• 90'ların en büyük çarpışmasıdır. bu yüzden ne dostluklar bozulmuş, ne sevgililer ayrılmıştır kimbilir. iki kas yığını aktörün hangisi daha başarılıdır sorusudur aslında bu karşılaştırma. şimdi bakınca yeni nesile göre ikisi de salak oyuncular olarak görülebilir ama gel gör ki bizim gibi eski tüfenkler için yerleri farklıdır. bakacak olursak:
    - arnold'un kalıcı serileri terminatör ve conan olmuştur, oynadığı karakterler genelde fazla konuşmadan kas gücü ile şipşak işi bitirmektedir. stallone ise hem rambo hem de rocky gibi iki seride de başarılı olmuş hatta oscar dahi almıştır (stallone rocky'nin yaratıcısı ve senaryo yazarıdır, rocky'nin aldığı ödüllerin bir kısmında onun da hakkı vardır. bu yüzden ben fantazi dünyamda kazanmıştır yerine almıştır kelimesini özellikle kullanmış bulunmaktayım. bilgi için buyurun: http://www.imdb.com/title/tt0075148/awards ve oscarcıkla resmi: http://www.imdb.com/…?path=gallery&path_key=0075148) totalde 6 rocky 3 rambo filminde oynamıştır. arnoldun aldığı tek ödül ise dünya vücut güzeli ödülüdür.
    -arnold gençliğinde playboylarda boy göstermişken stallone italyan aygırı ünvanını şahin k.nın ilk filmlerinde komşu kızını sikerek almıştır. bu durumda bir adım öndedir.
    -stallone hepimizin rüyası olan afetlerle birlikte olmuşken arnold komşu kızıyla evlenmiştir(sly'ın siktiği komşu kızı ile karıştırmayalım lütfen bu başkası).
    -arnold vali olmuş stallone hala rocky filmlerinde oynayarak yerinde saymıştır.
    -arnold ac/dc ile sahneye çıkmış, guns ile klip çekmiş sountracklarında megadeth'e kadar birçok sert gruba yer vererek gönülleri fethetmiştir. stalone ise surviver'ın eye of the tiger'ından sonra müziğe gerekli önemi vermeyerek gözümüzden düşmüştür.
    -iki aktör de kariyerlerinde bir dönem vurdulu kırdılı filmlerden bıkarak komedi filmlerinde boy göstermiş stallone oscar ve dur yoksa annem ateş edecek adlı filmlerde gişede dibe inerken arnold ikizler ve junior'da danny devito ile başarılı bir ikili olmuştur.

    bütün bunların ışığında yıllar sonra sanırım kazanan arnold diyebiliriz.
  • terminator serisi olmasa sylvester stallone'nin kolaylıkla galip geleceği karşılaştırma...

    aslında tabii ki arnold da iyi adamdır, hoş adamdır ama şu anda terminator'lerden başka zevk alarak defalarca izlediğim tek bir filmi bile aklıma gelmiyorsa demek ki tek bir karakterin aktörüdür... eee terminator'ün malzemesinin de ne denli iyi olduğunu göz önüne alırsak arnold'ı çok da göklere çıkarmaya gerek yok gibi...

    şimdi bir de sylvester stallone'ye bakalım:

    rocky'ye bi şey demiyorum zaten... iyi ki yapılmış bu seri, iyi ki var, iyi ki izlemişiz hala da denk gelirse izliyoruz... rambo o kadar olmasa da, kesinlikle ortalamanın üzerinde... the specialist fena film değildi, demolition man i hala oturup izleyebilirim... sonra... oscar çok tatlı bir filmdi mesela... tango & cash 'i kaç defa izlemişimdir allah bilir... assassins kötü film miydi? ayrıca over the top ve cliffhanger da kas gösterisinin dışında en azından kendi hikayeleri olan, izlemeye değer filmlerdi...

    tabii ki arnold cephesinde de total recall, running man, commando, the 6th day ve predator gibi kayda değer örnekler var ama maalesef yetişemiyor sly'a...

    onun için sylvester stallone diyorum...
  • jean claude van damme'ın "abi ben??" diyerek araya girmesiyle sonuçlanacak çarpışma.
  • "abi ben " diyerek araya giren van damme 'yi doverler.
  • eğer karşılaştırmadan kasıt oyunculuk ise, sylvester stallone abimizin, arnold schwarzenegger abimize onyüzbinmilyon baloncuk fark atarak kazanacağı karşılaştırma olduğu yadsınamaz bir gerçektir.
  • slyvester abimizin oynadıgı demolition man filminde, arnold abiyle dalga geçmişlerdir, president yapmışlardır ama nolmuştur? abimiz caifornaye valisi olmuş çıkmış, emin adımlarla başkanlık yolunda ilerlemektedir. ama bana sorucak olursanız tercihim slyvester stallonedir zira kendisi arnold abiden hem yetenekli hem daha yakışıklı hem de daha sempatiktir.
  • arnold, brigitte nielsen ile rol icabi *, syl ise gercek hayatta sevismistir.*
  • (bkz: #10488294)
  • bu ikiliyi gogıl fayttirdigimizda*

    arnold schwarzenegger: 7.270.000

    sylvester stallone: 3.820.000

    seklinde sonuçlar alırız. ki pek birşey ifade etmeyen bir fayttır bu tabiki. bu iki sopari bir araya getirsen bir tane malkocoglu eder mi? etmez.

    edit: neden etmez? her ikisi de olmayan kahramanlarin guzel dusunulerek muhtesem lezzette efektler ile sisirilmis konusunda gercekten iyi ve imkanlar icerisinde yuzen insanlarca gelistirilmis ve olusturulmus yansitilmalaridir. ama bizim malkoc gercektir ve eldeki imkanlar*** ile oldugundan kimbilir ne kadarini gosterebilmistir bize.
hesabın var mı? giriş yap