hesabın var mı? giriş yap

  • geçen evin ordaki bir işportacıda nike marka ayakkabı satıldığını görüp, meraktan ne kadar diye sordum: 35 tl dedi eleman. vietnam'da imal edilen imitasyon ürünlermiş... lan o kadar güzel duruyor ki, insanın aklını çeliyor ayakkabılar. birkaç tane denedim, baya da rahat. ayağımdaki skechers'larla kapışıyor nerdeyse.
    alsam mı almasam mı diye düşünürken, direkt bu başlık geldi aklıma amk. 5 bin tl kazanmıyorum ama fena değil maaşım. dedim ahmet boşver arkandan bik bik öteler, mühendis adam çakma nike giyiyor derler. arkamı döndüm tam gidiyorum, demesin mi eleman "gel abi sana 30 lira olur" dayanamadım aldım bir tane. ertesi gün de işe giderken giydim, tam 2 haftadır kullanıyorum herkes ayakkaplarımın ne kadar şık olduğunu söylüyor, soranlara da 220 liraya aldım diyorum.

    henüz anlayan-şüphelenen çıkmadı, işportacıyı görürsem bir tane daha alıcam.

  • sözlükte, moderasyon açısından ters tepti bence kondüktör uygulaması. ilk başta şöyle bir şey düşünülüyordu: kondüktörleri alalım hem insanlar beklemekten kurtulsun, hem de çaylak inceleme/onaylama gibi ekstra bir yükten kurtulalım. ama kondüktörler o kadar hızlı çalıştı ki artık yeni yazar alımları ile günde binlerce yazar sözlüğe giriş yapmaya başladı. haliyle günlük yazılan entry ve açılan başlık sayıları da çok büyük oranda artış gösterdi. bunların içinde de hatalı entry oranı o kadar yüksek ki.

    bu uygulama başladığı günden beri o kadar çok gözüme çarptı ki ispiyonlanan, silinen entryler. artık moderatörlere çok daha fazla iş düştüğünü tahmin ediyorum. bir önceki entryde aynı şey yazılmış olmasına rağmen tekrar aynı bilgiyi ısrarla gireni mi dersin, atıyorum, güzel bir manken hakkında yüzlerce entry girilmişken 355. entrye "güzel kadın" diye tanım yazanı mı dersin, insanlara gg kapsamında olduğunu bilmeden hakaret edeni mi dersin, imla hatalarıyla açılan başlıkları mı dersin, aramaya zerre inanmadan yeni başlık açanı mı dersin, hepsi fazla fazla var artık. modlara kolaylıklar diliyorum bu hususta.

    bir de bu uygulama sonunda artık şöyle bi olay da var, kondüktörler bu gazla gitmeye devam ederse birkaç güne kadar artık bekleyen çaylak kalmayacak. bu da şu demek oluyor; artık herkes burada yazabilecek. yani, kullanıcı buraya üye olup yazmaya başladıktan sonra hesabını kötü amaçla kullansa dahi kafası rahat olacak, çünkü bir süre sonra uçurulsa bile tekrar 10 entry girdikten sonra kısa bir içinde tekrar yazmaya başlayabilecek. troller, fakeler ve türevleri ortamda bir bir boy göstermeye artarak devam edecek. owencem diye yazar gördüm ya! geçen haftalarda boş ve anlamsız entryler girdiği gerekçesiyle bol bol eleştiri alan noryth aquanum, reenkarnasyonla zombi olan nekrofil vs. arkadaşlar gibi onlarcası var artık. yazarlığı onaylandığı andan itibaren bir hızla entry yazmaya başlayıp bir günde 200 entrye ulaşan inasanlar var ve sayıları hiç az değil. bunun yan etkisi olarak sol framein tıpkı inci'deki gibi aktığına tanık oluyoruz. sözlük okunurluktan biraz uzaklaşıyor diyebiliriz. herkes yazıyor ama yazılan her şey okunuyor mu acaba? bir süre sonra ekşi sözlük bir entry çöplüğüne döner mi?

    yeni yazmaya başlayan arkadaşlar iyidir kötüdür diye, alınsın/alınmasın diye bir yorum yapmıyorum, zaten böyle bir yorumu yapmak bana düşmez. ben ortaya çıkan ve çıkabilecek sorunlar karşısında moderasyonun nasıl önlemler alacağını gerçekten merak ediyorum. eyorlamam bu kadar.

