hesabın var mı? giriş yap

  • "insan artık yeni insanlar tanımaktan ve kendini onlara tanıtmaktan yorulduğunu hissettiği zaman yalnızlığı sevmeye başlıyor"

  • şimdi 14 ocak günü diyelim ki istanbul'dan sao paulo'ya gitmek istiyoruz.

    skyscanner'dan ve kayak'tan aratıyorum:

    thy'nin sao paulo'ya direkt uçuşu var. ve belirtilen tarihte bilet fiyatı : 2663.59 tl

    http://imgur.com/lrnrz08

    ---

    sonra aynı thy'nin aynı tarihte roma sao paulo uçağına bakıyorum.

    bu uçak roma'dan direkt sao paulo'ya uçmuyor. önce roma'dan istanbul'a geliyor. ondan sonra da istanbul'dan sao paulo'ya giden ve türk vatandaşlarının 2663.59 ödeyerek bindiği uçağa aktarma yapıp sao paulo'ya gidiyor.

    yani ilk uçuşa ek olarak bir 2.5 saat roma-istanbul uçuşu var.

    peki bu uçuşun bileti ne kadar? hazır mısın? tam 1000tl

    http://imgur.com/yr6rpn4

    tam tersi olması gerekirken sözde milli! havayolumuz türk vatandaşlarına %160 kazık bileti layık görüyor.

    bu durumda pegasus'la 250tl'ye önce roma'a gidip. oradan thy ile tekrar istanbula dönüp, oradan sao paulo'ya uçmak bile 1250 tl yani 1400 tl daha ucuz.

    ağıza geleni söyleseeem çok ayıp olacak çok.

  • eskiden arkadaşlarla sahile sohbet etmeye giderken markete uğrayalım da bir şeyler alalım derdik.

    o bir şeyler şimdi yılbaşı paketi olmuş işte.

  • sabır gerektiren bir iştir. gitarınızı akord edersiniz ve 12. perde üzerinde gitarın aynı notayı vermesi için köprüde tellere ayar çekersiniz. derken haliyle akord kayar, bir daha akord edersiniz ve köprüde ayar çekme işlemini bir kere daha tekrarlarsınız ta ki gitarın 12. perdede verdiği nota ve aynı teli boş çaldığınız zaman duyduğunuz nota aynı olana kadar. sabit köprülü olmayan gitarlarda can sıkıcı olabilir. köprüyü elinizden geldiğince az hareket ettirmeye bakın. eğer tüm denemelere rağmen yapamıyorsanız gitarınızın sap ayarını yaptırmanız gerekebilir. ayrıca eklemeden geçmeyelim hiçbir zaman tam anlamıyla mükemmel bir entonasyon sağlayamazsınız. bu işlemi tamamladıktan sonra pamuk gibi yumuşacık ve bir o kadarda hassas klavyeye sahip olacağınız garantidir.