hesabın var mı? giriş yap

  • tam umudu kesmişken mesaj attıktan 9 saat sonra cevap vermesi ve tatlı tatlı neler yaptığımı sorması.
    hem umut verip hem vermiyor gibi olması daha da acayip.

    mutlu edit; şu an sevgiliyiz hehe

    mutsuz edit; 14. günde ayrıldık mnakoyim.

  • ya kardeşim hem insanlara bu hizmeti sunuyorsunuz, hem de vicdan çektiriyorsunuz. sipariş etmese işten çıkarılacaklar, etse "hava durumu kötü ne hadle sipariş geçersiniz?" diye yadırganacaklar. bu hizmet sadece türkiye'de yok ama hiç sanmıyorum ki sipariş veren insanlara bu kadar vicdan azabı çektirilsin.
    hava kötüyse yolları, motoru kaliteli yap, kuryeye güvenlik ekipmanları sağla. her yağmurda, karda da şu muhabbet dönmesin artık.

    edit: altta bir yazar, konforunuzdan ödün verseniz ölür müsünüz, demiş. olay sadece konfor değil. evde hasta olan insan olur, yemek beceremeyen olur, eve yeni taşınmış, tadilat yapmış o an pişirme mümkün olmayan olur. yemek siparişi sadece koltukta göbek kaşınırken yapılmaz. evet ölümler üzücü ama burda yapılması gereken güvenli yol bulmak. gelip burda hizmeti sunduğunuz insanları suçlayamazsınız.

  • yazarın, okuruyla yemeğe çıkmasının etik olmadığını gördüğümüz yürümedir. bu sonuçla dünyaca ünlü yazarlar bekar olarak ölmeye mahkumdur. *

    haspama bak ya sanki öğretmen–öğrenci ilişkisindeki etikten bahsediyor ahahahaha.

  • bu işler ekseriyetle şöyle oluyor: sen o "gizli hesapları gösteriyor" dediğin uygulamaya instagram kullanıcı adını ve şifreni giriyorsun, iki aşamalı giriş yapıyorsan zaten senden onu da kapatmanı istiyordur kesin, senin stalking aşkıyla yanıp tutuştuğun eski sevgilin veyahut senin ex'in gizli hesabını görebilen başka bir kimse de senin gibi o uygulamayı yüklemişse, uygulama sana senin ex'in fotoğraflarını gösteriyor, sen de zannediyorsun ki instagram mal da instagram'ın güvenlik açığı var. ola ki senin ex veyahut senin ex'in fotoğraflarını görebilen herhangi bir ortak arkadaşınız da bu uygulamayı yüklememişse bu sefer de uygulama kesin senin eski sevgilinin gipgizli instagram hesabının fotoğraflarının kendisinde olduğunu ama bu fotoğrafları görebilmek için senin bu uygulamayı arkadaşlarına önermen gerektiğini söylüyordur. önerdin hala göremedin: o zaman daha çok arkadaşına önermeni istiyordur.

    bunu bilgisayar mühendisleri, yazılımcılar filan daha janjanlı ifadelerle anlatıyorlar ama halk dilinde izahı bu...

    tabii yine kendilerine ait başka bir uygulamayı kullanarak da senin eski sevgilinin instagram hesabına erişebiliyorlardır ama o uygulamanın da bir şekilde senin eski sevgilinin telefonuna erişmiş olması lazım. neden olmasın?

    veyahut kendilerine ait başka bir uygulamanın senin eski sevgilinin instagram'daki takipçilerinden birinin telefonuna erişmiş olması lazım. o da mümkün!

    daha bin tane "veyahut" vardır herhal... kanmayın! çok görmek istiyorsanız bir ortak arkadaşınızdan rica edin, eşşek değilse gösterir. o uygulamaların yaptığı zaten bu ama sizin rızanız olmadan sizin en mahrem sırlarınızı bilen arkadaşınız olmuş oluyorlar, bu hoş değil!

  • kemirgen dışkısı, idrarı ve salyasıyla bulaşan ölümcül bir virüsmüş bu.

    belirtiler şiddetli karın ağrısı ve bunu takiben ishal ile başlıyormuş. dışkıda kan olması ise bir sonraki belirtiymiş. başlangıçta dizanteriyle karıştırılan bu virüs, böbreklerde fonksiyon bozukluğu oluşturması sebebiyle araştırma konusu olmuş. ayrıca, virüsün insandan insana bulaşmadığı söyleniyor. kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, herhangi bir temas halinde, o bölge dezenfekte edilip en kısa sürede doktora başvurulması öneriliyor. ve dahi, uygulanabilecek en basit korunma yöntemi ise ellerin sıkça ve iyice yıkanmasıymış.

    edit: fareler yalnızca taşıyıcılarmış, yani virüsten etkilenmiyorlarmış.

  • bundan yaklasik dort sene once kadar uc arkadas organizasyon isine girmistik. bir arkadas vasitasiyla da kendisiyle tanisip oglunun bir yas dogum gununu organize etmek uzere bulustuk. kendisi de bunun karsiliginda bizi sayfasinda yayinliyacakti yalniz, hali tavri o kadar itici ve ukalaydi ki bulusma sonrasi arkadaslarla konusup isteklerini yerine getiremeyecegimizi belirten bir mail attik. oglunun dogum gunune iki ay kadar zaman vardi kimseyi magdur etmemis, verdigimiz sozden donmemistik. o aksam sayfasinda rezil ederek bizi yayinladi. altina da gerizekali ihtiyac sahipleri diyerek seviyesizce hakaretlerde bulundu. o kadar ileri gitti ki biz sayfayi da isi de kapatmak durumunda kaldik. o zaman ben hamileydim ve hormonlar sebebiyle bu basit olayi gozumde cok buyutmustum. avukatlarla gorusup hakkinda suc duyurusu acicak kadar ciddiye almistim hatta. sonra hepsinden vazgectim ve bir aksam ellerimi acip yapilan bu haksizligin bir gun yerini bulmasi icin dua ettim... hak yerini bulmus... aradaki fark biz kimseyi ne kandrdik ne de yalan soyledik. simdi o da hamile ve bana yasattiklarini yasiyor. sasirmadim. tanim: sahte psikolog (sayfasinda paylastigim bu yorumu hemen silecegini tahmin ediyorum. o yuzden burda da kalsin istedim) edit: engellemis bile

  • var olmayanı hayal edemezsin. onu tanıtamaz veya üretemezsin. sesler baya baya erkek ve kadın sesleridir.

    edit: cok ileri seviye bilgilerle dolu onlarca ozel mesaj aldigim icin editleme geregi duydum.

    arkadaslarin buyuk bir kismi kamerayi cep telefonunu falan ornek gostererek "onlar yuz yil once yoktu yea, demek ki birileri hayal etmis ve olmus" gibisinden mesajlar atiyorlar.

    bir tanesi de cinsiyeti olmayan bir sesi, selfie cubugu ile bir tutarak "demek ki yapiliyor" yazmis.

    bakin teknolojik bir tasarimdan yada elfler, cuceler gibi hayal urununden bahsetmiyorum. burada yokluktan, hiclikten bahsediyorum. ornekte gosteremiyorum cunku ornegi yok.

  • yüzümde bir tebessümle izlediğim video.*

    sınıf buram buram eşit ağırlık kokuyor, zaten sayısal hocalarının yüksek egoları böyle sınıftayken şarkı söylenmesine falan izin vermezdi. sayısallar olarak her zaman kıskanırdık eşit ağırlık rahatlığını.*

    acaba videoyu çeken kişi şu an nerdedir ne yapıyordur, merak ettim doğrusu. ellerine sağlık.