hesabın var mı? giriş yap

  • napolyon'nun tablolarını incelerken rastlantı sonucu gördüğüm şahıs. meşhur taç giyme töreninin tablosu*.

    bu da bizim elemanımız. napolyon'un arkasında töreni dikkatle izliyor *

    bu olay bazı otoritelere göre avrupa'nın sekülerleşme sürecindeki en önemli sembolik olaylardan birisi. çünkü normalde papalar imparatorlara taç giydirirken napolyon tacı kendi kendine giydirmiş. ressam arkadaş da büyük ihtimalle böyle bir anı ölümsüzleştirmek istemiş. esas nokta şu: gerçekten de tören esnasında bir osmanlı mensubu bulunmuş mu yoksa tamamen ressamın hayal ürünü veya simgesel bir anlatımı mı?

  • sesli kahkaha attırmış cümle.

    bu söylediklerine ciddi ciddi inandıklarını söyleyebileceğim olay. gençler siz hani çok komplike şeyler düşünüyorlar değişik olaylar planlıyorlar milleti kandırıyorlar filan zannediyorsunuz ya, gerçeği söyleyeyim size: yok öyle bir şey, ciddi ciddi eğitim düzeyi bilgi düzeyi bu cehalet düzeyi artık ne dersen düzey bu. inanılmaz adamlar.

  • *-sen beni temizlerken iğrenmiyor musun? (tuvalet temizliği sırasında)
    anne - hayır
    * - tabi iğrenmezsin, ben senin içinden çıktım ondan değil mi? sürpriz yumurta gibi. sen çikolatasın, ben oyuncağı.

  • ters ayakta yakalanmış, gözünüzle izleyin.

    edit: gelen hakaretler üzerine üşenmedim tekrar izledim ve sonuç olarak fikrim değişmedi. video'da açık bir göz aldanması var. buyrun kendiniz karar verin;

    http://i.imgur.com/nx1qcqg.jpg

    - 1. karede şut çekildiği anda kalecinin ters ayakta olduğu açıkça görülüyor,

    - 2. karede top ile kaleci arasındaki uzaklık, kalecinin yetişemediği veya yetişemeyeceği yine oldukça açık,

    - 3. ve son karede ise top kaleciyi geçtikten sonra kalecinin kolunu çektiği görülüyor. kalecinin ve topun paralel uzantılarına dikkat edin.

    edit2: volkan'ın benfica'dan yediği gol; https://youtu.be/bss3_dmb7k0?t=48

  • akp'nin neden başta olduğunun açıklamasıdır. merak ettim başlığa girip bi baktım neler oluyo diye. ilk kez o kadar kösçülü bi arada gördüm hayret ediyorum.

  • tlc'ye "bir gün extreme cheapskates'i türkiye'ye uyarlarsanız elinizin altında böyle biri var" diye haberini vermek istediğim eski sevgilim, evde demlenen çayın hesabını yapardı. çok uzun bir süre -3 hafta- düşünüp taşındıktan sonra arkadaş grubuyla karaköy namlı gurme'ye kahvaltıya gitmemize karar vermişti, yerken öğürdüğü halde sırf almış olduğu için rokfor peynirini canı çıkarak yutmuştu. hesabı (bozuk 4 tl'si hariç ben ödedim) görünce kısmi felç indiği için arkadaşlarına "hadi bana gidelim otururuz" dedi, birlikte yola çıktık, tramvayda buna "gidince bir çay demleriz şimdi" dedim ama vay babovv demez olsaydım. adam gözümün önünde titredi lan titredi. zangırdaması geçince "çayı az önce kahvaltıda içtik ya" diye azarladı beni. "salçalı makarna yaparken salçayı yağı yağ yarı suyla kavuruyorum daha soft bir tadı oluyor" demişti. ailesi dubai'yle ticaret yapıyordu, kendisi mühendisti. ne sebepten ayrılırsam ayrılayım herkes cimriliği yüzünden ayrıldığımı düşünecek diye jet hızıyla ayrılmaya utanıyordum; neyse ki seviyeli birlikteliğimizin 45. gününde "ortamda senin esprilerine benimkilerden daha çok gülünüyor, bu kabul edilemez" diyerek benden ayrıldı. aro kardeşim, cennette peygamberle komşu olasın.

