hesabın var mı? giriş yap

  • salam sosis gibi et ürünleri kalitesinin çok düşük olduğu.
    pastaların çok kalitesiz ve lezettsiz olduğu.
    araba kullanırken yolların çok bozuk olduğu.
    gerek kamu gerekse özel sektörde kimsenin işini doğru düzgün yapmadığı.
    yasaların kanunların zayıf olduğu.
    toplumun bencil biribirine saygısız olduğu

    gerçekleridir.

  • akp'nin kankası fethullah gülen'in birkaç yıl önce yayınladığı uzun listedir.

    fethullah'ın grip türü bir rahatsızlığı nedeniyle ilk uçağa atlayıp pensilvanya'yı ziyaret eden ve telefona sarılıp hürmetlerini bildirenlerin listesidir.

    siyasetçilere teşekkürü: görsel,
    iş dünyasına teşekkürü: görsel

    haber link, link, link

    şu listede adı olanlar bugün kendilerinden başka herkesi fetöcü ilan edip hayatlarını karartıyor. şovunu yapıyor. ne güzel memleket lan!

    akp-mhp darbe girişiminin araştırılmasını bin kere reddetti ama bugün utanmadan hala başkalarını suçlayabiliyorlar.

  • twitter’da esra karagül isimli bir kullanıcının iddialarıdır.

    --- spoiler ---
    merhabalar size başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum.yaklaşık 3 ay önce biricik eşimi bir trafik kazasında kaybettim ama bence #kazadeğilcinayet . eşime çarpan katil alanya belediyesi çalışanlarından ahmet koçak , 142 promille trafiğe çıkıyor +++

    üstelik ehliyetsiz, çünkü ehliyeti alkol kullanmaktan ikinci kez alınmıstır. kendisi 14.07.2018 tarihinde gece 01:00 sularında bomboş yolda zikzaklar çizerek ve aşırı hızlı biçimde araç kullanırken, motosikletiyle kendi şeridinde giden eşime çarpıyor++

    bu olay yüzünden benim 7 yaşındaki evladım babasız kalmıştır.üstelik görgü tanıklarının ilk ifadeleri de bu yöndeyken daha sonra karşı tarafın baskılarından dolayı ifadelerinde olayı görmediklerini söyleyenler oldu. son duruşma da bu şahsın akrabalarının+++

    baskılarına maruz kaldım.benim ve ailemin üzerimize yürüyerek gözdağı vermeye çalıştılar.avukatlarının müdahalesiyle sakinleştiler. tek başıma mücadelemden güçlü bir kadın gibi dönmeyeceğim ama lütfen sesimi duyun bu bir trafik kazası değil bu resmen bir #cinayettir.

    karşı taraf o kadar güçlü ki , beni ve adaleti bu güçlerini kullanarak ezmeye çalışıyorlar. öyle ki yerel gazetelerde yayınlanan haberleri bile kaldırttılar. ben tek bir kadın başıma girdiğim bu mücadele de sizlerden destek bekliyorum.
    --- spoiler ---

    edit: @degisimindengesi isimli yazar "alanyanın bir yerel gazetesi olayın haberini paylaşmış" diye bir bilgi paylaştı.

    edit2: bu konudaki şahsi fikrim, 3 tane çok önemli detay var: sürücü alkollü, ehliyeti 2. defa alkollü araç kullanmaktan alınmış ve bazısı fikrini değiştirmiş olsa da olayın görgü tanıkları var. şimdi bu 3 detay gerçekse şayet, artık bu kişinin ceza alıp almamasını tartışmak bile gereksiz olmalı. zaten ceza almazsa, komple ülkeyi kapatıp gidelim artık. asıl sıkıntı ceza yedikten sonra suçlu yakınlarının bu kadının başına bir şey getirme ihtimali. şahsen sadece bunun için açtım bu başlığı. açıkçası başlığı açarken bile kısa da olsa bir tereddüt yaşadıysam, kadının yaşadıklarını tahmin bile edemiyorum. kısa bir sürede gündem yapan herkese teşekkürler.

    edit3: @alanyali belediye başkanı ve basınla iletişime geçmiş: (bkz: #82686906)

    edit4: milliyet haber yapmış.

