hesabın var mı? giriş yap

  • 128.813 puana sahip bir hesabım var. istanbul’un en kalabalık semtlerinden birinin de muhtarıyım.

    geçenlerde tavuk dünyası isimli restorandan sipariş verdim, restoran kapandı, siparişim de gelmedi, iptal de olmadı, bir gün sonra ancak iptal ettik. muhattap bulmakta ciddi zorlanmıştım. yine de eski dostum yemeksepeti’ne küsmemiştim.

    şimdi yine bir sipariş verdim. siparişi verdiğim yer burger king. önce, siparişimi farklı bir şubeye ilettiler. sonra gördüm ki, şube kapalı. iptal etmiyorlar. 1 saati geçti, ses yok. geleceğini sanmıyorum.

    peki yardıma siparişim nerede diye soruyorum, hazırlanıyor diyor. eskiden birine bağlanır sorardık, artık o da yok. otomatik cevap veriyor. kendimi insan yerine konmamış gibi hissettiriyor.

    bugün ciddi ciddi, alternatif programları indireceğim. biraz da onlar kazansın. böyle müşteri ilişkileriyle de, yemeksepeti’ne artık cidden allah kolaylık versin.

  • çocuk mahkemesi'nde bir "korsan cdci" çocuğun davası.

    hakim : bu şirketler ne biçim telifler ödüyor, o cd'leri satabilmek için. ha adamın evine girip hırsızlık yapmışsın, ha cd satmışsın, ha internette dağıtmışsın, bir fark yok.
    çocuk : haklısınız, hakim bey. bir daha yapmıcam.
    hakim : bi dahası, mi dahası yok. kul hakkı yedin sen. tutuklu yargılanacaksın.

    3 gün sonra

    hakim : bu aralar çok boş adliye. oğlan battlestar galactica indirmiş, odada onu izliyorum.
    ben : ?!?!?!?!?!?!
    hakim : o da bitmek üzere. var mı önerebileceğin bir şey ama kısa olsun.
    ben : mini dizi the lost room var. çok güzeldir.
    hakim : iyi söyleyeyim bizimkine indirsin.
    ben : ?!?!?!?!?!

  • kaynama derecesi 78 derece olan ve fermantasyon ile saccharomyces cerevisiae mayası tarafından glukoz, fruktoz ve maltoz gibi şeker türlerinin dönüştürülmesi neticesi ile elde edilebileceği gibi etilen gazının geri kazanımı ile elde edilebilmesi mümkün olan tarihin en eski narkotik maddesidir.

    etanol en köklü geçmişe sahip olan ve dünya genelinde yasal olan tek narkotik maddedir. ancak insan sağlığı açısından zararları sigara ile yarışmakta ve yol açtığı fiziksel zararlara ilave olarak barındırdığı psikolojik ve sosyolojik zarar potansiyeli ile de sigarayı katlamakta ve birçok uyuşturucu türünü de açık ara geride bırakmaktadır.

  • söylenene göre los angelesa gittiğinde , los angeles artık bir tanrı bir de krala sahip demiştir. bunu lebron james i kastederek söylemiş. lebron ise buna karşılık bir formasını zlatan’a göndermiş.
    normal insanlar formayı alıp instagrama filan koyar kendi formasının yanına, kendi formasını da karşı tarafa gönderir.
    lakin zlatan bildiğimiz gibi deli olduğu için , lebronun gönderdiği formayı imzalayıp kendisine geri göndermiş.

    edit: los angeles ,welcome to zlatan. afaghdhs…

  • türk kızlarının videolarını çeken mültecilerden hiçbir farkı olmayan bir yavşağın röportajıdır. kadın da otel deyince muhtemelen anlıyor, ama haklı olarak bu davarla muhatap olmak istemiyor.

    bu ahlaksız kişi hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.

  • dünyanın en büyük yapay zeka atılımını yapan nvidia'ya karşı suserlerın yalanlamalarını okuyacağımız iddia. üzgünüm jensen hiç şansın yok…

  • finlandiya'ya gittiğimde ofiste ilk gün türkiye'nin hangi şehrinden olduğum sorulmuştu. sadece finler değil, almanlar ve amerikalılar da sormuştu. tipik insan merakını sadece türklere özgüymüş gibi düşünen ve bunun üzerinden milletini aşağılayan salaklara ne desem az. memleket nere diyen insan seni merak ediyordur. senle iyi veya kötü bir bağ kurma arayışındadır.

    debe editi: duygularıma tercüman olmuşsunuz diye bir sürü arkadaş yazdı. hepsini buradan ricalarımı iletiyorum. eskiden osmanlı sarayındaki devşirme tipler türkleri aşağılarmış, senelerdir de ab ve abd'den fonlanan batı köpekleri yapıyor bunu. kendinize, emeğinize, ülkenize sahip çıkmanız dileğiyle.