• egitimsiz insan ateist olamaz

    ateizm yada deizm yalnizca ve yalnizca arastirmak kendini egitmek ve okumakla varilacak bir zirvedir.

    oysaki dindar olmak irkci yobaz olmak icin bir sey yapmaniza gerek yok. cahil insanlar zaten dindar ve irkcidir.

    o yuzden ateist/deist olmak bir ayricaliktir ve yalnizca egitimli insanlar o noktaya gelebilir.

    olayin inancla hicbir alakasi yok egitimle alakasi var. zaten hayati az bucuk anlayan her insan bilirki inanc insani namuslu ahlakli topluma yararli yapmiyor aksine dogru dusunmesini engelliyor ve insalliktan cikariyor.
  • ateizmin bir inanc oldugunu sanan birey beyani. yavrum kuran kursu hocanizdan ogrendiginiz tanimlarla ateizmi ya da ateistlerin neye "inandigini" sorgulamayin.

    hani kutsal kitaplardan biri diyor ya; okuyun... yalniz baska seyler de okuyun sadece o kitabi degil...
  • ekseriyetle sizden daha akıllılar/akıllıyız, tonla basit nedeni var bunun niye anlamakta bu kadar güçlük çekiyorsunuz? bak yukarıda saymış işte insanlar nedenlerini.
    ateizmin artış oranının eğitim ile paralel gittiği bir sır mı sanki?
  • bir kısım insan için malesef doğru olan önermedir.

    insanları genellemek istemem asla ama hem inançsız hem de inançlı insanlar arasında, milyarlarca yıllık evren tarihini düşünecek olursak hiçbir bilgisi olmamasına rağmen kısa ömründe elde ettiği tecrübeler, okuduğu 2 kitap ile hayatın anlamını çözdüğünü düşünen çok insan var.
  • dünyanın yarısından fazlası saçma sapan ilahi peri masallarına inanınca insan istemsiz bir şekilde kendini zeki hissediyor tabi. aynı şeyin başka bir versiyonu da akp'li olmadığı için insanın kendini bilge zannetmesidir. lakin gerçekleri baz alırsak başkalarının aptal olması insanı bilge yapmaz. sadece mevzubahis aptallığın bir parçası olmazsınız, o kadar.
  • ateistler bilge midir tartışılır ama sebepsizce, bilinçsizce, kitapta yazıyor kardeşim diyerek inananların büyük kısmı aptaldır.
  • o kadar haklı bir başlıkki. ateist oldular diye kendilerini bi pok sanıyorlar.
  • 'eğitimsiz insan ateist olamaz'

    cümlesiyle entrysine başlayıp , birçok yazım yanlışından sonra daha bağlaç olan '-ki' ekini bile ayrı yazamayan ateist yazarları gördüğümüz başlık.

    aynı yazarımız ateist deist vb olmak için eğitim almak gerektiğini buna rağmen cahillerin ise dindar olduğunu iddia etmekte..

    öncelikle cahillikten ne anlam çıkardığımız konusunda anlaşmamız gerektiğine inanıyorum.

    cahillik;
    köyde doğup çobanlık yapmak ve herhangi bir dine inanmak mıdır?

    yoksa;
    orta gelirli bir ailenin ferdi olup, dindar insanlar tarafından yetiştirilip, okulundan mezun olduktan sonra genel geçer bir işe sahip olup bir dine inanmak mıdır?

    veya;
    her sikime genelleme yaparak: 'dindarsa cahildir' , 'bjk'li ise tinercidir' , 'mini etek giyiyorsa tecavüz edilebilir' , 'tüysüz ve yakışıklıysa gaydır' , 'akp ye oy veriyorsa çomardır' , 'chp'liyse aydın ordinaryus süperiyus profesördür' , 'ateistse , deistse , oysa buysa allah'a peygambere küfür ederse eğitimlidir' demek midir ?

