hesabın var mı? giriş yap

  • 29 yaşındaki oğlunu faciada kaybetmiş, kendisi de madenden emekli bir babanın konuşmasıyla başladı. kurtarma çalışmalarına deniz gezmiş tişörtüyle katılmasına izin verilmeyen bir başkasıyla devam etti.

    kınık'tan canlı yapılan ve izlenmesi gereken yayındır.

    önemli noktalar:

    -"o 283 kişi yalan, oradan ancak 100 kişi sağ çıkar. ben yalnızca bir saat durabildim ve 9 ceset çıkardık. 283 değil 683'tür o."

    -internette dolaşan haberlere bir doğrulama daha: "mesai saati bittikten sonra ölmüş gibi gösteriliyor herkes. tazminattan kaçınmak için işçilerin ölüm saati 16.30 gösterilmiş."

    -"sendika işçinin değil patronun sendikası."

    -"hepsi ölüydü, çıkarırken yüzlerine maske takıp battaniye örttüler ve sağ dediler."

    -"muhalefet istemiyoruz burada diyerek elimize zarf verip bunları atın dediler." (seçimlerden söz ediyor)

    -"çıkmak için 2-2.5 km yol yürümem gerektiğini bildiğim için hiç hareket etmeden beklemeye çalıştım, yanımdaki herkes bayıldı."

    -"ailemden 11 kişiyi kaybettim. 2'si kardeşim."

    kaçıranlar için:

    1.bölüm: http://www.youtube.com/watch?v=aoipzabywem
    2.bölüm: http://www.youtube.com/watch?v=n8icmmg_cje
    3.bölüm: http://www.youtube.com/watch?v=5mncj1gwl6u

  • baslik: beyler dogum yerimi anamin ami olarak

    1. evet beyler siirt olan dogum yerimi anamin ami olarak degistiriyorum. sorularinizi alayim ?

    2. ananin ami il olacak kadar buyudu mu?

  • askerliğini bitirip memleketi istanbula giden bir gencin feryadı. buyrun;

    "istanbul'a gelişimin ilk dakikalarında beni ilk kucaklayanlar metrobüs halkı oldu:/ şu an tutunmadan gidiyorum, handsfree yolculuk konforu var bu şehirde..."

  • normalde suç işleyen, vergi kaçıran insanlar göz önünde gözükmez, olabildiğince gizli saklı yaşamaya çalışırlar. ancak bizim kaçakçımız da suçlumuz da ünlü olma fenomen olma peşinde. bu kafayla bu kadar parayı kazanacak legal veya illegal işi nasıl yapmış, nasıl başarılı olmuş hayret ediyorum ben yine de. şunu da merak etmiyor değilim bu kadın instagramda sağa sola para fırlatmasaydı acaba yine bugün olanlar olacak mıydı?

  • facebooktaki ergen sayfalarinda olan durumun aynisinin sozlukte de olmasidir. bir cumle yaziya bir bakiyorsun 200 fav gelmis, ucuncu sayfada yazsa tek oy alamayacak entryler bastaci oluyor, biz de girip eli yuzu duzgun entry okuyacagimiza debe listesinde recep ivedik ayarinda entryler okuyoruz.

  • kazanan çiftçinin bizim ekşicilerden daha akıllı olduğunu gösteren olay.

    adam maksimum ikramiyenin 500 000 tl olduğunu düşünmüş de iki kupon oynamış.

    bizimkiler daha haberi okuyup anlamaktan aciz.

    vaheyy.

    kuponu bunlar oynasa kalıbımı basarım 4 tl basarlardı paranın yarısı boşa giderdi lan.

    banko yani.

  • yunanistan'ı bir kez gören her türkiye vatandaşının chp'ye oy atmasına neden olacak açıklama!
    ulan adamlar şu kriz hallerinde bizden 10 kat kaliteli yaşıyor.
    ama bunu kim bilecek tabi, salla sen.vatandaşın %10'u bile pasaport sahibi değil, bırak yurtdışını görsün, bilsin.
    pasapart sahibi olanların çoğu da almancı.
    sallaması kolay tabi sonra.

