• iyi güzel de ne yapalım yani nasıl müslüman olalım ?
    işid gibi herkese kafir deyip kafa mı keselim ??
    şii'ler gibi peygamberin karısına küfür mü edelim ??
    caferiler gibi mi inanalım ?
    hz ali allah'tır mı diyelim ?
    din allah ile kul arasındadır deyip namazımızı orucumuzu kılıp devam mı edelim ?
    kuran müslümanın anayasası olmalı deyip şeriat diye ayaklanıp isyan mı edelim ?
    yahudi ve hristiyanları gördüğümüz yerde öldürelim mi ?
    tasavvufçular gibi felç ve konuşmaktan aciz bir adama allah gözüyle bakıp tapalım mı ?
    500 - 1000 sene önce ölmüş adamların mezarlarına gidip yardım mı dileyelim ?
    maaşa bağlanmış hocaların arkasında devletin propogandalarını mı dinleyelim ?
    suudi arabistan gibi amerikan köpeği mi olalım ?
    fetö gibi kurandan işimize geleni alıp işimize gelmeyenleri mi atalım ?
    din allah diyerek hırsızlık yapan kendi keselerini dolduranlar gibi mi olalım ?

    kısaca retoriğe geldi mi güzel söylüyorsunuz ama günümüzde uygulanabilirliği yok dinlerin herkes en müslüman benim diyor herkes diğerini kafir ilan ediyor ne yapalım amk.
  • 3 gunluk bir bebek ölüyor, bunun bile imtihana tutuldugunu dusunebiliyorsun. he canim he.

    ateiste, bunlarin kaniti olarak bir de kitabi, hadisi gosteriyorsun, bravo valla.

    (bkz: beyin bedava)

    ekleme: yazida muhammed peygamberin acliktan bogrune tas bagladigindan bahsedilmis.

    bu konuya aciklik getirelim, tum zamanlarin magduru ve mazlumu dinci kardesim.

    peygamberin muhammed zengin bir aileden geliyordu. kabenin yonetiminde ailesi yer aliyordu. babasi, amcasi, dedesi; kabedeki onde gelen putlarin kullariydi. isimlerinin kokenine inersen anlarsin (bkz: abdullah, abdulaziz, vs) . daha 25 yasinda, zengin bir tuccar kadin ile evlendi ve peygamberligi ilaninda, bu kadinla evli idi.

    tum savaslarda beste bir pay aldi ganimetlerden. o kadar cok ganimet birikiyordu ki, bir savasta yaninda savasan kafirlere adam basi 100 deve vermisti de, musluman askerleri kazan kaldirmisti hatta.

    savaslar sonrasi kisi basi 100 devenin dagitildigi bir yerde, hele hele kendisinin koyun tuccari oldugu bir zamanda*, neymis efendim acliktan bogrune tas baglamis.

    kimden ogreniyonuz lan siz bu dini? nihat hatipoglu'ndan mi?
  • troll başlıklarına yazmaları
  • cok asiri klas bir erkektir.
  • 'çünkü kavrayış noktaları yalnızca materyaldir' sözünden sonrasını okumadım.

    arapça'ya tapan siz değil misiniz? türkçe ezana karşı olan siz değil misiniz? bu yaptığınız materyalizme girmiyor da, masumların uğradığı zulme dair konuşmak mı materyalist düşünce oluyor?

    birazcık hayvanlar alemine bakarsanız türlü türlü eziyetleri daha da çok görürsünüz. onların imtihanı nedir?
  • ateistlere ve evrim teorisine kafayı takmış yazar başlığıdır. (#70625174)

    ciddiye alıp cevap verecek olursak:

    s1- herhangi bir tanrının var olduğuna dair bilimsel bir kanıt olmadığı gibi, tanrıya inananlar, tanrı veya dinin eleştirilmesini kabullenemeyip, agresifleşip etrafa saldırırlar. özellikle de, tanrı veya dine inanmayanlar azınlıkta olduğu için, bu zulmü kendilerine yaparlar. sonuçta italya'da katolik bir ailede doğan çocuk için tek doğru din hristiyanlık, diğer ülkelerde farklı dine mensup ailelerin çocukları için ise o dindir. ilgili ortamda büyüyüp, yetişen biri nasıl objektif olarak tüm dinleri inceleyip, mesela "aaa doğrusu islammış" diyerek imtihanı geçebilecek? sistem baştan patlak duruyor dışarıdan bakınca.

    s2- daha kendi içinde anlaşamıyor inançlılar. herkes benim yolum doğru, kalan tamamen yanlış kafasında. kimi yanlışların kafayı kesmek istiyor. kimi de, boşver yapacak bir şey yok, biz anlatıp görevimiz yaptık, kafamız rahat modunda takılıyor.

    s3- islam sevgi dini falan değil. savaşlarla başlayıp yayılan bir din. daha kendi alt grupları arasında sevgi yok, başka dinlere tahammülsüzlüğü saymadım bile. toleransın olmadığı yerde sevgi ne arar?

