hesabın var mı? giriş yap

  • küçük kardeşlerin dünyaya geliş amacı abla ya da abilerine hizmet etmek; anneler sizi biz yalnız kaldık diye doğurdu, lütfen işinizi yapın.

  • mansur yavaş'ın seçimi kazanması halinde faturalarımızı pkk'nın getireceğini söyleyen bir tipin sözüdür.

  • babanın tepkisini çok doğal ve haklı bulduğum video.

    buna benzer bir olayı anneme araba sürmeyi öğretirken yaşadım.

    annem düz yolda önüne çıkan çocuğu görünce direksiyonu bırakıp:

    -ayy! çekil yoldan çekil.

    diyerek ellerini sallamaya başladı.

    karşıdaki bisikletli çocuğun suratındaki dehşet ifadesini hala hatırlarım.

  • ülkenin geri kalanı bolluk, bereket ve varlık içinde rahat rahat yaşarken nasıl batmak üzere olduklarını anlamadığım iş kolu.

  • kıyamam ya nasıl da boynu bükük savaş mağduru...ülkesinde barış olsa toprağını terk edip bize sığınır mıydı bu masum yavrucak:(

  • evet, kendi başlattığım hareket olmakta. sabah kahvaltı yaparken aklıma geldi bu olay ve müthiş bir panik halinde daha rönesansın türkiye'de tam olarak vuku bulmadığına binaen laptop'ımı alıp hemen işe koyuldum. adamlar kafadan 500 yılı bize taktı yahu bu farkı el birliğiyle çalışarak yaklaşık tahminimce 2-3 yılda tamamlayabiliriz. artık kimin elinden ne geliyorsa bir el atalım şu duruma daha reform falan var.

    bu da ilk eserim: meyveler ve akşamüstü

  • enterensan olay.
    sebebi neymis ki?
    kriz mi var yoksa?

    edit : yahu gecen hafta turgut reisteydim. esnafin fiyatlari yine kol gibiydi. simdi sezlongu bedava yapmislar da bilmem ne. kardes 20 senedir bu isi yapiyorum diyorsun. umarim 20 senede kenara halktan aldiginiz fahis paralar karsiliginda biraz atmissindir. yoksa bu sene batar gidersin. ayrica kriz sana varsa, tatile gelen yazlikciya da var . tabi markete gider adam parasi yoksa virus ortaminda niye sana gelsin.

    gurbetci ya da yabanci turist meselesini de corona bitmeden ulkeyi acanlara soyle. ya da butun dunyayla kavga edip, biz gucluyuz diyenlere anlat.

  • gelmis gecmis en underrated gitaristlerden biridir. bunun sebebi de utangac kisiligidir bence. ha muzigini bu kadar guzel yapan sey de bu asosyal, icine kapanik halleridir buyuk ihtimalle. hemen her sarkisinda o odasinda tek basina oturup hayal kuran bir yandan da elinde gitariyla takilan cocuksu adami gorur gibi olursunuz.

  • allahtan biri yanina gelip "atam sen kalk da ben oturam." geyigini yapip, yerine oturmamis.

  • mevzu gülo'yu sevmemek değil, paranın öküze harcanması gerekirken karıya harcamasının yarattığı nahoş durumdur.

    sakine kadın bilir ki, karnının doyması için feyzo'nun halvet olması değil, tarlanın sürülmesi lazımdır. bunun için de mevcut öküzün yanına bir tane daha ekleyip, iki öküzle sabanı daha etkin kullanmak ve iş gücünü ikiye katlayarak, işçiliği yarıya indirmeyi hedeflemektedir. bu sayede daha az çalışarak, daha kısa zamanda tarlayı sürecek donanıma erişecektir. lakin tüm çabalarına rağmen feyzo elinden kurtularak, hacı hüso'nun eline varıp da "on bin peşin, on bin senet" şeklinde anlaştığından mütevellit, öküz alınaması gereken parayla "karı alınması" sonucu tüm hesapları boşa çıkmıştır. köy yeridir, söz senettir, dönmek olmaz. bu sebeptendir ki, antakya sıcağı altında sabanın boş olan yerine feyzo'yu koşarak hem bir nebze olsun hesaplarının işlemesini, hem de öküz alınması gereken paranın, iki tarafı da aynı gün çağırarak fiyatı yükselten hacı hüso'ya başlık parası olarak verilmesinin ceremesini feyzo'ya yükler.

    düğünde böyle nemrut bakmasına çok da aldırmamak gerekir. zira finalde, maraba feyzo'ya; "gevura zor kullanmak sevaptır oğul!" diyerek, rahmetli babasının (patlamayan) silahını verir ve ağalık düzeninin yıkılması için, için için yanan o alevin kıvılcımını ateşler. ve der ki: "gelinimi almadan bi yere gitmem!"