hesabın var mı? giriş yap

  • anadolu yiğidi bir arkadaşımın taksim'de yanağından travestinin teki makas aldığında kaskatı kesilmişti çocuk, inme indi sanmıştık 10 dakika kendine gelememişti.

    o yüzden kızın bayılması, ayılması, delirmesi normaldir.

    kızı eleştirenleri, erkek ya da kadın, taciz edilirken görmek lazım.

  • - kediler yaşamak için hayvansal kökenli besine ihtiyaç duyarlar. bu durum özellikle taurin, a vitamini ön maddesi ve araşidonik asit gibi gereksinimlerden kaynaklanır.

    - ergin kediler, sabah ve akşam ana öğün, öğlenleri ise ara öğün şeklinde beslenmeli.

    - kediniz için sabit ve ona uygun bir yer ( soğuk fayans üzeri ve tuvalet yakını olmayan, giriş- çıkışı kolay ) ayırarak, mamasını rahatça tüketmesini sağlayın. öğünü tüketmesi için 5 dakika yeterli olacaktır.

    -her gün iki kez taze su verilmeli.

    - çok sıcak veya çok soğuk yiyecekler verilmemeli.

    - sonradan vazgeçecekseniz sakın evinize almayın, besleme işlemini sokaktaki milyon tane kediden sadece karşılaştığınız kediler için yapabilirsiniz.

    - hayvanları beslediğinizde kendinizi yorgun hissediyorsanız işte orada bir sorun var demektir, sakın ama sakın evinize kedi almayın, sokakta beslemeye devam.

    - bulunduğunuz bölgeye su ve mama kabı koyabilirsiniz. eğer hergün yenilemek içinizden gelmiyorsa arada bir doldurun değiştirin falan.
    [ belki bir gün koyduğunuz mama yada su kabını bir başkası doldurur. ( yazar burda hayallerinden bahsediyor.)]

    - çok soğuk havalarda kedilerin girip saklanabileceği küçük kedi evleri yapabilirsiniz, örneklerini aşağıya döşüyorum.

    http://youtu.be/92pjb4nd1d0

    http://youtu.be/hlhufaryqlu

    http://youtu.be/kr-klgrhqps

    http://youtu.be/ewadofi9ocq

    http://youtu.be/j44gqiqrtsg

    http://youtu.be/uylckvgyy_w

    http://youtu.be/m6-vootu0om

    - çeşitli sitelerde satılan indirimli kedi mamalarından alarak uzun bir süre birçok hayvanı besleyebilirsiniz.
    ( örneğin ben hepsiburada.com dan ecocat 15 kg kuru mamayı 48 tl'ye temin ediyorum, kargo bedava)

    - hayvanlara kötü davranan birini gördüğünüz zaman - bu kişi bir çocuk da olabilir- tepki verin, durdurun, yardım çağırın, gerekiyorsa bağırın.
    ( çoğunluk bu kafaya erişse çok güzel şeyler olur ama yok illa üç maymun olunacak )

    - hayvanları koruyan ve besleyen işletmelere destek verebilirsiniz.

    - mahallenizde hayvan besleyenlere teşekkür edebilirsiniz, bu onları inanılmaz mutlu edecektir. ( yazar burda kendinden bahsediyor)

    saygılar, sevgiler.

    edit: zaman geçtikçe, hayvanları daha çok besleyerek tecrübe ettikçe, keseye uygun birçok seçenekle hem evdeki hem de sokaktaki canavarları temizmama.com sitesinden aldığım mamalarla besliyorum.

    edit2 :
    kedi kumlarına alternatif çok güzel bir şey keşfettim. herkesin bir an önce alıp kullanmasını tavsiye ederim. ben kullanmaya başlayalı 2 ay oldu. tecrübeyle sabittir ki bu şey bi harika dostum. evin içinde kıyıda köşede kum görmüyorsun, patilere yapışmıyor ve en önemlisi tozutmuyor böylece kedilerin solunum yollarını tıkayıp hastalanmalarına neden olmuyor.
    ürün, selüloz liflerinden oluşuyor rossmann'da satılıyor. fiyatı şuan 15 tl. 12 litre ağırlığında. denemenizi tavsiye ederim. tekrar sevgiler, bol patiler.

    1 - 2 - 3

    edit3: bahsettiğim rossmann ürününü bulmak çok sıkıntı. ürün geldiği gün bitiyordu. şimdi ise hiç görmüyorum. hazreti google’a ‘çam peleti kedi kumu’ yazınca farklı satış sitelerinde benzer ürünü bulabilirsiniz. sevgiler.

    edit 4: bahsettiğim çam peleti kedi kumunu buradan alıyorum.
    diğer kumlara göre hem çok çok çok çok hesaplıya geliyor hem de kedilere diğer kumların verdiği zararı vermiyor ayrıca patilerinin arasına girmediği için evin her yerinden kedi kumu toplamıyoruz.