    s4- mucizenin kelime anlamını bildiğinizden emin misiniz? mucize, doğal düzenin ve kanunların askıya alınması, bozulmasıdır. mesela, birinin cenazesine katıldın ve ertesi gün sokakta gezerken gördün. ölmüş birinin dirilmesi açıklaması mı daha makul, yoksa yanılmış olabileceğin açıklaması mı? mucize olduğuna dair bilimsel bir kanıta rastlanmadı. isteyen bir kaba tuzlu ve tatlı su koyup sonuçlarına baksın, karışıyor mu karışmıyor mu bir gözlemleyin.

    s5- kimse seçmedi, ama imtihan nedir yahu? imtihan olduğumuza dair hiçbir kanıt yok. herkes farklı bir şey iddia ediyor. kimsenin iddiaları doğrulayacak kanıtı yok. tebrikler bu cesaret, bu kendinden emin olma durumu keşke bende de olsaydı.

    özetle, bence inanç = mantığı ve aklı askıya alma durumudur.

    hayatta herkese başarılar.

    edit: verdiğim cevapları kavramadan argüman üretmiş demiş başlık sahibi. kendi sorularına verdiğin cevapların komple yanlış. doğru cevapları yukarıda yazdım.

    evrim teorisinin anlamını çalış, öğren demiştim yukarıda linklediğim yazında. maalesef dersine hiç çalışmamışsın, hala aynı yanlış yolda gidiyorsun.

    olsun, ben tekrar anlatayım: evrim teorisi kesindir. evrim bilimsel olarak ispat edilmiştir. teoriyle hipotezi karıştırmayın. kimse evrim teorisini çürütemez. evrim süreklidir. maymunlar gece yatıp, sabah kalkınca şimdiki insan formuna dönüşmedi, çok uzun bir süreç sonucunda bugünkü halimizdeyiz. bunları reddediyor olman, evrimin çürüdüğü veya hatalı olduğu anlamına gelmiyor maalesef.
  • valla aslında saçma olan şey herşeye gücünün yettiği hiçbir şeye ihtiyacı olmayan yaratıcı olduğu söylenen (bütün dinlerde) bir 'varlığın' böyle kainat melek insan falan yaratması.
    sonra onlardan kendine tapınmasını, ibadet etmesini beklemesi, yoksa sonsuz ızdırap ile tehdit etmesi.
    tamamen kibirli bir hareket ve bu insana özgü bir özellik ilk bahsettiğim kısımdaki bir varlık böyle bir şeyi asla düşünmez.

    ben kimim benim ona tapınmam ibadet etmem bir şey ifade etsin. o koskoca allah (tanrı) sen dünyada yaşamış yaşayacak bilmem kaç milyar milyon kişiden dandik ötesi bir insan. insanların ibadet etmeyi önemli görmesi bir şey sanması, inanarak dua ederek bir sonsuzluğa ve iyiliğe kavuşacağını düşünmeleri tam olarak insanın yaratabileceği türden bir düşünme tarzı.
    tamamen önemsiz bir toz parçasından bile değersiz hayatlarınızın sonsuza kadar süreceğini düşünmek için kurulmuş bir düzen.
    niye uğraşsın böyle bir şey için o çok önemli varlık. senin çok mutlu yaşamının veya herhangi birisinin acı dolu yaşamının onun için ne önemi olabilir, cezalandırılman veya ödüllendirilmen ne değiştirecek onun için bre cahil.
    ne ihtiyacı var ulan böyle bir şeye. (ihtiyacı yok olamaz zaten mükemmel varlık).yalnızlık mı çekiyor (ne dion lan sen zındık). tapınılmaya mı ihtiyacı var? yok daha neler ben neyim ki tapınsam ne etmesem ne. ne diye yarattığı bir kainatın kıyıda köşede kalmış bir galaksisinde yıllarca yaşamaya çalışan aciz bir hayvan ile uğraşsın.
    bence eğer öyle bir varlık olduğunu düşünüyorsanız kendinize bakın ve onun gibi bir varlığın niye sizin gibi bir şeyi yaratmakla uğraşacağını düşünün ve kendinize büyük anlamlar vermeyin.

    tam tersi durumu çok gördüğüm (dinci insan saçmalaması) durum.
  • abi sozluge gelip birisine bir bilgi vermek degil de kendi gorusunu bu kadar uzun uzun anlaticak kadar issiz misiniz?

    tanim: sacmaliksa sacmalik kimseyi ilgilendirmeyen durumdur, biraz empati kurmayi deneseniz; "ateist insanlarin goruslerine sacma diyoruz aa o zaman onlarda bizimkini sacma buluyorlar, bunlar kisisel gorustur tartismak bize bir sey kazandirmaz" der, oldugu gibi birakirsiniz...
  • "herhangi bir yaradan ya da yaratıcı yoktur, varoluş, olasılığın ihtimallerinden süre gelendir. bilim her şeyi çözendir, yücedir, ebedidir."

    (ilmi süresi 23/2)

    "kim ki ilme bilme bok atar, bok yemiştir. onlar ne boklar yemiştir."

    (küfür süresi 36/6)
hesabın var mı? giriş yap