. (bkz: pes) (bkz: insanligimdan utandim)

    edit: "araba gecmemesine ragmen yesili bekleyen yaya"ya "... dedigim hareket" diye bir tanimlama yapip, bir de bu en begenilen entry'lerimden biri olunca "tanim yapmayi bilmemesine ragmen entry'si sukela alan yazar" diye baslik acmak istedigim $ey...
  • bazılarına tarifi olmayan bir rahatsızlık verir bu çeşitler, tıpkı bütün soruları yaptığı halde boş boş oturup sınavın bitmesini bekleyen sınıf arkadaşları, ya da kettledaki su çoktan kaynamaya başladığı halde büyük bir sabırla "tık" sesini bekleyen oda arkadaşları gibi.
hesabın var mı? giriş yap