  • boeing firmasının bugün radisson sas otelinde yaptığı sunumla bizlere (bkz: itü uçak) tanıttığı uçaktır. tam adı boeing 787 dreamliner, sloganı "a new airplane for a new world". dreamliner ismi dünya çapında yapılan anket sonucunda seçilmiş. ilk sipariş 50 uçak ile japonya'nın ana (all nippon airways) havayoluna ait. üretime 2007 yılı başında başlanması ve 2007 yazında ilk uçuşun gerçekleşmesi planlanıyor. teslimat ve ilk siparişin sahibi all nippon airways'te servise girmesi için planlanan tarih 2008 ortası. uçağın motorları için iki firma ile anlaşılmış, rolls-royce ve general electric. şuan için hazır olan motor alternatifi rolls-royce tarafından dreamliner için tasarlanan trent 1000 isimli motor, ilk uçuş da bu motor ile yapılacak. general electric'in genx isimli motoru ise henüz hazır değil. 787 üç değişik modelden oluşan bir aile, bunlar 787-3, 787-8 ve 787-9. özellikleri ise şunlar:

    787-3 yolcu kapasitesi: 290-330 (iki sınıf)
    uzunluk: 57 m
    kanat açıklığı: 52 m
    menzil: 5550 - 6500 km
    hız: 0.85 mach
    max. kalkış ağırlığı: 164000 kg

    787-8 yolcu kapasitesi: 210-250 (üç sınıf)
    uzunluk: 57 m
    kanat açıklığı: 60 m
    menzil: 14800 - 15700 km
    hız: 0.85 mach
    max. kalkış ağırlığı: 216000 kg

    787-9 yolcu kapasitesi: 250-290 (üç sınıf)
    uzunluk: 63 m
    kanat açıklığı: 60 m
    menzil: 15900 - 16300
    hız: 0.85 mach
    max. kalkış ağırlığı: 245000 kg

    en büyük rakibi thy'nin de tercih ettiği airbus a330 olduğundan a330-200'ün de özelliklerini vermekte fayda var,

    a330-200 yolcu kapasitesi: 293 (iki sınıf), 253 (üç sınıf)
    uzunluk: 58.8 m
    kanat açıklığı: 60.3 m
    menzil: 12500 km
    hız: 0.86 mach
    max. kalkış ağırlığı: 233000 kg

    boeing'in 787'yi pazarlamak için öne çıkardığı özellikler ise şöyle: uçakta çokça kullanılan yorulma ve korozyona dayanıklı ileri teknoloji ve düşük ağırlıklı kompozit malzemeler. daha sessiz, çevreyi daha az kirleten daha yüksek verimli motorlar. ileri hava temizleme sistemi ile kabin içi yüksek hava kalitesi ve nem, %8 daha fazla oksijen. geniş kabin ve koridorlar (787 de a330 gibi çift koridorlu), a330'dan 38 cm daha geniş kabin. airbus a350'ye göre %65 daha büyük ve elektronik olarak karartılabilen kabin pencereleri. ileri teknoloji ışıklandırma sistemi ile kabin içerisinde gece veya gündüz ortamı yaratılabilmesi. daha büyük kabin içi baş üstü dolapları. a330'a göre %40 daha az bakım maliyeti, daha az bakıma ihtiyaç duyulduğundan 12 yıllık periyod içerisinde 100 günlük uçuş günü kazancı. airbus a350'ye göre %10 daha az işletme maliyeti. a330'a göre %20 daha az yakıt sarfiyatı.

