hesabın var mı? giriş yap

  • siyasal islam bu işte, adamlar o kadar beceriksiz, o kadar zekadan yoksun ki s400 alıyor ne aktive edip kullanabiliyor ne dekatlardır tasarımına üretimine ortak olduğu, parasını ödediği f35’leri alabiliyor. salgın oluyor hem ekonominin anası sikiliyor, hem hasta sayıları rekor kırıyor. hem amerika’nın ekonomik yaptırımını yiyip, doğu akdeniz’de köşeye sıkıştırılıyor hem rusya’dan üstü kapalı ambargo yiyor. suriye iç savaşını körüklüyor, bölgede de-facto özerk kürt bölgesine sebep oluyor. avrupa’nın birbirine girdiği, sert sınırları tartışıp neredeyse birliğin dağılacağı dönemde 3-5 milyar dolar için adamlara giden suriyeli mültecisini alıyor, üstüne avrupa’dan yaptırım tehdidi yiyor. bu arada aynı mültecilere bakabilmek için avrupa’dan aldığı desteğin onlarca misli para harcıyor. tam bir şamar oğlanına döndük. bu böyle uzar gider. bu adamlar ancak ülke içinde caka satabilir ülke sathının dışına çıktıkları anda hakettiği muameleyi görür.

    (bkz: siyasal islam kanserdir)

  • her erkeğin hayatı boyunca en az bir kere denemesi gereken eylem.
    bir kere ütüledim daha doğrusu ütülemeye çalıştım, şerrefsizim o deneme benim ufkumu açtı, ne kadar beceriksiz, dallama, biri olduğumu anladım. işte o zaman, o ütü ve ütü masası ansızın dönüp bana baktı, "anladın mı?" dedi, "anladım" dedim ve o günden sonra hiçbir zaman, hiçbir yerde, hiç ağlamadım.

  • pazar günü içimden, geldi, kahvaltıyla akşam yemeğini ben hazırladım. normal zamanlarda, mutfaktaki yardımım üst raflardan bir şeyler almakla sınırlı. aslında fena değilim yemek yapmakta ama işime gelmiyor hazır yapan varken.

    kız arkadaş - napıyorsun?
    ben - yemek hazırlıyorum.
    kız arkadaş - e kahvaltıyı da hazırladın.
    ben - olsun sen hep hazırlıyon.
    kız arkadaş - ben de içeri gidip, bağıra çağıra küfrederek fifa oynayayım bari.
    ben- ...

  • adamlar ''şikayet var'' diyerek evini basıp karına, sevgiline, bacına veya da anana tedbir amaçlı bilmediğin bir yerde 48 saat el koyarsa o zaman bende derim why so panic bro...

    zorunlu edit: ''why so panic'' entry'e dayanamayıp silip çok uzaklara kaçmış ama bizde hatırası mevcut, rahat olsun.

    ekran görüntüsü

  • otelde müsterim var, onu alacagim diyor. bunu söylemek yirmi saniye elleri titredikten sonra aklina geliyor. polis arabasini baglarken calistigi taksi duragini arayip "beni polis durdurdu. falanca otele yeni taksi gönderin" demek aklina gelmiyor. nereden baksan saygisizlik, nereden baksan düsük zeka.

    taksiyi yol kenarindan durdurmaya calisan müsteriyi cani istemedigi icin almadi. adamlar taksicilik degil rakipsiz tekel olarak "vip tasimaciligi" yapmak istiyorlar. aracin her tarafina "lüks taksi" yazmis olmalari bile "normal müsteri almayiz" sinyali veriyor. bir insanin "ben polisleri kandiririm" demeden önce kendi zekasini tartmasi sart.*

  • oncelikle konuyu salt emoji uzerinden yorumlamak icin ya eksik, ya bilgisiz ya da kotu niyetli olmak gerekiyor.