  • toplumsal dinamiklere ters, gereksiz, faydasızdir. ve de ekonomik olarak orta ve orta-dusuk kesimin güzel hizmet alabildiği bir sistemin darbe almasi demektir.

    erdoğan ilk başkan seçildiğinde tesislerden alkolü kaldırarak ve fiyatları ucuzlatarak geniş halk kesimlerinin faydalanabilecegi hale getirmişti. akp yozlaşmış olabilir ama refah belediyeciliği modelinin başarısı inkar edilemez. o hizmet anlayışı akp'yi iktidara getiren en önemli faktörlerden birisi.

    seçimleri ne istanbul'da ne de ankara'da chp kazanmadı, akp kaybetti. yapılması gereken yozlaşmış olan bu kurumları yolsuzluktan, belli bir grubun otlagi olmaktan kurtarmak ve sorumlularının ceza almasını sağlamaktır. ayrıca sosyal belediyecilik anlayışı ile insanlarin memnuniyeti sağlanmalı. aksi takdirde akp çok daha güçlü bir biçimde geri dönecektir.

  • uykuda konuşmak veya somniloquy, uykuda iken kişinin konuşması anlamına gelen bir parasomnidir. uyku sırasında bilinçsiz konuşmayı içeren bir uyku bozukluğudur.

    uyku konuşması fiziksel olarak zararlı değildir, ancak hasta için çok utanç verici olabilir. buna ek olarak, yakınlarınızda uyumaya çalışanlar için sıkıntı olabilir. konuşan hastalar; başka birinin uykusunu bozabileceğinden korktuğu için, bu ortamlarda uyumaktan da çekinebilir.

    sahne ve şiddet

    uyku konuşmaları, hem aşamaları hem de şiddeti bakımından ele alınır:

    aşama 1 ve 2: bu aşamalarda kişi, 3. ve 4. aşamalar kadar uykuda değildir ve konuşmalarını anlamak daha kolaydır. aşama 1 veya 2'deki bir uyku konuşmacısı, mantıklı olan tüm konuşmalara sahip olabilir.

    aşama 3 ve 4: kişi daha derin bir uykudadır ve konuşmalarını anlamak genellikle daha zordur. inleme veya anlamsız konuşmalar içerir.

    uyku konuşmalarının şiddeti, ne sıklıkta gerçekleştiğine göre belirlenir:

    hafif: uykuda iken konuşma ayda bir kereden az olur.
    orta: uykuda iken konuşma haftada bir kez yapılır. konuşma, diğer insanların uykusuna fazla müdahale etmez.
    şiddetli: uykuda iken konuşma her gece olur ve odadaki diğer insanların uykularına müdahale edebilir.

    kimler risk altında

    uyku konuşması herhangi bir zamanda herhangi bir kişinin başına gelebilir. ancak çocuklarda ve erkeklerde daha yaygın gibi görülmektedir. ayrıca genetik faktörler de önemlidir. bu nedenle, uykularında çok fazla konuşan ebeveynleriniz veya diğer aile üyeleriniz varsa, risk altında olabilirsiniz. aynı şekilde, uykunuzda konuştuğunu biliyorsanız ve çocuklarınız da varsa, çocuklarınızın da uykusunda konuştuğunu fark edebilirsiniz.

    uyku konuşmaları, hayatınızın belirli dönemlerinde artabilir ve aşağıdakiler tarafından tetiklenebilir:

    -hastalık
    -ateş
    -alkol
    -stres
    -depresyon
    -uyku eksikliği

    diğer uyku bozukluğu problemlerinde kişinin uykuda konuşma ihtimali artar:

    uyku apnesi
    uyurgezerlik
    kabus görmeye yatkınlık gibi.

    ne zaman doktora görünmeli

    uykuda iken konuşmak genellikle ciddi bir tıbbi durum değildir, ancak bir doktora görünmenin uygun olabileceği zamanlar vardır.

    uyku konuşmanız, uyku kalitenize müdahale edecek kadar aşırı ise veya sizi yorgun bırakıp gün içinde etkiliyorsa doktorunuzla konuşun. nadir durumlarda, uyku konuşmalarının nedeni altta yatan başka problemler olabilir.

