hesabın var mı? giriş yap

  • karayolunda en sağ şeritin sağında bulunan, acil durumlarda duraklama, parketme veya sağa kaçarak şerit üzerindeki tehlikeden korunma amacı ile yapılmış alan.

    türkiyede çift yönlü devlet yollarında 3.5m gidiş +3.5m geliş şeridi bulunur. şeritlerin hemen yanında da 1.0-2.5m arasında değişen genişlikte banket olur. eskiden banketlere asfalt kaplaması yapılmaz, mıcır gibi gevşek granüler malzeme serilirdi. şimdilerde asfalt kaplama yapılmaktadır. iyi de yapılmaktadır. çünkü kendi şeridinizde hızla giderken karşıdan birinin sollama yaparken sizin şeridinize girdiği anlarda biraz sağa kayarak sağ tekerleklerinizi bankete sokarsınız. işte eğer banket kaplamasız ise ve sizde yüksek hızda iseniz araç kontrolü kaybolabilir.

  • ayakta değil havada yolcu alınıyor havada. saat 17.30'da metrobüse binerseniz ayakları yere basmayan kısa boylu dayıları fark edersiniz. bence havada yolcu alınması yasaklanmalı.

  • dayının kombo yapıp içinden geçtiği öğretim üyesi. buğdayın mazotun fiyatını bilemeyince, cepteki telefona umut bağladı. ama darbenin büyüğünü ordan yedi. tuşlu telefon çıktı. dokunmalı, ellemeli telefon çıksaydı ona sözü hazırdı oysa ki.

  • bu istekte bulunanlar için eski moderatör guru yıllar evvel bir söz söylemişti. tekrarlayalım:

    "neyi yazıp neyi yazmamanız gerektiğine, gerçekten bir başkasının karar vermesini istiyor musunuz?"