    öncelikle cahilliğin ne olduğunu, eğitimin ne verdiğini anlayabilirsek bence daha rahat çıkarız bu işin içinden.
    hepiniz taktir edersiniz ki (bak bağlaç anlamında burada) o güzel gözleriniz bir çok eğitimli cahiller gördü. o güzel kulaklarınız saatlerce dinledi o cahilleri..

    elhamdülillah müslümanım..
    peki bir müslüman olarak deistliğe , ateistliğe , agnostik düşünceye veya başka bir dine mensup olanlara bakış açım nedir ?

    birkaç arkadaşım oldu. agnostik , ateist ve hristiyan.
    birkaçıyla hâla daha görüşürüm. inanılmaz ufuk açan insanlar çünkü. evrime falan inanıyorlar bayağı. açıklamaya çalışıyorlar. ben cahil bir müslümanım(hem de eğitimli cahil). bir kez bile açıp okumadım kur'an'ın mealini. ama elimden geldiğince mantığıma sığdığınca tezlerini çürütmeye çalışıyorum. onlar da benimkileri aynı şekilde. bunu da alkol alırken yapıyoruz genelde (evet evet o tatlı su müslümanı benim işte).
    sonuç olarak herkes içindekini döküyor, inandığını elinden geldiğince -burası çok önemli- saygısını kaybetmeden ve haddini bilerek anlatıyor..

    sonra ne mi oluyor. onlar benim inanışıma -burayı ağzını yaya yaya oku- sikeeeeğ sikee saygı duyuyorlar tıpkı benim onların inanışına saygı duyduğum gibi..

    insanları bir kalıbın içine sokmaya çalışmayın..
    dindara cahil, dinsize eğitimli , fenerliye adam(gassaraylıyım), gassaraylıya ibne demeyin..
    azıcık bir insanlığınız kaldı içinizde , onun da amınakoymayın. ( al bak yine günah yazıldı )

    saygı duyarak yaşamayı öğrenin biraz. kabullenin bazı şeyleri. insanlığın başından beri din var oldu. hep var olacak. sen buraya gelip dindarlar cahildir diyerek onlara hakaret edersen , onlar da 'ulan öbür dünyada cehennemde anan sikilirken elimde şarap kadehiyle izleyecem seni orospunun evladı' der; daha bir bağlanırlar dinlerine.

    aynı olayı solcu sağcı muhabbetinde de yazmıştı bir yazar. 'yıllardır her akp'liye cahil , çomar deyip itip kaktınız. şimdi bu adamlardan oy bekliyor alamayınca yine küfürler ediyorsunuz.' minvalinde bir şeydi.

    ayrıca bir konu daha var.
    şuan dini reddeden ve özellikle ateist olan bir çok genç sırf özentiden oluyor . umarım bunun farkındasınızdır.

    ha unutmadan.
    (bkz: sezar'ın hakkı sezar'a)

    deist, agnostik ve ateist olanlar arasında bir grup var. bu adamlar harbiden araştırmış, okumuş , eğitimin dibini görmüş, yazmış çizmiş adamlar.
    bunlar gibi veya bunlara benzer insanlarla karşılaşırsanız , dindar arkadaşlara tavsiyemdir oturun konuşturun. abi adamlar inanılmaz bilgilere ve dünya görüşüne sahipler. her boku anlattırın, öğrenin.
    farklı kafa yapılarını , dine inanmayanların bakış açılarını görün anlamaya çalışın ve saygı duyun.

    ya seve seve ya da sike sike..
    çünkü sen istesen de istemesen de karşındaki o adam , o dağ gibi bilgisiyle senin saygını sike sike kazanıyor zaten.

    eğer üstte bahsettiğim yazar bu tarif ettiğim eğitimli ve dine bağlı olmayanları kastediyorsa anlarım..
    ama dindarlar cahildir diyen biriyle, dinden önce cahilliği ve sebeplerini tartışmayı tercih ederim.
    ve tekrar ediyorum. ben cahil bir dindarım.

    saygılar.
  • inançtır diyor. sana uzun entry yazmaya değmez.
  • kendini bilmeyip bilge zannedenleri ne yapacağız? hoca diye gezinip paleoantropoloji hakkında bile ahkam kesen cübbeliyi ne yapacağız kardeşim?
    kendini tarihçi sanan deli kadir ile ilber baba bir mi? bunu ne yapacağız?
    yani demem o ki kendini bilmenin ateizm ile alakası yoktur. ama bilimsellik de hadi agnostik olalım ama inan bana din ile taban tabana zıttır. din saikiyle bu başlığı açıyorsun gereksiz genellemelere giriyorsun.

    dünyada en huzurlu toplumların ateist nüfusunun fazla olduğunu ve bu insanların başkalarının haklarına saygılı olduklarından huzurlu olduklarını görmek istemiyorsun.
hesabın var mı? giriş yap