hesabın var mı? giriş yap

  • nöbetçi subayı gece devriyeye çıkıp nöbet yerlerinde ki askerleri kontrol ediyor. cephanelik önü nöbetçisi ağaca dayanmış sigara tellendiriyor.

    komutan : leyn... sen sigara mı içiyorsun ?
    nöb. er : içime çekmiyom ki komtanım.

  • sadece temizliğe değil; 10-15 dk.'lık işler dışında eve uzun soluklu iş yapmak için gelen herkese (usta, servis vs.) yemek saatlerine denk gelen işlerde yemek verilir. kimse sultan sofrası kurun demiyor, ama bir dürüm ısmarlamak da çok zor bir şey değil bence.

  • teşhir veya gerçek en azından nereye sıçılacağı konusunda yeni nesilde bir ilerleme var. ülkemiz ve milletimiz adına umut verici olması gerekendir.

  • dunya tarihinin degisimini tetikleyen hamburglu pilot.gundem olusturmak yonunden kariyeri azalan bir logaritmik egriyi andirmaktadir.

    - mayıs 1987 : hamburgdan kiraladigi cesna 172 tipi ucak ile finlandiya uzerinden yakıt ikmali yaparak moskova kizil meydana indi
    - agustos 1988 : donemin sscb genel sekreteri gorbacov tarafindan affedilerek ulkesine gonderildi.
    - kasım 1989 : askerlik hizmetini gerceklestirdigi askeri hastenede kendisini opmek istemeyen hemsireye bicakla saldirdi.
    - ocak 1991 : askerlik hizmeti sirasinda yaptigi saldiridan dolayi 30 ay hapse mahkum edildi.
    - ekim 1993 : tahliye edildi.
    - kasım 2001: hamburg da giyim magazasindan kasmir kazak calarken yakalandi.

    halen gecimini poker musabakalari ile saglamaktadir ve kiralayacagi bir ucakla kariyerine yeni bir baslangic yapmak istemektedir.

  • gargamel'in ilk amacı şirinleri yemek değildir. başlarda şirinleri yakalayıp simyacılıkta kullanarak onları altına çevirmek ve zengin olmak ister. onları yakalamaya çalışırken başına gelenlerden sonra duyduğu öfke ile amacı onları yemeye evrilir. bu kızan birinin "seni yakalarsam çiğ çiğ yiycem " demesi gibi... fakat gargamel bunu ciddi ciddi yapacak kadar çılgın birisidir. ayrıca kitaba göre koca ağız adındaki devin eski çağlarda daima şirinler avına çıktığı ve şirinlerin çok lezzetli olduğu geçer. gargamel de bu bilgiden etkilenmiştir.

  • parası varken vestel cep telefonu aldı mı ki gidip togg alsın. ikisi de yerli ve milliydi. vestel cep telefonunun akıbeti ortada.