    boeing bu uçağın pazarda rakibi olarak gördüğü airbus a330'dan (ki çok doğal, çünkü kapasite, boyut ve performans olarak çok yakın uçaklar) özellikle maliyet bakımından çok daha iyi olduğunu öne sürüyor fakat %40 daha az bakım maliyeti ve %20 daha az yakıt sarfiyatı taahhüt etmeleri biraz fazla iddialı. henüz üretimine bile başlanmamış bir uçak hakkında konuştuğumuz için boeing'in bu iddialarının gerçekliğini uçak üretildikten ve havayolu şirketkerinde kullanılmaya başlandıktan sonra görebileceğiz. ancak şüphesiz ki oldukça ileri bir teknolojiye ve çok etkileyici bir iç dizayna sahip. özellikle kabin içi dizaynı olarak tüm rakiplerini geride bırakması zor olmayacak gibi gözüküyor.

    boeing, 787 dreamliner için 35 faklı havayolu şirketinden 350'si kesinleşmiş toplam 393 sipariş almış durumda. uçağın fiyatı ise modeli ve faklı varyasyonlarına göre 132 ile 150 milyon $ arasında değişmekte.

  • alın evinizde besleyin çok meraklıysanız yettiniz artık.

    sikiğin teki de güya bana laf sokmuş amk andavalı cahreyn kekosu siksin seni kendini bir bok sanan dangalak.

  • çoğu kişide olduğuna inanmak istediğim korku çeşidi. bende de mevcut tabii ki. eğer en önde duruyorsam sarı çizginin gerisinde yanlamasına durup ağırlığımı içeri doğru veriyorum ki itilme kakılma gibi bir durum olursa dengemi kaybetmeyeyim.

    hafif şizofrenlik iyidir hem, aklı dinç tutar.

  • çok derin ve yerleşik bi sinsilik var bu adamın içinde. gülüşüne, şakalarına, sakalına, bıyığına, giyimine, hareketlerine, her yerine sinmiş. ince, huzursuz edici bi sinsilik. sevmiyoruz.

  • gerçekten muhteşem görüntüler.
    öncelikle ülkenin neresine giderseniz gidin, okul formatı hep aynı.
    videoyu görünce hepimizin lan burası bizim okul mu diye kendine sorduğuna yemin ederim ama ispatlayamam.

    -bir diğeriyse her sınıfta, her okulda bulunan şu sırayı darbuka olarak kullanıp inanılmaz ritim tutanlardan en az 1 tane olması.
    -o gürültüde ders çalışmaya çalışan bir ineğin olması
    - olayla alakasız takılanların olması
    -eğlenceyi abartarak şımaranların olması
    -sabote ederek kendini ön plana çıkarmaya çalışanın olması
    -olayın akışına kendini bırakıp eğlenenler....
    ve hepimizin yaşadığı buram buram ergenlik.

    ayrıca sınıfa gelip de, öğrencileri uyaran, güler yüzlü hocalar yok artık.
    ya medrese hocası gibi gelen, siyasi militan görünümlü hocalar var yada hayat mücadelesi veren, her ay sonunu hesaplayan bıkmış, bezgin hocalar yada sallabaşı al maaşı diyenler.

    öğrenciler de eskisi gibi değil, bundan 20 yıl önce okuduğum lisenin önünden geçtim.
    çocukların elinde telefon, hepsinin boynu önde telefona bakıyorlardı.
    hepsi sessiz çıt çıkmıyordu.

    şu görüntülerdeki çocuklar, okulda eğlenen son nesildi bence.

  • kuzey kürdistan ve güney kürdistan arasındaki mesafe ortalama 80 metre ve 100 metre ötede de büyük kürdistan kurulmuş. bir dönüm araziyi bile bölmeyi başarmışlar, bravo.