  • milattan sonra 17 temmuz 122 tarihinde roma imparatorluğu tarafından gemellus isimli yardımcı* askere verilen askeri hizmet tamamlama diplomasıdır: görsel. bu diploma aynı zamanda ilgili şahsa roma imparatorluğu vatandaşı olmayı da bahşeder. hem emeklilik, hem teşekkür, hem vatandaşlık belgesi hem de diploma işlevini görür. şu estetiğe, şu inceliğe bakar mısınız? hayran olmamak elde değil.

    bu tarz diplomalar roma imparatorluğu'nda roma vatandaşı olmayan auxiliary birliklerine, (tam karşılığını bulamadığım için yukarıdaki paragrafta "yardımcı birlik" olarak çevirdim. auxilia birlikleri, augustus'un roma ordusunu tekrar organize etmesiyle birlikte roma dışındaki birliklerin de orduya alınma kararı sonucunda oluşturulan birliklerdir.) 25 yıllık ordu hizmeti bitiminde (denizciler için bu sürenin 26 yıl olması gerekiyormuş), ilgili tarihin imparatoru tarafından görev bitimi olarak verilirmiş. roma vatandaşlığı olma özelliğini de taşıyan bu belge sayesinde ordu hizmetini bitiren askerler vatandaş oldukları gerekçesiyle çeşitli avantajlar (vergi muafiyeti, hizmet bitimi öncesinde doğan çocuklarının da roma vatandaşlığına geçirilmesi vs.) ederlermiş.

    diplomalar, birbirinin bire bir aynısı olan iki adet bronz tabletin üzerindeki deliklerden bronz bir tel ile birbirleriyle bağlanması suretiyle yapılırmış. niçin iki adet kopya halinde yapıldığı sorusu ise roma imparatorluğu'na olan hayranlığı bir kez daha artıracak cinsten. öndeki tablet günlük kullanım için yapılmış. şayet herhangi bir durumda öndeki tablenin sahte olduğuna dair bir şüphe ortaya çıktıysa diplomanın hemen ikinci sayfasındaki bölüm açılır; ikinci sayfanın birinci sayfayla aynı olup olmadığına bakılır; eğer aynıysa da ikinci sayfa üzerindeki mühürler (diplomanın takdim edilişi esnasındaki şahitlerin mühürleri) sökülerek diplomanın orijinalliği teyit edilirmiş. her ince ayrıntıyı düşünüp gerekli tedbirleri alan kadim roma imparatorluğu... 25 senesini roma ordusuna verme gururunu sahip olduğu diplomayla belgeleyen bir asker emekliliğini bu diplomayı yanına almak şartıyla roma toprağına ait olan herhangi bir yerde geçirebilirdi.

    gördüğümüz şu basit diploma bile roma impratorluğu'nun zamanının ne kadar ötesinde bir uygarlık olduğunu kanıtlıyor. roma imparatorluğu'nun niçin en büyük imparatorluk haline geldiği hakkında bir fikir verebiliyor. günümüzden 2000 yıl önce romalı olmayan askerlere roma vatandaşlığına geçme fırsatını verirsen; ve bu fırsatı da kimsenin itiraz edemeyeceği bir şekilde hakka ve hukuka uygun bir şekilde belgelersen, ülke dışındaki bütün birlikler roma ordusuna layıkıyla hizmet edebilmek için birbiriyle yarışır. hizmet sonunda sahip olacakları diploma sayesinde kimsenin de haklarına gasp etmeyeceğinden emin olduktan sonra ordudaki liyakat artar. bu durum yalnızca askeri sistem için geçerli değil. toplumun her kesiminde hak ve hukuka bağlı bir sistemi oturtup bütün vatandaşların bu hak ve hukuk kapsamında faydalanabilmesini sağlarsan zamanının en önde gelen uygarlığı olursun. en iyi asker de sana hizmet etmek ister; çünkü 25. yılda vatandaşlık verileceğini hak ve hukukla garanti etmişsindir. en iyi bilimadamı da çalışmalarını senin ülkende yapar, en zengin tüccar da senin ülkende ticaret yapmak ister, en iyi mimar eserlerini senin topraklarında inşa etmek ister vs vs.