hesabın var mı? giriş yap

  • galiba evi boyadiktan sonra fırçaları başlığı açan arkadaşa muntazam bir şekilde ulastirdilar. başka bir sebep gelmiyor aklıma böyle bir aileyi burada paylaşıp linç ettirmek istemesine.

    adamı sokakta görseniz belki karısını dövüyor diye laf edeceksiniz, ama gerçekte adam ailesini seviyor ve onlar için güzel şeyler yapıyor evine. zorunuza gidiyor çünkü sevgisiz büyümüssunuz. odanız beyaza boyanmış hep. yazıklar olsun size.

  • elektriğin kesilmesi sebebiyle yakılan muma, hiç dikkat çekmeden yaklaşan kedinin ''bu alev nası kokuyo la acaba?'' diye merak etmesi.

    ''annaaam yancak ciyaakk pissst paşaa hööö'' diye yerimden zıpladığımda çok geçti. o iki saniyede bizimki çoktan yüzünün sol tarafındaki bıyık ve kaşlarını yakıp, korkuyla kaçmıştı. üç buçuk yaşında eşek kadar adam oldu halbuki... çok korumacı davrandım galiba bu yaşına kadar. gerizekalı çok komik görünüyor şimdi. yüzüne karşı gülünce saldırma huyu olduğundan, kuytuda köşede çaktırmadan gülüyorum. üç yıldır uzattığı pala bıyıklar gitti, üzerine tek kaş kaldı yavrucak. gergin biraz tabii.

  • işyerinde ilk girdiğim toplantılardan birinde sonlara doğru ekip arkadaşımın ettiği şu cümlenin kurulduğu lisan;
    "bu istedikleriniz sizin için nice to have mi?yoksa must mı?"

  • son yıllarda türk futbolunun yetiştirdiği en modern sağ bek. geçen sezondaki istatikleri parmak ısırtıyor. 0 gol 0 asist ile sezonu tamamlamış, ondan önceki sezon ise 0 gol 1 asist. umarım es es'deki performasını gs'de de sürdürür.

  • olmamış olayları olmuş gibi göstererek nasıl bir haz alıyorsunuz amk ergenleri sizi. sözlüğün iq puanı düştü sizin yüzünüzden.

    başlık başa kalmış.

  • kısa bir süre önce 3 günlüğüne kiralayarak ilk defa deneyimlediğim araç. izlenimlerim şu şekilde.

    + denediğim araçta rotadan rotaya full otonom açık olmamasına rağmen inanılmaz iyiydi, araba kendi kendine gidiyor yahu ötesi mi var. basit bir şekilde şerit takip + adaptif cruise diye küçümsemeyin. max 140 hıza kadar nizami şekilde viraj dönüyor alet. bazı saçmaladığı durumlar oluyor, mesela çift şeritten tek şeride inen yerlerde yalpalayıp kapatıyor otonomu. muhtemelen ful otonom pakette bu sorun yoktur, onda şerit değiştirebildiği için.
    + minimalist tasarım, aracın önünde sağında solunda hiç bişi yok. bomboş. evet bazılarına kötü gelebilir ama bence gereksiz zımbırtıları hayatımızdan çıkarıp, büyük bir tablete yerleştirmesi güzel olmuş. ön kısımda direksiyon ve tabletten başka hiç ama hiçbir şey yok, ne kadran, ne klima vs. hatta torpido nasıl olmaz ya dedik, meğer gizli bir şekilde varmış, tabletten açılacak şekilde yapmışlar*
    + ücretsiz şarj. her ülkede var mı bilmiyorum ama artık ne zaman yurtdışına gitsem kiralayacağım araç tesla olacaktır. özellikle almanya için, çok fazla supercharger şarj noktası var, sorun yaşamıyorsunuz bulmakta.
    + sürüş oldukça yumuşak, suspansiyon hariç yol tutuşu ve verdiği güvenlik hissi orta segment araçlardan iyi.

    - konfor olarak çok kötü, yerdeki tümsekleri belinizde hissediyorsunuz.
    - koltuklar pek rahat değil, uzun süre kullanımda rahatsız ediyor.
    - tasarımı arkadaş grubumuzdan ben hariç kimse sevmedi.

    teknoloji bağımlısı biri olarak, tesla hep hayallerimi süsleyen araç olmuştur. fiyatı da aşırı uygun bir şekilde çıktı anlayamadığım bir şekilde. ama istanbul'daki şarj noktaları sıkıntısı giderilmeden, ki en az birkaç yıl sürer diye düşünüyorum, almayı düşünmem.

    he müstakil eviniz vardır, akşam garajınızda şarj edersiniz ne güzel. ama benim gibi bildiğin apartman dairesi ise eviniz, şarj olayı ciddi sıkıntı olacaktır diye düşünüyorum.

  • göğsümüzü kabartan bir olay.
    peki kim bu pilot? nasıl oluyor da hem siyahi hem türk oluyor? hızlıca bir tanıyalım.

    adı ahmet ali çelikten. soyadı kanunundan önce halk arasında arap ahmet olarak biliniyor. 1883 izmir doğumlu. o zamanlar nüfus kayıtları pek düzgün olmadığından kökeni net değil ama iddialara göre büyükannesi istanbul'da köle olarak satılan bir nijeryalı. annesi zenciye emine hanım ve babası ali bey de afrika asıllı birer türk.

    ahmet ali çelikten aslında denizci olmak istiyor. bu amaçla haddehane mektebi'ni bitirerek üsteğmen ünvanını alıyor. sonrasında yeşilköy deniz tayyare mektebi'nde eğitimine devam ediyor. ancak bu sırada birinci dünya savaşı yaklaşmakta. osmanlı devleti askeri havacılığın gerekliliğinin farkına vararak pilot yetiştirmek için atılımda bulunuyor. yetiştirilmek üzere fransa'ya gruplar halinde gönderilecek adaylardan biri olarak seçilen çelikten böylece pilotluğa geçiş yapmış oluyor. 1916 yılında mezun olup ilk uçuşunu yaptığında farkında olmasa da dünyanın ilk siyahi pilotu ünvanını alıyor.

    görsel

    birinci dünya savaşına katılan "siyahi" pilotların sayısı oldukça az. üstelik o dönemde ırkçılığa maruz kalıyorlar. öyle ki afro-amerikan bir pilot olan eugene jacques bullard'ın abd ordusunda pilotluk yapmasına izin verilmiyor. bu yüzden bullard birinci dünya savaşına fransa filosunda katılıyor. ancak ilk uçuşunu 1917'de yapması nedeniyle ilk siyahi pilot olma şansını yitiriyor.

    ahmet ali çelikten uzun bir süre orduya hizmet edip 1949 yılında emekliye ayrılıyor ve 1969'da yaşamını yitiriyor. ailesindeki birçok kişi onu örnek alarak açtığı yolda ilerliyor ve meslek olarak havacılığı seçiyor.

    ailesiyle fotoğrafı

    oldukça renkli bir yaşam öyküsü ile hafızalarda yer eden bir isim. türk olmasıyla gurur duyuyor, ordumuza yaptığı hizmetleri için kendisini minnetle anıyoruz.

  • biz zaten devletin yanında milletin yanında olduğumuz için ters düşüyoruz hükümet ile.
    ikisini bir tutma cahil