    uykuda iken konuşmanızın; uyurgezerlik veya uyku apnesi gibi daha ciddi bir uyku bozukluğunun belirtisi olduğundan şüpheleniyorsanız tam bir muayene için bir doktora görünmeniz yararlı olacaktır. 25 yaşından sonra ilk kez konuşmaya başlarsanız bir doktordan randevu alın. yaşamın ilerleyen dönemlerinde başlayan uyku konuşması, altta yatan tıbbi bir durumdan kaynaklanabilir.

    tedavi

    uyku konuşmaları için bilinen bir tedavi yoktur. ancak bir uyku uzmanı veya uyku merkezi, durumu yönetmenize yardımcı olabilir. bir uyku uzmanı, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu dinlenmeyi sağlamaya yardımcı olabilir.

    uykuda iken konuşmanızdan rahatsız olan bir partneriniz varsa, her ikinizin uyku ihtiyacınının yönetilmesi konusunda bir uzmanla konuşmak yararlı olabilir. denemek isteyebileceğiniz diğer bazı şeyler:

    -eşinizin kulak tıkacı takması
    -herhangi bir konuşmayı boğmak için odanızda white noise(arka fon sesi) kullanma gibi.

    aşağıdakiler gibi yaşam tarzı değişiklikleri de uyku konuşmanızı kontrol etmeye yardımcı olabilir:

    -alkol kullanmaktan kaçınmak
    -yatmadan önce ağır yemeklerden kaçınmak
    -beyninizin uykuya dalması için gece ritüelleri ile düzenli bir uyku programı oluşturmak

    genel görünüm

    uykuda konuşma, çocuklarda ve erkeklerde daha sık görülen ve hayatınızın belirli dönemlerinde ortaya çıkabilecek zararsız bir durumdur. herhangi bir tedavi gerektirmez ve çoğu zaman kendi kendine çözülür. yani kronik veya geçici bir durum olabilir. ayrıca uzun yıllar boyunca yok olup sonra birdenbire ortaya da çıkabilir.

    ancak yukarıda belirtildiği gibi uyku konuşmaları sizin veya eşinizin uykusuna müdahale ediyorsa ve yaşam kalitenizi düşürüyorsa doktorunuzla konuşun.

    kaynaklar: en.wikipedia, healthline, psychologytoday, webmd

  • karada ölüm yoktur ona...
    pek çok insani özellikleri artık yoktur.muhtemelen yaşadığı stresli dönemden kalan uykusuzluk sorunu vardır.geceleri az uyur.kurt kışı atlatır ama yediği ayazı unutmaz misali kötü günlerini geride bırakmış olsa da yediği kazıkları unutmaz.

    bu tipleri mutu edemediğiniz gibi artık üzemezsiniz de.

  • öncelikle; (bkz: #30296870)

    lise 2'de babamı kaybettim.

    babam çok okurdu ve okuduklarını mutlaka bana verirdi okumam için, okumazdım, havaiydim. belki de ergenlik diyelim. halbuki orta2'ye kadar birçok klasiği bitirmiş, sayısız kitap okumuştum. ama artık okumuyordum.

    tam bir şımarık, liseli ergen tavırlarında, tüm hayatım eğlence üzerine kurulmuşken babamı kaybettim. 17 yaşındayım.

    bir iki sene sonra eşyaları toplarken babamın bana okumam için verdiği kitaplardan biri dikkatimi çekti. kitabın adı "başarılı olmak bir tercihtir" idi.

    kitabın kapağına babamın el yazısıyla şunları yazmış olduğunu gördüm;

    "tanrı'nın insana ilk emri oku! babanın senden ricası lütfen oku!"

    kapağı açtığımda gene el yazısı ile şöyle yazmıştı;

    "sevgili oğlum,

    öncelikle şunu hiçbir zaman aklından çıkarma,

    sana en çok kızdığım zaman da, en çok takdir ettigim zaman da aynı şiddette seviyorum.

    teknoloji bir çok bilgiyi sana bir anda sunuyor. belki bu yüzden okumaya gereksinim duymuyorsun.

    ama onların sana duygu yükleme şansı yok. dolayısıyla okuma senin için bir ihtiyaçtır.

    ancak böylece sen de bir makina olmaktan kurtulursun.

    lütfen beni anla, seni sevdiğimi anla, seni yarına hazırladığımı gor.

    arkadaşın baban."