    yuz tanima ana hatlariyla yeni bir teknoloji degil, telefonlardan once notebooklar webcamler ile bunu yapiyorlardi. android uzerinde de son donemlerde yayginlasmaya basladi.

    yalniz burada bir fark var ki atlanmamasi gerekiyor. apple isi yuksek cozunurluklu bir kameradan goruntu alip process etmenin oldukca otesine tasimis zira isin icine fazladan bir de derinlik algilamasi da girmis durumda. varolan donanim uzerinden isi yazilimla cozmekten cok bunun icin hem yazilim hem de donanim tarafinda emek, zaman ve para harcandigi asikar. ha pratikte nasil calisir, ornegin sakalli bir insani algilarken ya da kisin sogugunda kafada bere, boyunda atki varken ne oranda basarim saglar onu urunle birlikte gorecegiz. yine de mottosu "varolani mukemmellestirmek olan" apple'in ayni yolda ilerledigini soylemek lazim (ılk dokunmatik ekranli telefonun iphone olmamasi, ilk uygulama dukkaninin apple'a ait olmamasi, ilk tasinabilir mp3 calicinin apple tarafindan gelistirilmis olmamasi, ilk renkli/cicili bicili bilgisayar'in apple tarafindan uretilmis olmamasi, ilk ip/ott stb'in apple tarafindan gelistirilmis olmamasi vb...)

    durum boyleyken "neden havada kanatlanip ucmuyor" tandansinda elestirileri ya da bok emojisi uzerinden atarlanmayi biraz safca buluyorum.

    gerek ar gerekse yuz tanima icin gelistirdikleri cozumler teknolojik acidan heyecan verici. bugun bok emojisi uzerinden baslarlar, yarin dudak okuma cozumu gelistirirler... 43 senelik omrunun hatiri sayilir bir kismini teknolojiyle ic ice gecirmis, hala bu alan uzerinden kazandigi parayla hayatini idame ettiren bir adam olarak iphone x'in su anda gorulenle degil, tasidigi potansiyelle degerlendirilmesi gerektigini dusunuyorum.

    ar'a donanim seviyesine kafa patlatmis olmalari da ayrica degerlendirilmesi gereken bir konu. zugurt aga filminde, cennetten tapu alan garibanlarin dedigi gibi geleneksel reklam modelleri acisindan "bu dunyada tum tapular alinmis, garibanlara yer kalmamis" vaziyette. augmented reality'nin onemi iste burada ortaya cikiyor... alternatif bir acik hava reklamciligi modelini apple gibi urkutucu seviyede user base'e sahip olan bir kurulus elbette yapabilir ve muhtemelen ilerleyen zamanlarda yapacaktir. x bu anlamda da onemli bir yapi tasi olacaga benziyor.

    geri kalan ozellikler (ekran disinda, onu ben de pek sevmedim) standart apple yeni urun yaklasimi seviyesindeydi. daha iyi ekran, daha hizli islemci, daha potansiyelli kamera vs.

    unutmadan; ekrandaki degisiklik konusunda karmasik duygularim var. o tepedeki bosluk, ozellikle benim gibi ocd'den muzdarip insanlar icin yatay kullanimda biraz sikinti yaratabilir gibi duruyor, bekleyip gorecegiz...

  • podolski ile kıyaslayanlar olmuş. şahsen bir galatasaraylı olarak ben hiç düşünmeden podolski derim. çünkü düşünürsem nani derim.

  • rtük başkanı ebubekir şahin: “sevda noyan olayı çok büyütülecek bir konu değil. darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” demiş kendileri.

    değil radyo televizyon kuralları ihlali anayasaya aykırı düşünen yaratıkların arkasında durmaya çalışmak bile nasıl aşağılık bir durumdur, çocuklarınızı utandırmayın bari.

    https://twitter.com/…tatus/1261263689065299970?s=21

    edit: hukuki olarak anayasada suç ve ceza kavramları olmadığı için anayasal suç kısmı değiştirildi. uyaran arkadaşlara teşekkür ederim.