  • sıcak bir yaz gecesi, yazlıktayız...
    odamdayım uyku tutmuyor, vakit de geçmiyor, derken telefonuma bir mesaj "uyudun mu prenses?"...
    hemen cevap yapışıyor "uyku tutmadı, yanıyomm çok sıcak!"...
    ardından beklenen cevap öttürüyor telefonumu "odama gelsene"...
    yüzüme pis bir sırıtış dalga dalga yayılıyor ve en doğal halimle odasına dalıyorum...

    ablam benim yaa, uyumak bilmeyen bebesini nihayet uyutmuş ve sigarasını yalnız içmek istememiş..

    sonrasında bi mesaj daha geliyor "sessiz konuşun eşşolueşekler, torunlar uyuyor" *

  • bu tarz karakter sahibi insanları popüler yapan kişiler düşünsün.. eskiden sanatçının da insan olanı sevilirdi.. seyirciden izin alıp ceketini çıkaran sanatçılar gördü bu ülke..

  • görsel

    inanılmaz bir olay. kendisi akp sarıyer ilçesinin kurucularındanmış.. resmen siyasete göbeğine kadar bulaşmış milletvekili adaylarını veya eski milletvekillerini bir bir rektör atıyorlar. ankara üniversitesi rektörü 3 dönem akp milletvekilliği yapmış birisi. bir sürü var bu örnekten. insanların ülkemizde adalete liyakate inancının düşmesi boşuna değil.

    bu atama bana ak partide devlet yönetme geleneğinin olmadığını böyle bir kültürün olmadığını gösteriyor. çünkü bu makam bir üniversite yöneticiliği bir belediye başkanlığı veya milletvekilliği değil. devletin güçlü olması için buraya liyakat sahibi gerçekten o makamı hak eden ve siyasete bulaşmamış birisi atanmalıydı.

    gerçi ak parti milletvekili adayı yapılıp sonra aynı kişinin mit başkanlığına atandığı süreci yaşatan veya eski milletvekilini anayasa mahkemesi üyesi atayan bir partiye devlet yönetme kültürünü anlatamazsınız.

  • nasıl "sigorta için masraf şişirilmiştir" ibareleri görüyorsak, "satış için km şişirilmiştir" ibarelerini de görürüz.

  • 2000 yılında bilgisayar sistemlerinin çökeceğine dair korku anlamına gelirken, son zamanlarda bir moda hareketini ve estetik anlayışını özetlemek için kullanılır hale gelen kısaltma.

    şimdi son birkaç yıldır, dünyada, müzik alanında başlayan bir nostaljizm var: 80'lerin, 90'ların bilgisayar/vhs teknolojisinden ilham alan, elektronik enstrümanların kullanıldığı synthwave, raporwave gibi müzik türleri, internet sayesinde meşhur ve malum oldu. bunların ortak noktası - ki hepsi birbirinden beslenir ve birbiriyle bağlıdır- bir geriye kaçış, geçmişin yeni araçlarla oluşturulmasıdır. windows 95 arka planını ya da vhs kaset kayıtlarını kullanarak, 2023'ün cihazlarıyla müzik yapmaktır. türkiye'de bunu deneyenlerin başında sayın jakuzi ve sayın lin pesto'nun ismi zikredilebilir.

    bu beğeni kayması, yani geçmişe kaçış, bir fener gibi yakın geçmişin farklı estetik hareketlerine yönelik bir araştırmaya neden oldu. 90'lar sonu, 2000'ler başındaki dönem de "y2k estetiği" olarak tesmiye edildi. bu dönemin müzik kliplerinde, kıyafetlerinde, eşyalarında ve muhtemelen üretilip pazara sunulan her unsurunda bazı ortak noktalar vardır. bunların başında bir "fütürizm" gelir.

    konu hakkında hakkını veren bir video çekme zahmetine giren "aesthety" kanalına göre, bu fütürizmin birkaç sebebi vardır. öncülük, internet teknolojisine aittir. herkesi birbirine bağlayan bir uzay ya da okyanus gibi görülen dünya çapında ağ; insanlarda bir iyimserliğin ve geleceğin hızlı, kusursuz ya da çok aydınlık olacağına dair inancın pekişmesine yol açmıştır. soğuk savaş'ın bir duvarın yıkılmasıyla, yani engelin kalkmasıyla tanımlanmasını burada not düşmek gerekir. 90'lar ve milenyum, bu nedenle, akışkan olacağı umulan, istenen bir dönemdir. matrix başlı başına bu beklenti üzerine kurulmuştur ve y2k çağının özetidir.

    bu fütürizm, kendisini, uzay ve denizi, yani sınırsız ve keşfe açık mekanlardan ilham alan şekillerin, tasarımların her yeri kaplamasında gösterir. 2000'lerin başındaki telefonlar, bilgisayarlar, sanal bebek oyuncakları bunun en güzel örnekleridir: çoğunlukla şeffaf, deneysel tasarımlardır bunlar. nokia'nın bu dönemde piyasaya sürdüğü tüm modeller bunun örneğidir.

    kanala göre bu dönemin estetiğine yön ve komut veren bir diğer gelişme kompakt disk/cd teknolojisinin yaygınlaşmasıdır. cd teknolojisi, fütürist beklenti ve fantezilerle birleşerek genel olarak her şeyin parıltılı, metalik, gümüşi renklere batmasına yol açmıştır ki buna en güzel temsilci, y2k döneminin sonlarına denk gelen pamela-istanbul şarkısının klibidir. bu klipteki renk tonları y2k estetiğinin her yerine bulaşmıştır.

    y2k estetiği
    aesthety kanalının konuyla ilgili kafa açan videosu

  • hala yardım tırı sayısını baz alarak sidik yarıştırmaya çalışan fanatikler var. adam usenmemis istatistik bilgi vermiş bir de.