hesabın var mı? giriş yap

  • az programlı makine f/p açısından çok programlı makineyi dövüyor arkadaşlar.

    çok programlı bir makinede bulunan artı programlar şunlar:
    ön yıkama:
    makine içinde bulaşık bekletince koku yapmasın diye eklenmiş bi program olduğu belirtilmiş. 10 lt su harcıyor.
    (sonra yıkarken de 10 lt su harcıyor)

    mini 30:
    ön yıkama işleminden geçmiş bulaşıklar için uygun denmiş. su; 10 lt. elektrik; günlük programla neredeyse aynı . ( -0.1o fark var. durulama için kullanılan elektrik o farkı geçiyordur muhtemelen.)

    yoğun 70 derece:
    tencere gibi yoğun kirli bulaşıklar için uygun. daha çok elektrik daha çok su harcıyor. yaklaşık iki yıkamaya bedel sarfiyatı var. sık sık bir makine dolusu tencere yıkıyorsanız bilemem de normalde olan; 1-2 tencere tava gerisi tabak bardak çatal kaşık vs. o iki tencereyi makineye koymadan önce bulaşık teliyle geçmek daha mantıklı.

    otomatik:
    ne yapacağı belli değil, bir iki adet çok kirliye göre mi ayarlıyor, çoğunluğa mı bakıyor bilinmiyor. elektrik ve su sarfiyatı aralığı günlük programla yoğun arasında, her ikisi de olabilir.

    yoğun hızlı:
    su aynı, elektrik 2 kata yakın. kısa zamanda yıkıyor. günlük programda olan ön yıkamayı yapmıyor onun yerine ısı kullanıyor.

    karma:
    üst kata camları alt kata tencereleri koyun, ben 70 derecede üsttekilere zarar vermeden alttakileri temizlerim demiş. maliyeti: yoğun programdan da fazla elekrtik ve su.

    bulaşıkları makineye kokacak şekilde koymuyorsanız, o kadar bekletmiyorsanız ve tencereleri bulaşık fırçası/teli yardımıyla kalanlardan arındırıyorsanız çok programlı makine almanıza gerek yok.
    ince cam, kristal gibi narin malzemeleri çizilmeyi önlemek için sıvı deterjanla az kirli programında yıkayabilirsiniz.

  • travma anında kontrol hissinin az olması, kadın olmak ve travmaya verilen ilk tepkinin yüksek olması ptsd geliştirmede risk faktörleri arasındadır.
    her travma sonrası stres bozukluğu ptsd değildir. süreçinde yinelenen vahşet görüntüleri, kabuslar, aşırı irkilme tepkileri, nedensiz öfke ve suçlu hissetme vs vs semptomlarının bir aydan fazla sürmesi durumunda tanı konur. aynı semtomların bir aydan kısa sürede kesilmesi durumunda acute stress disorder kategorisine girer. netekim tecavüz, deprem, ciddi bir kaza atlatmıiş veya böyle bir olaydan zarar göreceği algısına varmış kişide akut stres bozukluğunun raslatması çok olasıdır. akut rahatsızlığın ptsdye dönüşmesinde işse risk faktörlerinin bulunması rol oynar.
    tecavüz vakalarından genelde zarar kişin tanıdığı birinden geldiğinden travma atlatan kişi, sosyal çevresinden bir çekilme yaşar, kimseye güveneme olur ve yalnızlık yaşadıklarına duyduğu öfkeyle birleşerek semptomları arttırır. hayat akışında bozukluk ve gerileme gözlenir. kişi ne kadar unutmaya çalışırsa, hafıza o kadar kuvvetlendiğinden kabuslar daha belirgin bir bişimde vahşet görüntüleri içerir ve kabuslardan kurtulmak için uykusuz kalma yoluna giden hastada konsantrasyon bozuklukları sıkça rapor edilir. bu semptomlar kişilik bölünmesinde de görülen kendine yabancılaşma, örneğin aynada kedini tanıyamama gibi, belirtileri de beraberinde getirir.

    evet, bugün ptsdnin belirtileri ve risk faktörlerine değindik. ne kadar kötü bir şey olduğunu hep beraber gördük. bir daha görüşmek üzere, esen kalın.

  • oğul- baba bak şimdi ben senin omzuna vurucam ve hey dostum derdin ne senin diycem.
    baba- tamam ben ne diycem
    oğul- sen de "benim sorunum mu dostum benim tek sorunum senin o pis zenci kıçından büyük olan koca kafan" diyceksin
    baba- tamam

    oğul- hey dostum derdin ne senin ha
    baba- ........(bilimum düşünme süresi)...... kıçın.

  • valla akp midir ne sikimdir bilmiyorum neye benzediğini ama gözlerimi doldurdu, köyde benzerini yapardım, acaba beni görürler mi diye el sallardım, gözlerim doldu, yapana, edene helal olsun.

  • tema ekleme vs. bilgisayarla ilgili pek bilgim olmadığı için yeni temaya getirdiğim mükemmel çözüm.

  • age of empires'in geri donusunu yapacak oyun.

    hep dusunmusumdur, aoe neden dota gibi lol gibi bir mantik ile isleyen multiplayer isine girmez diye.

    dusun bak, 3 vs 3 tarzi, kucuk alanlarda oynayabilecegin, random eslestirmeli, "ranked" maclar atabilecegin bir sistem.

    bence olur.