hesabın var mı? giriş yap

  • genç evlilerdeki olağanüstü kıroluk'un bir sonraki level'ıdır.

    "hadi çocuk yaptım beni takdir et" diye beklerler sanki bana yapmışlar gibi!

    edit: sorun çocuk doğurmaları değil, sorun bunu köpürtmeleri. tabii ki annelik, anne olmak dünyanın en güzel duygusudur. "kediler köpekler ana olmasın" der annem. en uysal havyan bile yavrulayınca alacaklar korkusuyla nasıl da sahiplenir ve vahşileşir.

    çocuk doğurdun diye ilk yaptığın geceden son dakikasına kadar log tutman, ifşa etmen ve başkalarının kafasını şişirmen gerekmiyor.

  • tarihinin en buyuk protestolarindan birisine hazirlanan site. bunun temel sebebi ise reddit'in api erisimine cok cok fahis bir fiyat bicmesi ve bu sekilde ucuncu parti uygulamlarin da fisini cekmis olmasi. bunun benzeri bir durum twitter'da da yasanmisti ve bu karar en popular uygulamalardan tweetbot'u oldurdu.

    reddit'in bu kararinin sebebei ise su. reddit daha onceden api kullanimi ucretsiz bir sekilde sagliyordu. bunun sonucunda da reddit icin bir cok farkli uygulama yapilmisti. yani siz reddit websitesi veya uyulamasi araciligiyla degil de bu uygulamalar ustunden girip redditi o uygulamalarin size sagladigi arayuz ile kullanabiliyordunuz. ancak bazi uygulamlar reklamlari kestigi icin reddit buradan para kazanamiyordu ve kendi sistemlerinden girilmemesine ragmen cok ciddi bir miktarda yuk oluyordu. bunun ustune api erisimini parali yapacaklarini duyurdular ki, bu karara en basinda bir cok kisi sert tepki gostermedi. cunku mantikli bir fiyat bicildigi durumda ucuncu parti uygulamalar dusuk ucretli bir uyelik yontemi ile bununla basa cikabilirdi. ancak oyle olmadi ve inanilmaz yuksek degerden bictiler.

    mesela reddit icin en populer uygulamalardan olan apollo'nun devam etmesi icin su an bile yillik 20 milyon dolar para odemesi lazim. cok kullanicisi olsa bile bu devam ettirilemez bir durum. boylece butun uygulamalar teker teker bu sekilde devam etmenin mumkun olmadigini ve kapanacaklarini acikladi. ki bu uygulamalarin kapanmasi onemli bir kesimin de reddit'i birakmasi anlamina gelebilir cunku reddit'in sitesi de uygulamasi da cok kotu.

    bunun ustune sert tepkiler geldi ancak reddit ceo'su cok rezil bir aciklama yapti ve en sonunda is patladi. zaten zamaninda kendisini elestiren yorumlari site yoneticisi olarak editlemis bir loserdan bahsediyoruz. su anda toplam uye sayisi 1.5 milyar civarinda subreddit kapanma karari acikladi. bazilari 3-4 gunlugune kapatip post atilmasini engelleyecek, bazilari da belirsiz bir sure icin aynisini yapti. kisacasi reddit'e girdiginiz zaman bir cok yerde yeni icerik goremeyeceksiniz. buyuk olasilikla sadece ceoyu, yonetimi ve siteyi elestiren postlar atilip duracak bu sure icinde. bazi yerler karari gecici olarak almisti ama son aciklamalarin da ustune bunu belirsiz bir sure olarak degistirdiler. bazilari da 2 gun sonra baslayacak protestoyu erkene cekti.

    su an riskli bir durum var. reddit bazi yerlere gonderdigi yazida bu sekilde protestolarin mod ekibinin degismesi ile sonuclanacagini soylemis. yani eger siz burayi kapatirsaniz ben de sizi atip yerinize yeni kisileri koyarim diyorlar. bir cok yer de naparsaniz yapin bundan sonra moduna gecti ama nolur gorecegiz. benim tahminim bir cok subreddit protesto sonrasinda acilir ve normal haline doner. eger direnip mod degisikligine gidilen yerler olursa isler iyice kizisabilir ve protesto daha da buyuyebilir. ancak su an geri adim atacak gibi gorunmuyor iki taraf da. zaten apollo'nun sahibi eger mantikli bir fiyat sunsalar tamam derdik diyor. kisacasi reddit api icin yine para alip talep ettigi fiyati dusururse sorun cozulur. onun disinda iki taraf da chicken game oynayacaga benziyor. umarim kazanan third party app tarafi olur.