  • entry girme kutusunda pasif olarak yazan "chatgpt" hakkında bilgi verin cümlesini kendisine sordum. gelen cevabı kopyalıyorum, kendi tanımını kendisi yapsın.

    merhaba,

    "chatgpt" bir dil modelidir. dil modeli, bir yazılı metni anlamaya ve anlamını çıkararak cevaplar vermeye çalışan bir yazılım programıdır. chatgpt, openaı tarafından eğitilmiş bir dil modelidir ve konuşma dilini anlama ve cevaplama yeteneğine sahiptir. bu sayede insanlarla sohbet etmeye benzer bir şekilde etkileşim kurabilir.

    dil modeli teknolojisi, son yıllarda hızla gelişmektedir ve birçok alanda kullanılmaktadır. örneğin, dil modeli teknolojisi kullanılarak cevaplama sistemleri geliştirilebilir, dil çevirisi yapılabilir, metinleri anlamaya ve yorumlamaya yönelik yazılım programları oluşturulabilir.

    chatgpt, bu teknolojinin en gelişmiş örneklerinden biridir ve openaı tarafından eğitilmiştir. bu eğitim sürecinde, chatgpt'ye milyarlarca metin verilmiş ve bu metinler üzerinden dil modeli geliştirilmiştir. böylece chatgpt, dil modeli teknolojisinin en iyi örneklerinden biridir ve insanlarla sohbet etmeye benzer bir şekilde etkileşim kurabilir.

    chatgpt'nin kullanım alanları oldukça geniştir. örneğin, cevaplama sistemleri geliştirilebilir, dil çevirisi yapılabilir ve metinlerin anlamını çıkarma işlemleri gerçekleştirilebilir. dil modeli teknolojisi, gelecekte daha da gelişecek ve yeni uygulamaların ortaya çıkmasına neden olacaktır. chatgpt, bu gelişen teknolojinin önemli bir parçasıdır ve insanların hayatlarını kolaylaştıran bir araç olarak kullanılabilir.

    görsel

    merak edip sorduğum diğer sorular,

    ssg'yi tanıyor, kanzuk'u tanımıyor, henüz. görsel

    gülen'in terör örgütü olduğunu biliyor. görsel

    kılışdar'ın seçilme ihtimalini sordum, geleceğe dair tahminde bulunmuyor. görsel

    biraz zorladım, kılışdar kazandı, ben erdoğan ve kılıçdaroğlu diye belirtmeme rağmen, kendi yazdığı diyalogda tayyip bey ve kemal bey olarak yazması ilginç. ayrıca hikayedeki akpli ali'nin ilk başta erdoğan kazandı deyip geç ikna olması ve ikna olur olmaz iyi ki kılışdar kazandı moduna girmesi güldürdü. görsel

    seçim sonuçları için soruları dolandırmaya devam ediyorum, muhafazakarların yavaş'a, kürtlerin ise imamoğlu'na daha yakın olduğunu düşünüyor. görsel

    zorlaya zorlaya tüm adayları karşılaştırmayı başardım, kılışdar bu sefer cortladı, tek kazanan imamoğlu oldu. görsel

    aynısını tekrar istedim bu kez yavaş ve imamoğlu kazandı. bu sefer tablo dedim diye aşağıya tablo eklemiş bir de hınzır. görsel

    kılışdar da kazansın diye bir daha denedim ama olmuyor, yapay zeka kılışdara şans vermiyor resmen. görsel

    resetleyip tekrar denedim ben seçim sonucu bilememe bağladı yine. biraz ısrarcı olmak gerekiyor sanırım.