  • aklımda hayalimde canlandıramadığım durumdur.

    haberdeki müthiş rakam, konser sonunda 5120 euro elde edilmiş. 5120 ne lan? konser lan bu. haberdeki bilgiler bununla da bitmiyor. konseri 7bin ila 10bin arası adam izlemiş. kaç tane bilet satıldı birader bundan da mı haberiniz yok? bu arada sayman da 4bin kişi izlemiş diyor, turnikeden kaç kişi geçti bilmiyoruz diyor. ne halt ettiniz arkadaş siz?

    matematiksel olarak da şu gerçek var, konser bileti 25€ imiş, 4bin kişi geliyor en kötü ihtimalle, çarpın bakalım kaç para? 100 bin euro değil mi, elde kalan para 5120 €. siz dalga mı geçiyosunuz. satılan bilet sayısı belli değil, turnikeden kaç kişi girdi belli değil, harcanan para belli değil, 4 kişilik bir rock grubu ve onun ekibine verilen para 23 bin euro, (haberde cem adrian için 20 bin euro denmiş, o pek dillendirilmiyor herhalde duman'a bir garez var) geri kalan nerede belli değil.

    bence duman'ı bırak, hangi onun bunun evladı o 95bin €'yu cebine indirdiyse ona yüklen sen sayın tgb.

    ben haberde bu detayların verilmesinden sonra duman'ın 23 bin euro bile aldığından şüpheliyim.

    edit: oooo bir dakika bomba detay. konserin düzenlenme tarihi 24 mayıs. konserin adı 19 mayıs'tan geziye. soma faciası 15 mayıs, yani konseri sen aslında soma için düzenlemedin, ve konser ayarlandığında duman'ın talep ettiği normal para, yani aslında sen duman grubu ile aylar önce bunun için anlaştın, normal bir konser olsun diye, 23 bin lira onun parası, ama şansızlık eseri konserden önce bu olay yaşandı ve sen kendince bir kararla soma’ya bağışlıyoruz dedin. gelir az olunca da zaten anlaştığın ve çoktan parasını ödediğin duman grubu’na bok atıyorsun.
    vay vay vay…. şerefsizliğin bu boyutunu daha önce görmemiştim, türküz anladık ama hala şaşırıyoruz.

  • turizm bakanı bunu beğendi.
    turizm sezonu geliyor diyemezsin 1 mart normalleşme süreci dersin, kim bilecek.

    eylülde tekrar kapatırsınız ülke mi bakkal mı belli değil mk

  • bi turlu "tesekkurler" diyememek, ayran getirdi diye garsona "tasak!!" diye bagirmak.. sonra uzulmek. cok uzulmek.

  • bişey itiraf edicem.

    şimdi ben bu duyuruları her okuduğumda elimde olmadan bu çiftin ayrı ayrı başlıklarını inceliyorum "ulan acaba sözlükte nasıl tanışmışlar?" diye..

    kızın başlığına giriyorum önce, çocuğun ilk entrysini arayıp buluyorum hemen:

    bazen sonuç tamamen hayal kırıklığı oluyor tabi..
    sweetgirl
    1.hayatımın anlamı..ekşisözlüğe hoşgeldin bebişim!! (saykogitarist, 21.08.2003)

    al işte dünyanın en sıkıcı çifti bu..zaten çıkıyorlarmış sözlükten önce de..:((

    ama şöyle çiftler de olabiliyo:

    sweetgirl:
    5.entrylerinden anladığım kadarıyla bağımsız sinemayla ilgilenen yazar..(saykogitarist, 21.08.2003)
    8. gerçekten çok güzel tespitleri olan yazar..(saykogitarist, 24.09.2003)
    16.çukumel zirvesinde tanıştığım yazar, yanında erkek arkadaşı olduğu için fazla muhabbet edemesek de hoş sohbet bir insan izlenimi bıraktı bende..(saykogitarist, 11.10.2003)
    22. şu bunaltıcı final döneminde msn sohbetiyle beni neşelendirmeyi başarmış badim.(saykogitarist, 2.12.2003)
    27.bu zor günleri en kısa zamanda atlatacak olandır. sana erkek mi yok be süper badişim benimm:d:d(saykogitarist, 26.12.2003)
    32.küçük sırrımızı sonsuza dek saklı tutacak olan badim..(saykogitarist, 01.01.2004)
    36.biber kavanozum ;))) (aha bu noktadan sonra kopuyor zaten)
    45.düpdüpdübeleğim..
    60.pompiş yapmayı özlediğim..
    70.yumiyumum..
    75.hayatımı birleştireceğim insan!..

    ahanda böyle işte..
    ilişkilerini taa en başından itibaren tekrar yaşıyorum o entrylerde..çocuk kıza ilk nasıl yavşamış, kız ne tepki vermiş? sözlükte tanıştıktan ne kadar sonra buluşmuşlar? ne kadar sonra çıkmaya başlamışlar? ne zaman erkek/kız arkadaş yerine sevgililiğe terfi etmişler? sırf birbirlerine yazdıkları entrylerden o ana kadar ki ilişkilerinin soyağacını çıkarmaya çalışıyorum manyaklar gibi..

    edit: olm anında msj doldu "abi ben de aynısını yapıyom ehehe" diye..tek manyak benim sanıyordum ama buralar hep manyak doluymuş sevineyim mi üzüleyim mi kestiremedim..